Bir kısmı TC vatandaşı oldu bile. Çifte vatandaşlıkBu cocuklarin alayina bakacak güçteyiz, fakat hayvan gibi adamlar aramizda dolasiyor bunlar alinmamaliydi.
Bir kısmı TC vatandaşı oldu bile. Çifte vatandaşlıkBu cocuklarin alayina bakacak güçteyiz, fakat hayvan gibi adamlar aramizda dolasiyor bunlar alinmamaliydi.
Savaş olsa orada ne tarım yapabilir ne de türkiyedeki suriyeliler bayramda ziyarete gidip geri buraya dönebilirdi abi, başkalarına yapılan yardım kendi ülkemizdeki çiftçilere yapılmıyor nedenseMahmut gardaşım ne yazsam ne desem bilemedimki.
beleş tohum ver üretim yapsınlar , geri onu parayla satın al ülkeyin çiftcisinin rıskına mani ol .
bi Allah'ın kuluda demiyor orda savaş bitti üretim yapılcak ortam varsa neden ülkemizdeki onca mülteciye biz bakıyoruz .
yok abi vallahi bu memleketin sonu hayra alamet değil.
Bizim buradakiler rahatlığa alışmış giderlermi hiç. Bizim burda cevdetiye kasabasi var orada kamp yeri yaptılar, daha sonra çadırı bozup iki katli prefabrik evler yaptılar sonradan suriyeli çocuklar için okul yaptılar.Valla burda var benim elime geçeni tarlada daşdan daşa vuruyom soluh aldirmiyom çoluk çocuk neysede hakları bu.
Arada bir de iğneliyom
Gidin ölün savaşın kaçmadan ne istiyorsanız verek yardım edelim gene
Böyle birşey bize olsa ben bir yere gitmem kimse kabul de etmez zaten Türkü .
Ama o Suriye'de kalan lar bunlara göre üstün hak ediyor bir nebze
Bugün patlatma ile yonca nasıl sökülür diye bir çalışma yaptık. Amcamın evin arkasındaki 4 dekarlık yonca hem aşırı seyrekleştiği için hem de en yakın kuyudaki suyun bitmesi nedeniyle yaz sonu emekliye ayrıldı. Hatta çerezlik ayçiçeğini kurutmak için 1000m²yi geçkin çadırı buraya sermiştik. Bu tarlayı 1 hafta içinde suyun geri gelmesiyle amcam yağmurlama ile suladı.
Ekim vaktinin geçmesi nedeniylede biraz ağır tavlı olsada hemen işlemeye başladık. Genel olarak 30cm civarında derine geçebildi. 640'ın tesviye küreği performansından memnun değildim. Kafasına göre kaldırırdı. Birde 70-56'ya takalım dedim. Oda aynı derinliğe geçirebildi. Aslında komşum aynı ekipmanı traktöründe destek pistonu olduğundan mı dır bilmiyorum,her koşulda köküne kadar işlettirebiliyor. Yeri geldiğinde 50-60cm'e kadar battığında 640 çekemiyordu. 70 daha sıkıntısız çekiyordu aynı yerlerde. Ufak bir çekiş farkı var.
1.geçişte pek bişe anlamadık. Birde tersine çektik. 1.'de derine geçmediği için patlatmanın gittiği izin 10cm sağını-solunu anca gevşetiyordu. O yüzden mecburen 90cm aralarla gittik. 2.sefer tersine çekerken hem derine geçti, hem ham yer kalmadı. Ama tarla patates tarlası gibi oldu. Bence patlatma 2'li olmalı, ona göre traktör takılmalı. 90cm'e bir gitmek zorunda kalınca, traktör patlattığını tekrar sıkıştırıyor zaten. 2'li olursa ve artık çift etkili piston mu deriz, destek pistonlu traktör mü deriz; istenilen derinliğe kadar indirebilecek traktör şart. Patates tarlası gibi olması, rotovatör çekerken sıkıntı oldu. Motor aşağı kaydığında tekrar sıraya girmek lazım oluyordu. Eğer rotovatör L tip bıçaklı olmasaydı o aralar kapanmazdı bile.
Bu demo bir çalışma oldu. Ben yonca yerlerini dikey işleme yapan ekipmanların süremeyeceğini düşünürdüm. Toprak canlılığı, yavaş olması , nem kaybettirmesi ve tesviye nedeniyle tiksindiğim ekipman pulluğu zorunluluk dahilinde sadece yonca bozumunda kullanılabilir algım vardı. Artık dönerli pulluklar bile bende bitmiştir. Zaten derslerdede görüyoruz, eğer ekonomik zarar veren ve saplarla kışı toprakta geçiren patojeni ilk yıl fungusitle engellemezsek (veya ilacı bulunmayan hastalıkları) o zaman kültürel mücadele olarak pulluk ve arası uzatılmış münavebe uygulamamız gerek istisna olarak. Bu durum dışında pulluksuz tarıma mantık olarak tamamen geçtim.
2'li patlatma veya ağır tip çizel olsa tadından yenmez gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 55081Ekli dosyayı görüntüle 55082Ekli dosyayı görüntüle 55083Ekli dosyayı görüntüle 55084
Bugün patlatma ile yonca nasıl sökülür diye bir çalışma yaptık. Amcamın evin arkasındaki 4 dekarlık yonca hem aşırı seyrekleştiği için hem de en yakın kuyudaki suyun bitmesi nedeniyle yaz sonu emekliye ayrıldı. Hatta çerezlik ayçiçeğini kurutmak için 1000m²yi geçkin çadırı buraya sermiştik. Bu tarlayı 1 hafta içinde suyun geri gelmesiyle amcam yağmurlama ile suladı.
Ekim vaktinin geçmesi nedeniylede biraz ağır tavlı olsada hemen işlemeye başladık. Genel olarak 30cm civarında derine geçebildi. 640'ın tesviye küreği performansından memnun değildim. Kafasına göre kaldırırdı. Birde 70-56'ya takalım dedim. Oda aynı derinliğe geçirebildi. Aslında komşum aynı ekipmanı traktöründe destek pistonu olduğundan mı dır bilmiyorum,her koşulda köküne kadar işlettirebiliyor. Yeri geldiğinde 50-60cm'e kadar battığında 640 çekemiyordu. 70 daha sıkıntısız çekiyordu aynı yerlerde. Ufak bir çekiş farkı var.
1.geçişte pek bişe anlamadık. Birde tersine çektik. 1.'de derine geçmediği için patlatmanın gittiği izin 10cm sağını-solunu anca gevşetiyordu. O yüzden mecburen 90cm aralarla gittik. 2.sefer tersine çekerken hem derine geçti, hem ham yer kalmadı. Ama tarla patates tarlası gibi oldu. Bence patlatma 2'li olmalı, ona göre traktör takılmalı. 90cm'e bir gitmek zorunda kalınca, traktör patlattığını tekrar sıkıştırıyor zaten. 2'li olursa ve artık çift etkili piston mu deriz, destek pistonlu traktör mü deriz; istenilen derinliğe kadar indirebilecek traktör şart. Patates tarlası gibi olması, rotovatör çekerken sıkıntı oldu. Motor aşağı kaydığında tekrar sıraya girmek lazım oluyordu. Eğer rotovatör L tip bıçaklı olmasaydı o aralar kapanmazdı bile.
Bu demo bir çalışma oldu. Ben yonca yerlerini dikey işleme yapan ekipmanların süremeyeceğini düşünürdüm. Toprak canlılığı, yavaş olması , nem kaybettirmesi ve tesviye nedeniyle tiksindiğim ekipman pulluğu zorunluluk dahilinde sadece yonca bozumunda kullanılabilir algım vardı. Artık dönerli pulluklar bile bende bitmiştir. Zaten derslerdede görüyoruz, eğer ekonomik zarar veren ve saplarla kışı toprakta geçiren patojeni ilk yıl fungusitle engellemezsek (veya ilacı bulunmayan hastalıkları) o zaman kültürel mücadele olarak pulluk ve arası uzatılmış münavebe uygulamamız gerek istisna olarak. Bu durum dışında pulluksuz tarıma mantık olarak tamamen geçtim.
Ekli dosyayı görüntüle 55081Ekli dosyayı görüntüle 55082Ekli dosyayı görüntüle 55083Ekli dosyayı görüntüle 55084
Sağolasın Ercan abi. Özletmiştin kendini.Kolay gelsin gardaşım
Sağolasın Ercan abi. Özletmiştin kendini.
