En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübreleri & Genel Tarifler


Cevap: Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübrleri & Genel Tarifler

İskender Abi kalitede fark yapacak. Emin ol.



Çağrı ölmez sağ kalırsak, önümüzdeki yıl kademe kademe uygulanacak yaprak gübrelerini 3 uygulama şekline göre yazmaya niyetim var. Daha da faydalı olur.




Ali biçimde muhakkak fark olacak. Beslenen insanla aç insanın çalışması bir olmaz.



Gökhan 100 litre ne ki :)


Yukarıda belirttiğiniz 3 uygulama şeklini sabır ve merakla beklemekteyim...

Bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim, tanıdığım eş ve dostlarımı bu siteye yönlendirmeye başladım tarım için çok yararlı bir site...
 
Cevap: Ynt: En Ucuz Bitki Besleme: Yaprak Gübrleri & Genel Tarifler

Yukarıda belirttiğiniz 3 uygulama şeklini sabır ve merakla beklemekteyim...

Bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim, tanıdığım eş ve dostlarımı bu siteye yönlendirmeye başladım tarım için çok yararlı bir site...

Devletten çiftçi eğitimi ile ilgili doğru düzgün bir çalışma bekleme ümidini çoktan yitirdik. Bizimki, kendi göbek bağımızı kendimiz kesmek. Bizi bizden başka emin olun kilse düşünmüyor.

Bu arada tüm uygulamaların doğru düzgün yapıldığı tarlalardan biri:

https://vimeo.com/165603589
 
Tahmin doğru. Rumeli.

Baslikta bu soruyu sormamak gerek ama baslikta acmak istemedim.
Arkadaslarin daha once ektikleri bugday ile ilgili tecrubelerini yazacaklari bir konu olsa gayet iyi olur. Onumuzdeki hasat sezonundaki tecrubelerinide yazacaklari bir konu. Ayrica ben sakaryada ciftcilik yapiyorum bizim bolgeye uygun bugday cinsi hangisi sizce?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeş ben sivas da yulaf ureticisiyim. Biz burda yulafi nisan 15 inde eker mayis 15inde üst gübre si veririz. Ağustos 10-15 gibi de biçeriz. Bu sene çok yağmur yağdığı için 50 dekar tarlama halen gübre atamadım. Tarlaya giremediğim için.maalesef yulaflar da 12,15 cm oldu ancak açık yeşil renk aldı nerdeyse sarıya dönecek.şimdi tarlaya girecek duruma geldi ancak bu kezde hükümet nitratlı gübreyi yasakladı.burda bu zamandan sonra yağmurda yağmaz daha. Bizimde sulamak gibi bir durumumuz yok.çiğ düşer.nasıl azot verecez bu mahsule. Şaşırdık kaldık. Amonyum sülfat versem dekara 25 kg nasıl olur. Veya sıvı gübre tavsiye edermisiniz. Bize yardımcı olacak fikire ihtiyacımız var ...
 
Yılmaz bey .hazır yaprak toz gübrelerinden mesela 202020 +me bunun içinde magnezyum yok.ilave olarak magsul yaprak gubresi beraber atılabilirmi.?
 
Tamam yılmaz bey. Toprak analizi yatırmıştım zaten de belgeyi bulamıyorum ancak ph 7,6 çıktıda kireci bilmiyorum. Peki ayrıca bu sizin tarifiniz olan yaprak gübresini de kullanalım mı.çinko sülfat, hümik asit, üre, MAP bunlarida kullanalım mı.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt