Faiz indirimi

son dakika haberine göre dolar hareketendi ve bugün yeni zirve gördü, hayırlı uğurlu olsun

ülkede hiçbişey yok ama sanırım ikame mal getirip üretim yapıp ihracat ile çok kazanma hırsı var dersek doğru olur

bunun sonucu sürekli dövizi değerli yapmaya TL nin değerini düşürmeye ant içmiş birileri var diye düşünüyorum, hatta kesin var.

ceremesini kim çekiyor düşünen yok malesef ayrı mesele.

o yüzden üretici için çok riskli piyasa koşulları devam ediyor.

1654602435850.png

Ben 3 gündür ciddi ciddi düşünüyorum hem bana hem emek verip yanımızda olan kardeşlerimize traktorumuze ekipmanimiza yazık bu ülkede ya siyasetçi olacaksın yada Din işleri adı altında iş yapacaksin diğer türlü zengin olmayı bırak elindekinide kaybedersin.
Dünyada hiçbir ülkede siyasete girip bu kadar zenginleşen + maaş verilen +emekli edilen +7 sülalesi hak sahibi ve öncelikli olan ölene kadar bakacagimiz sırtımızdan geçinen bir siyaset anlayışı yok diğer ülkelerde siyasete giren parasini kendi harcar bizdeki vekiller zaten zengin para babası fabrikatör iş insanı bunlar aday olmak için zaten partisine ciddi bağışlar yapmak zorunda +siyasi partilere hazine yardımı yapılır bu yardımlar siyasi partilere değilde çiftçiye yapilsa zaten ülke sefalet endeksinde çıkar

• Beğen
Tepkiler: ilyas35
Ben 3 gündür ciddi ciddi düşünüyorum hem bana hem emek verip yanımızda olan kardeşlerimize traktorumuze ekipmanimiza yazık bu ülkede ya siyasetçi olacaksın yada Din işleri adı altında iş yapacaksin diğer türlü zengin olmayı bırak elindekinide kaybedersin.
Dünyada hiçbir ülkede siyasete girip bu kadar zenginleşen + maaş verilen +emekli edilen +7 sülalesi hak sahibi ve öncelikli olan ölene kadar bakacagimiz sırtımızdan geçinen bir siyaset anlayışı yok diğer ülkelerde siyasete giren parasini kendi harcar bizdeki vekiller zaten zengin para babası fabrikatör iş insanı bunlar aday olmak için zaten partisine ciddi bağışlar yapmak zorunda +siyasi partilere hazine yardımı yapılır bu yardımlar siyasi partilere değilde çiftçiye yapilsa zaten ülke sefalet endeksinde çıkar
Arkadas cok sey istiyorsun .😀 Olmayacak duaya amin dememek lazim😀

• Beğen
Tepkiler: behcet arı

Arkadas cok sey istiyorsun .😀 Olmayacak duaya amin dememek lazim😀
Neyse ben bişey istemiyorum bı sure yazmayacagim gardaş iş dönüp dolasip siyasete giriyor hoşlanmıyorum adamlar öyle bir içimize hayatımıza girmiş ki her şeyde her cümlede her ticarette siyaset var yapmak istemedikçe bı şekilde içine giriyor konunun

• Beğen
Tepkiler: behcet arı
Isi kuculteceksen serayi dusun. Olmaz dersen arazinin birazini suni mera yap biraz da yem bitkisi ( bezelye, ryegrass falan ) yap, koyun sal otlasin, koyun da bereket vardir. Yerin kadar koyun yaparsan masrafin az olur. Hem de yanindaki bir kisiyi de isten atmamis olursun, sevaptir.

• Beğen
Tepkiler: ilyas35
Isi kuculteceksen serayi dusun. Olmaz dersen arazinin birazini suni mera yap biraz da yem bitkisi ( bezelye, ryegrass falan ) yap, koyun sal otlasin, koyun da bereket vardir. Yerin kadar koyun yaparsan masrafin az olur. Hem de yanindaki bir kisiyi de isten atmamis olursun, sevaptir.
Sen hiç koyun bakıp yetiştirdin mi hayatın da nasıl bu kadar kolay akıl verebiliyorsun bu kadar basit mi bu işler adam ne anlatıyor sen ne diyorsun kardeş

Sadece fikrimi yazdim. Ister yapar ister yapmaz.
Arkadas bunalmis isi birakmaktan bahsediyordu, benim gibi bir cahil aklina geleni yazdi diye kizma, affet buyukluk yap.
İşte hepimizi öyle bir cikmaza soktularki sebepsiz yere birbirimize düşüyoruz gönül kirmayalalim dostlar
Davar uzun zamandır aklımda ama çoban sıkıntısı var 3000 koyuna kadar hemen alıyım ama bakacak adam yok afganlara güvenmiyorum mala bakmıyorlar 6 ay sonra kaçıyorlar bilerek zarar veriyorlar yangın çıkarıyorlar ben hep yaşadım bunları varsa güvenilir Türk vatandaşı ve kefil olabilecek insan evladı hakkını fazlasıyla vereyim gönder gelsin hemen

