Abi biz Allahın kan pıhtısı olmadan da hz isayı yarattıgına inandık O ol der ve oluverir evrime gerek yok yani ha buna inanmayan da inanmaz iman herkese yakışmaz zatenben geldim..
neden geldiğimi bilemiyorum..
Abi biz Allahın kan pıhtısı olmadan da hz isayı yarattıgına inandık O ol der ve oluverir evrime gerek yok yani ha buna inanmayan da inanmaz iman herkese yakışmaz zatenben geldim..
ben geldim..
uludedemle tanışmak isterdim..ben daha senin; karadenizden kalkıp erzulüm e neden geldiğini anlayamadım Hacı
insana Allahı ispat için..Abi biz Allahın kan pıhtısı olmadan da hz isayı yarattıgına inandık O ol der ve oluverir evrime gerek yok yani ha buna inanmayan da inanmaz iman herkese yakışmaz zaten
Ateizz ler bunu da açıklasın [emoji3]Darwin'in adı Charles (Çarls) ya, acaba maymuna o yüzden mi Çarli diyorlar? Darwinistler Darwin'in atasının maymun çarli olduğunu unutmasınlar diye bu ismi koymuşlardır herhalde.
Dünya sizin olsun ahiret bizim varmısın takasa?Her çağın bir cahilliği var sizde burda inansanızda inkar etseniz de bunlar değişecek ve yeni çağlar açılacak. Nasıl bundan asırlar öncesine biz karanlık çağ diyosak bundan asırlar sonrasında bize aynısını diyecekler şimdi sen buna rağmen hala en iyisini bildiğini mi sanıyorsun biz bizden sonraki her nesil karanlık çağ olarak anılacak çünkü her zaman yeni gelişmeler yeni kanıtlar yeni teknolojiler olacak. Bu arada karanlık çağ yani cahiliye dönemi din yüzünden olmuştur ve her zaman bilim sayesinde dinin kısıtlamalarından kurtulup yeni çağlara geçiş yaptık. Ama şuda kesin biz şuan dünyadaki en karanlık çağlardan yaşıyoruz. Şansınıza küsün o güzel günleri göremeyeceksiniz. Buraya daha neler neler yazarım aslında da neyse. Ateist değilim.
Elle tutulur bir örnek verebilirmisin Din hangi karanlık çagdı da bilim geldi o çağı aydınlattıHer çağın bir cahilliği var sizde burda inansanızda inkar etseniz de bunlar değişecek ve yeni çağlar açılacak. Nasıl bundan asırlar öncesine biz karanlık çağ diyosak bundan asırlar sonrasında bize aynısını diyecekler şimdi sen buna rağmen hala en iyisini bildiğini mi sanıyorsun biz bizden sonraki her nesil karanlık çağ olarak anılacak çünkü her zaman yeni gelişmeler yeni kanıtlar yeni teknolojiler olacak. Bu arada karanlık çağ yani cahiliye dönemi din yüzünden olmuştur ve her zaman bilim sayesinde dinin kısıtlamalarından kurtulup yeni çağlara geçiş yaptık. Ama şuda kesin biz şuan dünyadaki en karanlık çağlardan yaşıyoruz. Şansınıza küsün o güzel günleri göremeyeceksiniz. Buraya daha neler neler yazarım aslında da neyse. Ateist değilim.
