kardeş ınan aynı soruyu defalarca sordum düşündüm.. ama kazın ayağı öyle değil..
burda gözüyle görüp binip.. bu motor değil bildigin dozer diyenler bile.. parca/servis dediler adını sanıni bilmediğim motora binmem dedi almadı..
piyasa ticaret çok farklı..
Şu an ülkemizde suyla çalışan motor gelse nh nin karşısında hepsi çerez kalır.. uzel battı at izi it izine karıştı..
burda zetor a binmek nasıl catlakliksa.. cek/slovakya/Polonya da da başka motora bine ne selam vermezler
ingiltere-ırlanda motorun anasi-yatağı.. zetorun çok ciddi hayran kitlesi var.. zetor day/zetor günü diye aralarında toplanıyorlar..
Eğer ki ana yapı Çek den gelip burda montajlanirsa suan avrupa ithal lerden zaten düşük fiyat.. hepten yerli motor seviyesine düşeçek.. ki belli bi satış rakamına ulastimi böyle bi plan var..
bu binen binmeyen tüm hepimizin yararına..
hiç akla gelmez yerli is makinasi üreticilerinin bile yararına.. çıplak motor alır kor..
Zetor'un asıl yaygın olmaması ülkemizde bi türlü bahtı gulmemis.. uzun hikaye.. bugün steyr/basak gördüğün tüm motorların zetor olma ihtimali direkten dönmüş desem inanirmisin.. bugün sakaryadaki basak fabrikası zetor olabilirdi..
ayrıca tüm dünyada TEK fabrika tek kalite var.. kapasite belli.. 5 bin uretiyo 5 bin satiyo.. bilemedin 10 bin..
zaten avrupa, almanya, ıngiltere, amerika yetiyo adamlara..
şura montajı bura montajı iyi-kötü derdi yok.. Zetor Zetordur!
neyse uzattım dertliyim.. kusura bakmayın..
---
yerli gururumuz sifir km Hidromek in 3 kuruşluk mazot hortumu 3 sene işkence etti bize..
en son motordan suphelendik.. jd motorluyu satıp perkins alalım dedik.. Allah razı olsun emekli bi usta buldu.. 50 tl hortum 50 tl ustalık.. 100 tl için işkence etti bize Hidromek.. yerli pazar lideri dikkatini çekerim..
şimdi bulursam Zetor un hortum fotoğrafını atcam dikkat et..
goodyear.. made in Usa.. amerika.. hortum diyip geçmemiş.. adi/sani/capi/dayanimi hepsi belli..
mesele bu..
fren hortumu olsa ne olur bi düşün..
bizim daha çok ekmek yememiz lazım..