En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

IMG_1502.JPG

Yusuf emmi doğum günün kutlu olsun nice sağlıklı senelere inşallah abi [emoji41]

Bu arada selamün aleyküm TrakKulüp ailem nasılsınız iyisiniz inşallah [emoji2]

Abi son 1 adet kalmış tükenmiştir[emoji2] bu internetten alışveriş olayı sıkıntılı , saman çürük filan çıkar muhatap bulamazssın[emoji23]
Fuat kardeşim buna benzer bi olay başımdan geçti hatırladıkça gülerim .
Sene 1991 de Almanya vize işleriyle uğraşırken Ankaraya sıkça gidip gelirdim .
Bir gün emmioğlumla konsolosluktan gelirken az kızılayda zmn geçirelim dedik and carsısı az altında kalabalık bi ortam dikkatimi cekti . Bayanlı , erkekli vede cocukların olduğu . Emmoğluma dedimki hele bide biz bakalım ucuzluk var ellamki diye . Bide yaklaştık vatandaşın biri cam kavonuzun içine biraz çakıl taşı koymuş suda doldurmuş kiminin içine bi tane kiminede iki tane yavru su kaplumbası koymuş ( bildiğin kuyruklu su tosbası ) aman bi diller döküyo satmak için epey dinledik tabi bu arada bi kaç tanede sattı coluk cocuk ısrar edince anne babalarına mecburen aldılar .
Bi fırsat bulup satan vatandaşa sokuldum ya ne kadar şirinler vs diye tam sosyete ayana gittim . Bunlar büyümez zarar vermez vs demi dedim satıcı öyle bi ayar veriyoki az daha benide inandırcak.
Ya bırak hemşerim bu ayakları diye şivemi değiştiripde bu tosbalar bildiğin kuyruklu zehirli su tosbası bizim acıda dolu bunlardan ben sana fabrikasını getireyim bunların diyince satan kişi gülerek koluma girdi dur hele hemşerim ekmeğimizden etcen sen bizi hele acik uzakda dur napcan alan alıyo demezmi .
Yani demem o ki ilandaki samanıda harbi alan olmuştur o paraya bence . Süs vs olarak .

Herkese selamlar geceniz güzel olsun.

Bugün bir farklılık yaparak sahibindende, kısa vadedeki hayalim ama yıllardır ulaşamadığım ve ona fiyat olarak alternatif olan traktörleri bırakıp bizdeki 640 ve eski kasa 74.80'in aynı model yıllılarının fiyatlarına baktım, uzun zamandır fiyatlarına bakmamıştım. Biz altına sahipmişiz yahu! Gerçekten bu traktörlere bu fiyatlar veriliyorsa piyasanın durumu kötü.

Zaman zaman 640 konusu geçtiginde 25binin üzerinde para verenin aklı yok diyordum. Bizdekinin 3 bin masrafla geleceği kondisyona 50bin yazmışlar. 640a o para veren bence gitsin intihar etsin ne diyeyim...

Gelelim tümoya. Tümonun yıllardır bendeki bıraktığı izi "En ucuz fiyata en sağlam traktör" idi. 1 sene önceye kadar 25-35 arasında giderdi. Ben " Acaba çiftçiliğe sıfırdan başlasam ne alırdım" diye düşünürdüm ara sıra. Şüphesiz her zaman traktör tercihimi 2000-2005 model, temiz, tek çeker, kabinli 50-55bin liralık 74.80 olarak yapardım ki ona da şimdi +80bin istiyorlar.

Bugün anladımki bu piyasada 5400'lere +250 bin istenmesi gayet normal. Hele hele 50 bin eden 640'ın yanında bedava.

Bereketli olsun, şeker mısırı mı bunlar?
Bizim silajlık May Hido 'da koçanlar 1,90 m hizasında boyları 3,3 metre gibi olur.
Vallaha bilmiyorum abi ama sana şöyle deyım bu bile yeterince hayretlik oluşturdu şimdi sonradan 3 sıra daha ekmiştim onlar nolacak bakalım çok yoğunum işler bir yetişirse gideceğim şu an program yarın sabah bulgur kaynayacak akşama kadar dükkan ertesi gün duşakabın öğlen sonu dükkan pazar günü köyden kurtlar dan bize kalmayan kavunu toplamaya gideceğiz hocam