ERKUNT HAŞMET 110 vs ZETOR 10641

Şöyle desek o zaman. Yerli firmalar motoru perkins yada deutz alacağına zetor dan alsalar. Ne değişir yeni traktörde.

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

valla benim dememle olmaz ama.. insallah bugün yerli zetor ları görürüz..

hem %10-20 ucuz lar hem bi yerde kendi motorumuz u overiz:)

70 yillik mazisinde.. Zetor'dan sadece motor alıp kullanan yada lisans alıp kopyalanan yada siparişle kendi adına traktör üreten pekcok ortaklik var.. nerdeyse tamamını paylaştım..

valla benim dememle olmaz ama.. insallah bugün yerli zetor ları görürüz..

hem %10-20 ucuz lar hem bi yerde kendi motorumuz u overiz:)

70 yillik mazisinde.. Zetor'dan sadece motor alıp kullanan yada lisans alıp kopyalanan yada siparişle kendi adına traktör üreten pekcok ortaklik var.. nerdeyse tamamını paylaştım..
Şundan dolayı soruyorum. Bizim yerli traktörlere Zetor motor takılsa fiyat performans kriteri ne olur? Aslında motor ustası Baki' ye sormak lazım?

godzilla.. Baki buraya:)

---

arkadaşlar bise alan yok satan yok.. maksat muhabbet..

ülkemizde bahtı, 2. eli piyasası yok eyvallah..

hepsini geçtim benim EN çok zoruma giden kendi malimizi övememek..

bu Cek'ler.. küçücük bi ülke şehir 70 yıl önce traktör üretip.. 130 ülkeye 1,3 milyon adet satarken biz nerdeydik..

yerli gururumuz erkunt için 500 Yıllık rakam.. 1.300.000 adet!

---

Erbakan in meşhur Pancar motorunu.. 1950'lerde Istanbul'da anahtar teslimi kimler kurdu bilin..

Çekler.. hiç bişey tesadüf değil.. kalitesizlik tesadüf olabilir kalite asla!

yaşayan efsane TATRA.. adını dağlardan alıyor..

bitirmenin bile basari oldugu paris-dakar i defalarca SAMPIYON olarak bitirdi..

rus ikizi KAMAZ la birlikte offroad-askeri kamyonda emsalsiz, rakipsiz..

Tatra'yi üreten adamların traktör de ürettiklerini düşünün..

üretmişler de Zetor:)

images.jpg

Sen şanzumanı açıp gördün mü ne garkı var? Almanlardan daha mı iyi diyorsun?

Sırf merakımdan açıp baktım en ince dişlisi 4.5 cm zaten akslarına diyecek yok kolum gibi kalın adamlar bozulsun diye makina yapmamış yağına suyuna bak zetora 30 - 40 sene binilir zetorun motoru 25.000 saatte rektefe ister..Uzun lafın kısası herşey olması gerektiği gibi sade ve sağlam..

Çekoslovaklar ağır sanayide dünya devi onların üzerine yok sağlamlıkta..Amcam makine mühendisi senede en az 10 - 12 defa Çekoslovakyaya gider ben zetoru almadan önce rica etmiştim zetorun fabrikasına bakarmısın üretimi kalitesi nasıl diye bakmış bana telefon etti hiç tereddüt etme al diye...bir krank mili var bacak gibi kalın demişti..

Yani burda yorum yazıyorum kafadan sallayıp yazmıyorum zetoru kötüleyenler aceba benim gibi gidip - içini açıp incelemelerde bulunmuşlar mı.?

Sırf merakımdan açıp baktım en ince dişlisi 4.5 cm zaten akslarına diyecek yok kolum gibi kalın adamlar bozulsun diye makina yapmamış yağına suyuna bak zetora 30 - 40 sene binilir zetorun motoru 25.000 saatte rektefe ister..Uzun lafın kısası herşey olması gerektiği gibi sade ve sağlam..

Çekoslovaklar ağır sanayide dünya devi onların üzerine yok sağlamlıkta..Amcam makine mühendisi senede en az 10 - 12 defa Çekoslovakyaya gider ben zetoru almadan önce rica etmiştim zetorun fabrikasına bakarmısın üretimi kalitesi nasıl diye bakmış bana telefon etti hiç tereddüt etme al diye...bir krank mili var bacak gibi kalın demişti..

Yani burda yorum yazıyorum kafadan sallayıp yazmıyorum zetoru kötüleyenler aceba benim gibi gidip - içini açıp incelemelerde bulunmuşlar mı.?

Her türlü kefilim diyorsun yani?

bilmeyen görmeyenlere cekinmelerinde hak veriyorum.. çok normal..

lakin önnyargilari bi kenara bırakıp..

-70 yılda 1.300.000 motoru 130 ülkeye satan

-Cek/Slovakya/Polonya'da peynir ekmek gibi satan lider..

-avrupanın göbeğinde "tractor is Zetor, dince 1946".. motor Zetor'dur.. hodri meydan diyen..

bi makinaya meraklısı bi kere alıcı gözle baksın derim.. vesselam:)