En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

akif paylaşım çok güzel teşekkür ederim iki soru ilede katkı sunmak isterim bu durumda genel hattıyla bir maliyet analizi birde sence pancar çok su isteyen bir bitki mi, bu harcanan su ile daha fazla getirili ürünler ekilebilir mi senin bilgine güvenirsek pancar ekince katma değer kazanmış oluyormuyuz ülkemizin iklim yapısını düşününce
Rica ederim Ufuk abi. Hangi bitkinin maliyet analizini istiyorsun tam detaylı belirtmemişsin ama pancar diyorsun sanırım. İşçilik ve kira hariç 2020 senesi için 1400TL civarına mal edilmiştir diye tahmin ediyorum. Hangi bitkiyi istiyorsan detaylı şekilde belirtirsen boş vaktimde yardımcı olurum.

Pancarla, yonca bölgemizde su tüketiminde şampiyon. Pancarda damlama sulama sistemi yaygınlaşıyor ama her damlama hortumu olmuyor ona. Kaygan şeritli vs özellikte olması gerekiyormuş, bu konuda pek fikrim yok. Yoncada damlama yer altına serileceğinden dolayı o treni çoktan kaçırdık ama sıra üzeri ekilmeyen ürünlerde damlama pek tercihim olmazdı. Biz seneye ikisini de bırakma kararı almıştık ama parasını tatlı gelince bizimkiler tekrar ekme kararı aldı.

Eğer sulama sorunsa C4 bitkileri ekmek mantıklı abi. Bunlar sorgum ve mısır bitkileri oluyor. Birim su miktarıyla en fazla kuru madde bu bitkilerden alınıyor. Tabi bu bir ayçiçeğinden az su tükettiği anlamına gelmiyor, ama tarladan kaldırılan fayda diğer ürünlere göre en az su harcanarak sağlanıyor. Şeker pancarı gibi endüstri ürünü tam sayılmasa da depolama imkanı olduğundan dolayı endüstri ürünleri gibi katma değerli fiyattan satılabilir. Ancak mısırda 1 metre boya gelene kadar susatmaman gerek. Sonra suyun içine atsan da diğer bitkilere göre çok fazla geriden geliyor, verim aşırı düşüyor.

İklim ve sulama müsade ettiğince herşey yetiştirilebilir de hasat edecek işçi/makina, satacak fabrika/tüccar bulamadıktan sonra fazla açılmamak lazım diye düşünüyorum.

Kanola bizim bölgeye yeni geldi. Ekimleri ziraat odası yaptırıyor. Mibzerci çok acemiymiş. İzli ekim nedir kimsenin haberi yok zaten. Tohumları çok derine atıyor, arkasından kimse de çıkıp demiyor, herkes halinden memnun çünkü Trakya'da bu işin doğrusunu görmemişler. Kanola tarlalarına uzaktan bakınca tek tük geniş yapraklı bitkiden başka birşey görmüyorum. Geçen seneden biçerdöverin döktükleri bile yanında hatrı sayılır çıkış yapmış. Ve bu tarlaların hespinde de 2-3 çıkarma suyu verildi. İşi ehline vermedin mi, bir bölgede bilinmedi mi ziyan oluyor. Bizim çerezlik ayçiçeğini eken mibzerci misali.

S. A.
Hayırlı akşamlar
Hayırlı cumalar
Kasabamız karantinada yine çok şükür bu sefer bizde birşey yok
As abi geçmiş olsun

Hayırlı Cumalar Arkadaşlar,
BİZİM komşu bizim sesden rahatsız abi küçük kızımın gürültüsünü kafaya taktı
Benim üstümde 5 çocuklu 1 aile oturuyor ve gece gündüz sesleri kesilmiyor.Çocuktur mecbur oynamak zorunda diyip hiç bi zaman kapısına gitmedik.En fazla hanım üst katı arar hal hatır sorar oğlumuz uyuyor biraz çocukları uyarabilirmisiniz der.
Küçük çocuk oynamayacakta napacak acaba

26 şubat 1992,
hocalı katliamı,
Diyorki köpek soyu,,,,,
"Bebeğini kendi ellerinle,benim gözümün önünde boğ,,,,
100 kişiyi esir almiyim,"
Ana 100 kişinin canı sağ olsun diye,,,
Bağıra bağıra, feryat ede edeee,
Çocuğunu kendi elleriyle,
Itlerin gözünün önünde boğuyor,
Olsunnnnn,
Allahım fırsat versin,
Sizleri,Asil Türk milletinin şahitliğinde,
Teker teker,doğramazsak,o anaların feryadına,bu köpeklerin feryadını karıştırmazsak,
Allah bizi asla cennetine sokmasın.

Kusura bakmayın,biraz hassas ve sinirliyim.
Çocuk ve yaşlılara dayanamıyorum.

Son düzenleme:
Biraz şehir havası aldın

Resimler ve ekler

• 20210226_220112.jpg
    20210226_220112.jpg
    220.5 KB · Görüntüleme: 5
Rica ederim Ufuk abi. Hangi bitkinin maliyet analizini istiyorsun tam detaylı belirtmemişsin ama pancar diyorsun sanırım. İşçilik ve kira hariç 2020 senesi için 1400TL civarına mal edilmiştir diye tahmin ediyorum. Hangi bitkiyi istiyorsan detaylı şekilde belirtirsen boş vaktimde yardımcı olurum.

Pancarla, yonca bölgemizde su tüketiminde şampiyon. Pancarda damlama sulama sistemi yaygınlaşıyor ama her damlama hortumu olmuyor ona. Kaygan şeritli vs özellikte olması gerekiyormuş, bu konuda pek fikrim yok. Yoncada damlama yer altına serileceğinden dolayı o treni çoktan kaçırdık ama sıra üzeri ekilmeyen ürünlerde damlama pek tercihim olmazdı. Biz seneye ikisini de bırakma kararı almıştık ama parasını tatlı gelince bizimkiler tekrar ekme kararı aldı.

Eğer sulama sorunsa C4 bitkileri ekmek mantıklı abi. Bunlar sorgum ve mısır bitkileri oluyor. Birim su miktarıyla en fazla kuru madde bu bitkilerden alınıyor. Tabi bu bir ayçiçeğinden az su tükettiği anlamına gelmiyor, ama tarladan kaldırılan fayda diğer ürünlere göre en az su harcanarak sağlanıyor. Şeker pancarı gibi endüstri ürünü tam sayılmasa da depolama imkanı olduğundan dolayı endüstri ürünleri gibi katma değerli fiyattan satılabilir. Ancak mısırda 1 metre boya gelene kadar susatmaman gerek. Sonra suyun içine atsan da diğer bitkilere göre çok fazla geriden geliyor, verim aşırı düşüyor.

İklim ve sulama müsade ettiğince herşey yetiştirilebilir de hasat edecek işçi/makina, satacak fabrika/tüccar bulamadıktan sonra fazla açılmamak lazım diye düşünüyorum.

Kanola bizim bölgeye yeni geldi. Ekimleri ziraat odası yaptırıyor. Mibzerci çok acemiymiş. İzli ekim nedir kimsenin haberi yok zaten. Tohumları çok derine atıyor, arkasından kimse de çıkıp demiyor, herkes halinden memnun çünkü Trakya'da bu işin doğrusunu görmemişler. Kanola tarlalarına uzaktan bakınca tek tük geniş yapraklı bitkiden başka birşey görmüyorum. Geçen seneden biçerdöverin döktükleri bile yanında hatrı sayılır çıkış yapmış. Ve bu tarlaların hespinde de 2-3 çıkarma suyu verildi. İşi ehline vermedin mi, bir bölgede bilinmedi mi ziyan oluyor. Bizim çerezlik ayçiçeğini eken mibzerci misali.
pancarı sormuştum anladım artık biliyorsun su çok değerli bir hal aldı iklim ve bilmek önemli tabiki endüstride önemli ben bunu neden soruyorum biliyormusun mesela fransada adam bir bağ yapıor ve şarabını yapıyor milyarlar kazanıyor bizde yapıyoruz ama marka olamıyoruz bu arada şarap sadece bir örnekti yoksa ondan gelen paradan hayır gelmez. birim alandan ne kadar çok para kazanabiliriz gerçi avrupa bize tarafgil bakıyor her zaman ama artık katma değer çok önemli hal aldı

Anladığım kadarı ile en ufak seste kapıya geliyor...

Adımları izleyelim...
300 TL verip araç içi kamera al ve kendi dairenin kapısını görecek şekilde monte et Bina giriş kapısınada bu durumu en az 7 gün duyuru olarak as ve samimi olduğun 2 komşun ile tutanak altına alıp imzalayıp sakla.

7 gün Sonra sürekli kapına gelen komşuna kendi dairenin kapısının kamera ile izlendiğini ve bu durumun 7 gün süre ile bina kapısında duyuru olarak aştığını her ne sebeb ile olursa olsun dairenin kapısına gelmen halinde kamera görüntüleri ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunacağını iadeli taahhütlü olarak bildir...
Seni zabıta veya polise şikayet ederse kapına gelen memura şikayetin asılsız olduğunu evinde tadilat v.s gibi bir çalışmanın olmadığını şikayetçi olan daireden ses desibel ölçümü yapılmasını rica et.... Bir daha kimse gelemez kapına.
abi bizimkiler uyardı ailem ben işteyken amcamlar felan o daha da uğramaz bende ev arayışına felan başladım yapacağım bişeyler ortam bozuldu bı tane 300 bine ıkı katlı ev varda benim evde 300 eder ama piyasa durgun birde benim krediden biraz zararım var ramazandan sonra eve satılık yazarım 345 felan yazsam belki 315 bin felan satsam o ev de durursa onu alırım bi tane daha var 3 katlı eski ev oda 350 dıyor bilmiyorum vallaha

Arkadaşlar saman makinesi ve römorkunu satıp 2.el balya makinesi alsak iş yapar mı kendi işimiz için
Saman makinesi traktörü çok yoruyor ve arızaları çok oluyor her sene makine almaktan da bıktık artık 30-35 bin liraya 2. El 3 ipli haşbaylı makine alsak işinimizi görür mü balya makinelerinin sık karşılaşılan sorunları nelerdir
Bizim römork çift damperli saç üstü yarısı telli saman makinesi ise esener ikisi 30 bin yapar mı

Resimler ve ekler

• 20201002_112838.jpg
    20201002_112838.jpg
    254.5 KB · Görüntüleme: 2
Arkadaşlar saman makinesi ve römorkunu satıp 2.el balya makinesi alsak iş yapar mı kendi işimiz için
Saman makinesi traktörü çok yoruyor ve arızaları çok oluyor her sene makine almaktan da bıktık artık 30-35 bin liraya 2. El 3 ipli haşbaylı makine alsak işinimizi görür mü balya makinelerinin sık karşılaşılan sorunları nelerdir
Bizim römork çift damperli saç üstü yarısı telli saman makinesi ise esener ikisi 30 bin yapar mı
Balya makinası senin için daha iyi bence ama saman makinasından daha hassastır Balya makinası. Fiyat konusunu biraz fazla demişsin sanki

Altmışbeş yaşını geçmiş bir beyefendi bankaya gitmiş.
Fişini almış, sırası gelmiş vezneye gitmiş.
-Hesabımdan 500 TL çekmek istiyorum.
demiş.
Veznedeki genç memur itiraz etmiş:
-Bey amca 3.000 TL ’nin altında para çekecekseniz,
ATM’den çekeceksiniz. Kuralımız böyle.
Adam bir düşünmüş:
-O zaman hesabımdaki tüm parayı çekmek istiyorum.
demiş.
Veznedar bir oflamış, bilgisayara adamın müşteri numarasını girmiş,
ekrana bakınca gözleri fal taşı gibi açılmış:
-Bey amca, hesabınızda 1.000.000 TL var.
Bu kadar bir meblağı ödeyemeyiz ki, önceden haber vermeniz gerek.
Bu kadar paramız yok.
Talebinizi alayım, yarın size bu parayı ödeyelim.
Adam sormuş:
-Peki en çok ne kadar ödeyebilirsiniz?
Ne kadar paranız var?
Genç veznedar kasasına bakmış, yanındaki veznelerde ne kadar para olduğunu sormuş:
-Şu anda en çok 200.000 TL ödeyebilirim beyefendi.
Adam gülümsemiş:
-Tamam o zaman hesabımdan 200.000 TL çekmek istiyorum.
Veznedar kasasından paraları çıkartmış, yandaki kasalardan da borç alarak 200.000 TL toparlamış.
Hepsini saymış, adama imza attırmış,
parayı adama vermiş.
Adam hiçbir reaksiyonda bulunmamış.
Veznedar:
-Tamam değil mi beyefendi, buyurun işte paranız.
Adam:
-Tamam değil, şimdi hesabıma 199.500 TL yatırmak istiyorum.
Veznedar kıpkırmızı olmuş,
ama 200.000 TL içinden bir 500 TL ayırıp adama vermiş.
Adam 500 TL’yi alıp bankadan çıkmış..
KISSADAN HİSSE:
65+ yaşı küçümsemeyin.
ATM'den çekmeyi bilmeyebilirler
ama sizi vezir de eder,
rezil de ederler..
Yardımcı olursanız siz kazanırsıniz...”😊

Senin saman makinesi sıkıntılı kardeşim ikinci elde olsa düzgün bir makine olsa çok is yaparsın, buğday arpa hatta mısır samanı bile yaptıranlar oluyor. Diğer konu ise balya işi bilgi ister arızası olunca yapman lazım, hangi parça hangisinin gibi teorik bilgilerin varsa yapabilirsin, hem kendine hem piyasaya calisirsin köyde balya makinesi yoksa avantaj sende olur