Şöyle desek o zaman. Yerli firmalar motoru perkins yada deutz alacağına zetor dan alsalar. Ne değişir yeni traktörde.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Şundan dolayı soruyorum. Bizim yerli traktörlere Zetor motor takılsa fiyat performans kriteri ne olur? Aslında motor ustası Baki' ye sormak lazım?valla benim dememle olmaz ama.. insallah bugün yerli zetor ları görürüz..
hem %10-20 ucuz lar hem bi yerde kendi motorumuz u overiz
70 yillik mazisinde.. Zetor'dan sadece motor alıp kullanan yada lisans alıp kopyalanan yada siparişle kendi adına traktör üreten pekcok ortaklik var.. nerdeyse tamamını paylaştım..
Zf'de iyi ama zetor şanzımanını bir görmen lazım hakkaten yapmış adamlar.
Sen şanzumanı açıp gördün mü ne garkı var? Almanlardan daha mı iyi diyorsun?Zf'de iyi ama zetor şanzımanını bir görmen lazım hakkaten yapmış adamlar.
Sen şanzumanı açıp gördün mü ne garkı var? Almanlardan daha mı iyi diyorsun?
Çok mu karışık Baki?ben biliyom acar gibi oldu.. abov diyip korkup kapattı..
icine Godzilla kacmis bunun diyip kapatti.. Baki aklıma geldikçe guluyom![]()
Sırf merakımdan açıp baktım en ince dişlisi 4.5 cm zaten akslarına diyecek yok kolum gibi kalın adamlar bozulsun diye makina yapmamış yağına suyuna bak zetora 30 - 40 sene binilir zetorun motoru 25.000 saatte rektefe ister..Uzun lafın kısası herşey olması gerektiği gibi sade ve sağlam..Sen şanzumanı açıp gördün mü ne garkı var? Almanlardan daha mı iyi diyorsun?
Her türlü kefilim diyorsun yani?Sırf merakımdan açıp baktım en ince dişlisi 4.5 cm zaten akslarına diyecek yok kolum gibi kalın adamlar bozulsun diye makina yapmamış yağına suyuna bak zetora 30 - 40 sene binilir zetorun motoru 25.000 saatte rektefe ister..Uzun lafın kısası herşey olması gerektiği gibi sade ve sağlam..
Çekoslovaklar ağır sanayide dünya devi onların üzerine yok sağlamlıkta..Amcam makine mühendisi senede en az 10 - 12 defa Çekoslovakyaya gider ben zetoru almadan önce rica etmiştim zetorun fabrikasına bakarmısın üretimi kalitesi nasıl diye bakmış bana telefon etti hiç tereddüt etme al diye...bir krank mili var bacak gibi kalın demişti..
Yani burda yorum yazıyorum kafadan sallayıp yazmıyorum zetoru kötüleyenler aceba benim gibi gidip - içini açıp incelemelerde bulunmuşlar mı.?
Aynen bende amcamın deutzunkini temizliyorumArkadaşın dediği traktörler gelip hava filtreleri zetorda temizliyorlar
Hiç zorlanmadan 22 tonluk dozeri çekti bu yavru..hemde sürükleyerek...
Dozeri görelim Baki [emoji1]Baki cektigin dozerin fotoğrafı at son olarak da.. konuya mühür vurcam![]()
Tamam abi çekebilen varsa denesinler görelim değilmiBaki cektigin dozerin fotoğrafı at son olarak da.. konuya mühür vurcam![]()