Kıtlıkmı var ?
Fırıncı zam yaparsam terörist ilan edilirim diyemi korkuyor?
Herşey sadece kimyasal formülemi bağlı?
AZOT
gübre
ürün
bereket
zincirin başı azotun yaptıklarını kimse farkedemedimi?
70 li yılların ikinci yarısında dünya petrol krizi yaşamıştı, yaşımız ufaktı ama her gün haberlerde petrol vardı, en sonunda Ajda Pekkan aman petrol dedi şarkısını yaptı erovizyonda bu şarkıyla temsil etti Türkiye yi, petrol krizin etkisiyle her yerde konuşuldu ve şarkıların içine girdi.
O zaman petrolün kıtlığı yoktu gerçekte ezervler tıka basa petrolle doluydu, ama üretim tüketim zinciri oluşturanların anlaşmazlığı kıtlık getirdi ve krizi tetikledi, şimdi aynı şey oluyor gıda krizi Azot ile tetiklendi, buna çanak tutanlar kimlerse, Azotu kim nasıl fiyatını yukarı çekti ve bulunmaz hale getirdiyse işini biliyor, geçmişte petrol krizinde işini bildiği gibi.
Yani pandemi ileri sürülerek tedarik zinciri bozuldu denmsi bunlar hikaye, Pandemi Hikayesinden hikaye çıkarmasını bilmekde algı oluşturanlarda büyük sanat, bu şekilde pes diyen tuş olan ekonomiler zayıf halka olarak kalacak tabiki,, bir taşla iki kuş 3 kuş hatta 5 kuş vurmak bu olsa gerek, fakat tüm bunların olacağını gören Rusya Hindistan gibi ülkeler geçtiğimiz yıl boyunca etkili önlemler aldılar, bizde alınmadı, güçsüzlük burada ve sonucunda yaşanacaklar yaşanıyor.
Olanı yaşıyoruz, olacaklara göre yönetim sergilemek, planlarımızı yapmak tedbir almak falan bunlar henüz çok ama çok uzak şeyler, güçlü olursan yapabileceklerin vardır, güçsüz olursan işte böyle olanlara bön bön bakarak düzenin olmadan yaşamak vardır, bu durumda tabii halkın sesi çok çıkar ama yönetimtarafında hiç imsenin sesi çıkmaz.
O zaman terörsitler ülkenin gübresiz kalmasını sağladı, ülkenin gübresiz kalmasına uyuyan kim idiyse teröristtir, terörist olmasa yaparmı böyle bir kötülük, çiftçi şimdi gübre alamıyor yok, olsa zaten çok pahalı.