O dedigin zor bulunuyor. 😀

Soyledigim kendi yerine suni mera yapip kullanmak ( tesvigi de var ), ekektrikli cit, munavebeli otlatma,
( isciligi minimuma indirir ) ekecegin yem bitkilerini kisin kullanma gibi seyler. Elbette yapilabilirligni sen daha iyi bilirsin. Bizimki dostlar icin iyi dilek, okadar. Senin fikrin ve uyarilarin bize egitim olur.

O dedigin zor bulunuyor. 😀

Soyledigim kendi yerine suni mera yapip kullanmak ( tesvigi de var ), ekektrikli cit, munavebeli otlatma,
( isciligi minimuma indirir ) ekecegin yem bitkilerini kisin kullanma gibi seyler. Elbette yapilabilirligni sen daha iyi bilirsin. Bizimki dostlar icin iyi dilek, okadar. Senin fikrin ve uyarilarin bize egitim olur.
Kafamdaki tek şey kur korumalı mevduat gerisi hikaye ne gerek var traktörün dumanı,Arpanın tozu,Malın boku,Ustası,Balyacisı,Bicercisi,çobanı,yagmuru kuraklığı ne işim olur bakarım nebatinin gözlerine keyfime bakarım diyorum üreten iş yapan çalışan çaba gösterenin kazanma devri çoktan geçmişte biz geç kaldik

Ben koltuk makamdakilerin dediklerine vede vatandaşın önüne ballandıra ballandıra koydukları her tür icada çok uzak mesafedeyim, kur koruma dediğinizde bir gün gelir patlarsa sermayeyi kediye yükleme riski var, hemde keyifle güvendiğiniz gözlere bakarken sermayeden olunursa hazine para basacak ödeyecekmi nasıl olacak o zaman.

Kur korumanın ana paralarını ödeyebilecek durum varmı şu anda? Yoksa hiç ödemeyiz yeni gelen iktidar ödesin der geçerlermi, yeni gelende kur koruma neydi anaparaları bir ödeme takvimi çıkaralım para olursa peyderpey öderiz dermi? yani benim aklım şu zamanda pek kesmiyor nedense, kuru koruyamıyorsun neden kur korumalı çıkarıyorsun benim paramlanmı koruyacaksın anlayamadım bir türlü, kimse dövize talep yapmıyor herkes kur korumalıya geçiyorsa döviz neden yükseliyor hala, o yüzden soru işareti olmuştur kafamda, soru işareti olduğu an uzak dururum vesselam.

• Beğen
Tepkiler: KIZILTAN
enflasyon çok yüksek, faizler düşük, kur artmıycaksa, paramın bankada ne işi var değilmi ama?

kısaca reel getiri yoksa demekki artmış gibi görünen bankadaki para satınalma gücünü kaybeder

bu durumda para bankada yatırdığım anda zaten kaydi olarak duruyor hemen hooop nereye lazımsa banka gerekli yerlere kredi olarak veriyor yada her ne yapıyorsa yapıyor, işletiyor yani, sen işletemedin paranla bir şey yapamadın ama banka yapıyor.

bütün kur koruma hesapları kayıtlı duruyor hoop yönetim değişti, yeni yönetim bu işi kaldırdım dedi, bankalar kayıtlı o kadar kur koruma paralarını sahiplerine verecekmi? verecek mecburen, peki paralar sağda solda işletilmek için verilmiş, böyle bir hesap türü kalkıp artık hazineden kur korumalara ödeme yapılmayacak dendiğinde oluşacak finansal ödeme piyasaları nasıl etkiler?

bunlar hep sonu düşünülmeden yapılmış işler gibi göründü bana, yada o kadar çok kur korma hesabı olacakki herkesin parası orada olacak, mecburen böyle duruma düşmemek için kazanmak için kur korumada parası olanlar yönetim değişmesin aman param hep artsın diyecek oyunu yine aynı gidişata verecek, buda olabilir yani.Kur korumalı hesap sahipleri bire oy deposu, artı bütün hesap sahipleri seçimi kazanmak için bekleşecek mecburen.

Kur korumanın en önemli özelliği hazine garantisi, oluşabilecek herangi bir tersliğe garantisi varmı? o zaman terslik olmamalı. hep aynı düzen gitmeli.

Son düzenleme: