Erkunt Yeni Modeli ile Gümbür gümbür geliyor Maxima da Kimmiş :D :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Erkunt Yeni Modeli ile Gümbür gümbür geliyor Maxima da Kimmiş :D :D

Ahmet745 link=topic=63763.msg718590#msg718590 date=1363292072' Alıntı:
arkadaşlar hep bi tartışma içerisindesiniz yok yere birbirinizi kırıyosunuz konuya son olarak bende görüşlerimi ekliyim &100 yerli traktör dedimmi ilk akla gelen traktör (türkiye motor sanayi) tümosan ama dikkat ediyorumda erkuntçular biraz agresif kimse erkunt kötü traktör demiyo tercihlerde ilk sıralarda yer alan markalardan erkunt ama bazı arkadaşlar 1960lı 1970li yıllarda erkunt logar kapağı üretirken o yıllarda traktörün kralını üreten markalarla kıyaslıyo erkuntu buda bence hiç adil bi kıyaslama değil...
Erkunt 1953 te Tümosan 1975 te kurulmuş olacak okadar.

Bu pazar günü Erzurum Palandökendeydim.Kayak için gondolla zirveye çıkıyoruz.Dört kişiyiz.Selamlaşıldı.Birisi diğerine nerden geldiniz dedi,buralıyım filanca ilçede Erkunt ve Hattat ' ın bayisiyim cevabını aldı.Kulaklarım hemen dikildi.Artık ne kadar teknolojik ürünler üretildiğini ,eskiden yörede MF ve NH den başka marka bilinmediğini,ama kendilerinin çok traktör sattıklarını hatta birini satmaya kıyamayıp boş zamanlarında arazisinde zevk için kullandığını anlattı.Bende kendimi tanıttım.Elimdeki motorları söyledim.Hevesim yüzünden genç bir kullanılmış motor almak istiyorum dedim.Sonraki konuşma:
-Hangi marka düşünüyorsunuz?
-MF 266,3060,JD 5403
-Niye Erkunt düşünmüyorsunuz?
-Bizim yöremizdede hakim markalar MF ve NH.Erkunt iyi motor.Ancak piyasaya yüksek fiyatla girdi.Yerli bir markanın kendi ülkesinin çiftçilerine biraz daha destekçi fiyatlar sunması lazım.Mesela %10.Bize 70-80 bine satılan motorların kaça ihraç edildiğini biliyoruz.Destek karşılıklı olur.Ayrıca benim istediğim yaştaki Nimet ' lerin tipi hoşuma gitmiyor.
-Bunları çok söyleyen oldu.Zeynep Hanım ' a hepsini iletiyoruz.Ancak 2006 MF 266 da dikkatli olun
-Egzosu sağdan olanı tercih edecem değil mi?Solda olanda 260 ın 63 beygirlik motoru var ve hepsi motor yaptırdı, gitmiyor
-Ohoo siz aşmışsınız.
-Sadece Trakkulup üniversitesine devam ediyorum.Bizim internet sitesi.Sizde gelin.
Arkadaşlar, bütün markalar Trakkulüpçülere kurban(mecazi anlamda) olsun,şu marka bu marka için kalpler kırılmasın.

iyi motur erkunt ondan dolayi konya civarina uc bes tane var biliyosunuzki tarimin goz bebegi konyada durmadan tumo jd ve nh cogaliyo neden giremiyo konya ya bu erkunt sorarim size madem iyi traktordu de bizim ciftcimiz bilincsizde ondanmi cok paralar oduyo

Erkunt ' un sık sık yeni model çıkarması gayet normal. ne motor üretme dertleri var ne şanzıman, firmalarla parça alımları için anlaşıp hepsini birleştirip birde yeni kaporta yaptılar mı işlem tamamdır. Tümosan yeni motor üretecem diye göbeği çatlıyor. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama işin özü bu. zaten Erkunt ' un sloganı yerli Tasarım diyor yerli üretim demiyor. Traktörlerinede bakarsanız şu motor bu şanzıman şu jant bu kabin vs vs gider...

acık konusmak gerekiyorsa ben erkuntu hattatı nh dı yerli olarak görmüyorum yerli ayağından piyasada pirim yapmak amacları yerli kullanmak isteyen tumosan kullanmalı

Tümocu link=topic=63763.msg718437#msg718437 date=1363286296' Alıntı:
ERKUNTCULAR RÜZGARA KARŞI İŞİYOLAR HEEPSİ BU BOŞVERİN :d
ben hiçbişeş demiyorum. dersem hiç ama hiç hoşunuza gitmez,zorunuza gider o yüzden yazmıyorum.bu konuyu açan arkadaşda başlığını değiştirirse sevinirim,böyle başlık olmaz.

he birde erkunt logar kapağı yapıp kötümü etmiş, üretim üretimdir,insanlığa zararlı olmadıktan sonra.... diğer firmalar ozamanlar anasının karnındaymış.

thislavigne link=topic=63763.msg718815#msg718815 date=1363349801' Alıntı:
Erkunt ' un sık sık yeni model çıkarması gayet normal. ne motor üretme dertleri var ne şanzıman, firmalarla parça alımları için anlaşıp hepsini birleştirip birde yeni kaporta yaptılar mı işlem tamamdır. Tümosan yeni motor üretecem diye göbeği çatlıyor. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama işin özü bu. zaten Erkunt ' un sloganı yerli Tasarım diyor yerli üretim demiyor. Traktörlerinede bakarsanız şu motor bu şanzıman şu jant bu kabin vs vs gider...

Aynen kardesım sonuna kadar katılıyorum.

okan6445 link=topic=63763.msg718811#msg718811 date=1363348237' Alıntı:
iyi motur erkunt ondan dolayi konya civarina uc bes tane var biliyosunuzki tarimin goz bebegi konyada durmadan tumo jd ve nh cogaliyo neden giremiyo konya ya bu erkunt sorarim size madem iyi traktordu de bizim ciftcimiz bilincsizde ondanmi cok paralar oduyo

Konyalılar işi bılıyor yalnız o bolunen tumoları ne sekılde ne zor kosulda kullandıklarınıda bılıyoruz teyzemın koyune tumosanın bahce tipini getırmısler bayı traktoru tanıtmak ıcın her seyı yapmıs hatta sunu bıle 1 2 3 4 yaptı dıyor levyeyı geri taktı geri 4 le traktor bayılmadan ılerı gıderken gerı gıttı dıyor bolunen tumolar bu sekılde kullanıldı işin kısaca özü ; çekiyor diye hunharca kullanıldı bu tümolar..

54_lift_o_matic link=topic=63763.msg718894#msg718894 date=1363363689' Alıntı:
Konyalılar işi bılıyor yalnız o bolunen tumoları ne sekılde ne zor kosulda kullandıklarınıda bılıyoruz teyzemın koyune tumosanın bahce tipini getırmısler bayı traktoru tanıtmak ıcın her seyı yapmıs hatta sunu bıle 1 2 3 4 yaptı dıyor levyeyı geri taktı geri 4 le traktor bayılmadan ılerı gıderken gerı gıttı dıyor bolunen tumolar bu sekılde kullanıldı işin kısaca özü ; çekiyor diye hunharca kullanıldı bu tümolar..
Yaşamış gibi anlatıyosun :D:D:D

54_lift_o_matic link=topic=63763.msg718902#msg718902 date=1363364521' Alıntı:
Kardesım öle ama seri 4 ile ılerı gıderken gerı cekebılır mısın levyeyi ?
ben denedim onu seri 4 le 10 15 devir arası giderken geri aldım levyeyi birden de çekmedim ayağımı ucuna kadar geldı bı cektım motor boğuldu stop etmedi ama motor tersten çalıştı levyeyi ileri atıyorum geri gidiyo geri alıyorum ileri gidiyo traktör sonra stop edip yeniden çalıştırdım düzeldi

hacımemiş link=topic=63763.msg718920#msg718920 date=1363365878' Alıntı:
ArmaTrac bemutató: új traktormárka az AuditKer-től

aslı budur .ecnebiler yapıyor erkunt pazarlıyor olay budur ne mühendis çizimleri derdi var ne parça uyumluluğu derdi var getir topla sat sonrada yerli üretim de.
yani erkuntu armatrac mı üretiyor,erkunt armatracdan geliyo ölemi? :) :)

54_lift_o_matic link=topic=63763.msg718902#msg718902 date=1363364521' Alıntı:
Kardesım öle ama seri 4 ile ılerı gıderken gerı cekebılır mısın levyeyi ?
Sanırım arkadaşın videosu seni tatmin etmiştir fazlasını istersen göktaşlarda paylaşmış onlarada bak

hacımemiş link=topic=63763.msg718920#msg718920 date=1363365878' Alıntı:
ArmaTrac bemutató: új traktormárka az AuditKer-től

aslı budur .ecnebiler yapıyor erkunt pazarlıyor olay budur ne mühendis çizimleri derdi var ne parça uyumluluğu derdi var getir topla sat sonrada yerli üretim de.
Hahahaha hiç güleceğim yoktu şakamısın kardeş sen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...