Bu demo bir çalışma oldu. Ben yonca yerlerini dikey işleme yapan ekipmanların süremeyeceğini düşünürdüm. Toprak canlılığını öldürmesi , organik atıkların verimli olarak parçalanmasına uygun şart sağlamaması , yavaş olması , yakıt tüketimi, nem kaybettirmesi ve tesviye nedeniyle tiksindiğim ekipman pulluğu zorunluluk dahilinde sadece yonca bozumunda kullanılabilir algım vardı. Artık dönerli pulluklar bile bende bitmiştir. Zaten derslerdede görüyoruz, eğer ekonomik zarar veren ve saplarla kışı toprakta geçiren patojeni ilk yıl fungusitle engellemezsek (veya ilacı bulunmayan hastalıkları) o zaman kültürel mücadele olarak pulluk ve arası uzatılmış münavebe uygulamamız gerek istisna olarak. Bu durum dışında pulluksuz tarıma mantık olarak tamamen geçtim.
Rotovatör çekerken şarj bittiği için resim çekemedim. Şunuda ekleyeyim, 2018'deki denememde pulluk kullanmadan,dik bıçaklı yatay rotovatör ile en küçük viteste 3 defa geçmede yonca yerini ekime hazırlayabilmiştim. Toplamda bana 6litreye kadar yakıta mâl olmuştu o şartlarda. Pulluk + rotovatör geçmekte o şartlar için hemen hemen aynı yakıta tekabül ediyordu.
Demo şartlarında bile 1.5-2 litre kâr vaziyeti çıkardım.
Bakalım bende merak ediyorum. Pullukla sürülen yonca tarlalarında 2 sezon daha yonca çıktığını gözlemliyorum. Zaten ağır tip yaylı pulluklar bile yarım yamalak geçerek anca sürebiliyordu. Ben arkasından çizip gittiği yerleri rotovatorle işliyordum.Seneyede bu tarladan Fotoğraflar görürüz umarım O yoncalara ne olacak ne ekilecek araziye
5 milyon dolar birsürü gariban için faydalı şeyler yapılabilir sokakta yaşamak zorunda kalan kişilere yer yapılıp barinmalari için veya ülkemizde hasta olup tedavi parası biriktirmeye çalışan kişiler için bütçe ayrılabilir veya durumu olmayan öğrencilere internet tablet gibi şeyler alınabilir, yeterki para olsun abi herşey yapılırEkli dosyayı görüntüle 550895 milyon dolarla ülkemizdeki içralık olan kaç çiftinin borçu silinirdi acaba . yada ihtiyacı olan kaç vatandaşın derdine melhem olurdu bu 5 milyon dolar.
En azından kaç tane garibanın kaç aylık doğalgazını karşılar belki bir fabrika kurar 20 kişi çalışır evine ekmek götürür5 milyon dolar birsürü gariban için faydalı şeyler yapılabilir sokakta yaşamak zorunda kalan kişilere yer yapılıp barinmalari için veya ülkemizde hasta olup tedavi parası biriktirmeye çalışan kişiler için bütçe ayrılabilir veya durumu olmayan öğrencilere internet tablet gibi şeyler alınabilir, yeterki para olsun abi herşey yapılır
La gardaşım burası siyaset yeri değil akıllı ol silivri soguktur kış günü ben seni çok iyi anlıyom ama anlamaz akıllı ol [emoji6]47 milyona mehmet cengiz bu jete ön sipariş vermiş. Vergilere iyi bakın. geçtiğimiz aylarda sadece bir yol yapımı için bu adama 953 milyon tl yol ihalesi verildi. yazıyla 953.000.000
bugday biziz,ezilen biziz,un olan biziz,aç kalan da biziz.
Adalet herkese bir gün lazım olur Muro.ama o gün bugün degil[emoji16]La gardaşım burası siyaset yeri değil akıllı ol silivri soguktur kış günü ben seni çok iyi anlıyom ama anlamaz akıllı ol [emoji6]
Korkudan mesajı sildi bak [emoji23]La gardaşım burası siyaset yeri değil akıllı ol silivri soguktur kış günü ben seni çok iyi anlıyom ama anlamaz akıllı ol [emoji6]
Kimse kimseye hakaret etmiyor, başka bir ülkeye şu zor günde yapılan 5 milyon dolarlık boşa giden bir paranın kendi vatandaşı için harcanmasının daha doğru olacağını söylemişler bunda gocunduran nedir sizi?
Kimse kimseye ne söyleyeceğini yazacağını söylemeyemez dikte edemez. Bu böyle oldu böylede olacak. Kimse kimsenin düşüncesine hakaret etmemiş, saygısızlık yapmamış. Bu forumun gizli yöneticileride hiç bitmiyor. Herkes kendi istediği konuşulsun istiyor. Ufak bir kesim var hele yağmur nereye yağarsa tarlasını oraya çekiyor.