Emre köle, avrat pazari başka, yol esnafi başka, ben insanin alinip baskasina satilabilmesinden bahsediyorum, arastir biraz,Senin yol ortasında yapılmıyor dediğin şeyler ben gayet net bir şekilde nerede netür şeyler olduğunu bir çok kez gördüm
Şu zamanda iyiyede kötüyede erişmek çok kolay
Uzun yol yolculuklarımda esnafı yol kenarında el sallarken çok gördüm hemde o yolun içinde alış veriş . Belki sen de görmüş olabilirsin farketmeden iyi aile çocuğu sanmışsındır.
Kendi becertip cin çıkartan da bizzat salak tır .
Ne yazıkki Müslüman lık dilde bir çok kişide
Müslümanlık ta da yapılan hataların bedelini müslüman gibi vermek lazım
Kendini türk hisseden herkes Türk tür bizde ama ben ırkımın geçmişine sövemem yok sayamam Türk devletlerininde hiç birini inkar edemem
Osmanli padisahlarida pek Turk degil hepsinin anasi devsirme bunuda biraz arastir, padisah esleri uyruklari hep yabanci anliyacagin %100 Turk degiller, eskiden karidan akraba olmaz derlermis, fakat bilimsel olarak bu mumkun degil,
Ecdad başka yonetenler baska bunu ayirt etmek gerek, adam halifeyim diyor oglunu bogduruyor kardesini babasini ölduruyor, dinide arkasina almiş , ecdad cephede savasmiş, devsirmeler pasa olmuş, ermeni yahudi ulkenin zengini halk garibani olmuş millet okuzün pesinde carikla ömür tüketmiş, avrupa sanayi devrimi yapmis, bunlar sarayda sayisiz cariye almis, neyse kardesim olmus bitmis, devletler degismis Turkluk kalmis, ecdad Turkluk , osmanli degil.