Bu konuda tartışma yapmak istemiyorum. Ama sorunu cevaplayayım. Osmanlı zamanlarında avrupada kilise kuralları çok katıydı uymayanlar çok büyük ceza görüyordu ve bilimsel çalışmaları reddediyordu. Hatta dünyanın düz bir tepsi olarak düşünüyordu ve halk İtiraz etmiyorlardı zaten çoğu kabul etmişti çünkü herşeyin en iyisini kilise biliyordu insanlar sorgulayamazdı ama gelileo isimli şahıs dünya yuvarlak dedi. İdama gidecekti son anda ev hapsine çevirdiler ve orda öldü. Sonra dünyanın yuvarlak olduğu her yerde kanıtlandı ve kiliseler tamamen etkisini kaybetti artık yönetimde ve insan hayatına karışması sona erdi. Avrupa böylece bilime ağırlık verdi. Ve şimdi bizden en az 50 yıl önümüze geçti ve traktörlerini almak için çırpınır olduk. Bunun kaynağı herkes ve meb kitapları dahil her yerde bu bilgiye ulaşabilirsin yani kaynak sağlam.Elle tutulur bir örnek verebilirmisin Din hangi karanlık çagdı da bilim geldi o çağı aydınlattı
O karanlık cagdan kiliseden ayrılarak degil müslüman topraklara yaptıkları seferlerde ögrendikleriyle çıktılar yabancılar bile islamin nekadar ileri görüşlü ve nekadar hoşgörülü oldugunu kabul ediyor kuranı kerimin bilimsel bi hazine oldugunu kabul ediyorBu konuda tartışma yapmak istemiyorum. Ama sorunu cevaplayayım. Osmanlı zamanlarında avrupada kilise kuralları çok katıydı uymayanlar çok büyük ceza görüyordu ve bilimsel çalışmaları reddediyordu. Hatta dünyanın düz bir tepsi olarak düşünüyordu ve halk İtiraz etmiyorlardı zaten çoğu kabul etmişti çünkü herşeyin en iyisini kilise biliyordu insanlar sorgulayamazdı ama gelileo isimli şahıs dünya yuvarlak dedi. İdama gidecekti son anda ev hapsine çevirdiler ve orda öldü. Sonra dünyanın yuvarlak olduğu her yerde kanıtlandı ve kiliseler tamamen etkisini kaybetti artık yönetimde ve insan hayatına karışması sona erdi. Avrupa böylece bilime ağırlık verdi. Ve şimdi bizden en az 50 yıl önümüze geçti ve traktörlerini almak için çırpınır olduk. Bunun kaynağı herkes ve meb kitapları dahil her yerde bu bilgiye ulaşabilirsin yani kaynak sağlam.
Tartışma gibi değil birbirimizi dinleyip anlamak gibi düşünelim tartışmalarda illaki bir tarafın galip gelmesi gerekiyor benim ne öyle bir derdim nede niyetim var Gelelim asıl meseleye doğru avrupa çok güzel traktörler üretti ben nasip olursa almal istiyorum ama aynı avrupa çok güzel silahlarda üretti ve 2. Dünya savaşın da milyonlarca insanı öldürdü bu gün traktörlerine hayran olduğumuz almanya yahudileri kazanlarda yaktı.Abd de atom bombasını bilim insanları yaptı bilimi kullandılar japonyada çoluk çocuk demeden insanlar öldü. Birde aynı bilim antibiyotik kullanımı için bu ğün başka dün başka şeyler söylüyorBu konuda tartışma yapmak istemiyorum. Ama sorunu cevaplayayım. Osmanlı zamanlarında avrupada kilise kuralları çok katıydı uymayanlar çok büyük ceza görüyordu ve bilimsel çalışmaları reddediyordu. Hatta dünyanın düz bir tepsi olarak düşünüyordu ve halk İtiraz etmiyorlardı zaten çoğu kabul etmişti çünkü herşeyin en iyisini kilise biliyordu insanlar sorgulayamazdı ama gelileo isimli şahıs dünya yuvarlak dedi. İdama gidecekti son anda ev hapsine çevirdiler ve orda öldü. Sonra dünyanın yuvarlak olduğu her yerde kanıtlandı ve kiliseler tamamen etkisini kaybetti artık yönetimde ve insan hayatına karışması sona erdi. Avrupa böylece bilime ağırlık verdi. Ve şimdi bizden en az 50 yıl önümüze geçti ve traktörlerini almak için çırpınır olduk. Bunun kaynağı herkes ve meb kitapları dahil her yerde bu bilgiye ulaşabilirsin yani kaynak sağlam.
bilimi dinden ayırmak zaten başlıca bir bozgunculuğun parçasıdır. bakın bilim allahı tanımada bir araç olmalı amaçtan ziyade. ayrıca kainatta bir değişim var buna evrim diyenler var demiyenler var. bu değişim allahın ilmi ve kudreti ile olmaktadır. bunu neden kabul etmiyor insanlar anlamıyorum. aksi halde o zaman her hücre akıl sahibi olmalı ki değişim kusursuz olsun öyle değil mi hülasa din ve bilim insanın ilerlemesi için kuşun iki kanadı gibi düşünülmeli birinin eksikliği insanı eksik bırakıyorŞunu da son olarak ekleyeyim. Bize hem ilim hem de bilim gerek. Yukarıda verdiğim örneklerden de anlaşılacağı üzere, yaratıcıyı görmezden gelerek yapılan bilim, kainatı açıklamakta tek başına yetersiz kalmaktadır. Bu sebeple bize bilimden de büyük ilim gerek. İlimsiz bilim, eninde sonunda tıkanır.
Albert Enstein; "Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır" demiştir.