EFSANE FORDLAR HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: EFSANE FORDLAR HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ...

ford39 link=topic=34882.msg340353#msg340353 date=1297623911' Alıntı:
bizim ford 6610 nun ruhsatta kabinsiz 2529 kg yazmışlar bana yanlış gibi geldi sizce okadar hafifmi
ek ağırlıkşiz 3400 kg ford 6610 daha benim ford 2000 kg =)

halil bende oonu dedim işte eicher schlüter david brown hele ki ebro bizde ebro 470 modeli varmıştı.babam anlatıyo şanzıman ve arkası çok süper motor perkins ama az yakıt 6 vites 4 le tarla sürüyomuş aga tarlada rüzgar gibiymiş..çekişi çok başka ama lakin hidroliği yaramazmıştı zaten onun için ve parça için satmışlar..kaldırmazmıştı soğukken ve 4 lü pulluğu kaldırmıyomuş zayıf yani..ama diğer yönlerden tek geçilecek bi makina..

1006 link=topic=34882.msg340377#msg340377 date=1297625886' Alıntı:
halil bende oonu dedim işte eicher schlüter david brown hele ki ebro bizde ebro 470 modeli varmıştı.babam anlatıyo şanzıman ve arkası çok süper motor perkins ama az yakıt 6 vites 4 le tarla sürüyomuş aga tarlada rüzgar gibiymiş..çekişi çok başka ama lakin hidroliği yaramazmıştı zaten onun için ve parça için satmışlar..kaldırmazmıştı soğukken ve 4 lü pulluğu kaldırmıyomuş zayıf yani..ama diğer yönlerden tek geçilecek bi makina..
aynen her makinanın ayrı bi özelliği her birinin harbiden yaşanılacak makina çok var ben ınş nasip olursa 1124 county ford getirtmeyi düşünüyorm dış ülkeden 78 model felaket traktör..

halil_alpy_37 link=topic=34882.msg340062#msg340062 date=1297598289' Alıntı:
Arkadaşlar konu amacını aşmaya başladı lütfen konunun adı altında yorumlar yapalım aksi taktirde konuya kilit vurulack ... Bu arada fw 60 .. 64 yılından 76 yılına kadar üretilmiş o yıllarda en büyük traktör üreticisi forddu bunu kimse inkar edemez şimdinin fendi nasılsa ford da öyleydi dünya da traktör üretimi ve satışında üretim yaptığı yıllarda ford en iyisiydi % 45 gibi bir orana sahipti ve suan hala daha lider konumunda new holland da şimdi dünya çapında en fazla satılan traktör markası bu da fordun çok kaliteli bir üretim yaptığına delildir..

64 de dünyanın en iyisi fordmuydu :D bikere 64 ford yoktu fordson vardı fordsonda o yılların en beter traktörüydü neden derseniz 1. problem 3 ana vites buçuksuz toplam 6 vites 2.motor ömrü çok kısaydı 5500 saat motor ömrü vardı daha birçok problemleri vardı fordsonun birde 1900 lerin başından 80 lere kadar dünyanın en iyisi herzaman john deree veya mccormick di.

o yıllarda ford yokmuydu arkadaş git işine yaw ford da vardi fordson da vardi ne saçmalıyosn bir kere sağlamlık konusuna gelince o yıllarda ne enter ne jd ford kadar birisi sağlam değildi 78 model jd 2030 um var ondan biliyorum çünkü enterler ömür törpüsydu arıza açarlardi hep o zamanlar da fordson larla çok yanlış bilgilerin var 3 vitesi vardi doğru ama bi o kadar da güçlü ve sağlamlardi ford hiçbir zaman berbat olmadı o yıllarda ki en çok üretim ve pazarlama en çok hisse fordun du ford üretim yaptığı zamanlarda bu hisseler hep fordun elindeydi %45 gibi bi oranla ford en başı arafarkla çekiyordu ...

enterle mccormicki aynı kefeye koyma.mccormick bütün serileriyle herzaman fordtan 1 kalem daha yüksekte oldu.birde ford ozamanlar dünyada pazar lideriyse neden ayakta kalamadı.mccormick dünyanın ilk traktör markası kurucusu cyrus mccormick.yani asırlardır bir lider

aksoylar link=topic=34882.msg340415#msg340415 date=1297627814' Alıntı:
enterle mccormicki aynı kefeye koyma.mccormick bütün serileriyle herzaman fordtan 1 kalem daha yüksekte oldu.birde ford ozamanlar dünyada pazar lideriyse neden ayakta kalamadı.mccormick dünyanın ilk traktör markası kurucusu cyrus mccormick.yani asırlardır bir lider
ford dünya pazarında liderdi üretim yaptıği yıllarda.. Ford hala daha ayakta dey gibi new holland ne güne duruyor enterin asılı olan case ..steyr.. ford. fiat. gibi zamanının büyük traktör firmaları aynı çati altında şimdi hatirlatirim :)ağır siklet deniyor bu guruba :)

aksoylar link=topic=34882.msg340415#msg340415 date=1297627814' Alıntı:

Niye o zaman hala günümüzde Ford daha namlı.

Mccormick ilk traktör markası olabilir. Boynuz kulağı aşar hiç duymadınmı? Son yıllarda avrupanın traktörü seçildi diye mccormick şimdi çok namlımı oluyor. Bilmem ama bugün büyük çiftliklerden tutun büyük işler yapan çiftçilerimizin hepsinin Fordla geçmişi vardır. Karaman ' da büyük çiftçilik yapanların bahçelerinde bir Ford hala çalışır vaziyette durur ve kullanılır.

TİGEM gibi büyük kuruluş dahi günümüzde o kadar traktörü var son model hala Fordları kullanır. Bu Fordun kalitesini gösterir.

Mccormick senin dediğin gibi olabilir ama BOYNUZ KULAĞI AŞAR.

Demin steyr başak ortaya atıyordun kardeşim şimdi ne diye Mccormick ' i konuşmaya başladın. Ford ' un karizmasını çizmeye çalıştığının farkındayım.

Biryandan da şu facebook ' taki Tarımteknolojileri grubunda Enter ' le Ford 5000 çekişmesi var. Enterin lastiklerinde su olduğu halde çekişme hileli olduğu halde Fordun inatçılığını görürsün. Birde bu video hakkındaki düşüncesi olanların düşüncelerini merak ediyorum.

Halil Alpay kardeşim bu çekişmeyle ilgili bir konu açıp tartışmaya açarsan düşünceleri görsek daha iyi olur. Bence o çekişmede enterin lastiklerinde su var. Fordcu işi çözmüş gibi konuşuyor. Tartışmaya açsan iyi olur.

EgzoKaraman70 link=topic=34882.msg341050#msg341050 date=1297769280' Alıntı:
Niye o zaman hala günümüzde Ford daha namlı.

Mccormick ilk traktör markası olabilir. Boynuz kulağı aşar hiç duymadınmı? Son yıllarda avrupanın traktörü seçildi diye mccormick şimdi çok namlımı oluyor. Bilmem ama bugün büyük çiftliklerden tutun büyük işler yapan çiftçilerimizin hepsinin Fordla geçmişi vardır. Karaman'da büyük çiftçilik yapanların bahçelerinde bir Ford hala çalışır vaziyette durur ve kullanılır.

TİGEM gibi büyük kuruluş dahi günümüzde o kadar traktörü var son model hala Fordları kullanır. Bu Fordun kalitesini gösterir.

Mccormick senin dediğin gibi olabilir ama BOYNUZ KULAĞI AŞAR.

Demin steyr başak ortaya atıyordun kardeşim şimdi ne diye Mccormick'i konuşmaya başladın. Ford'un karizmasını çizmeye çalıştığının farkındayım.

Biryandan da şu facebook'taki Tarımteknolojileri grubunda Enter'le Ford 5000 çekişmesi var. Enterin lastiklerinde su olduğu halde çekişme hileli olduğu halde Fordun inatçılığını görürsün. Birde bu video hakkındaki düşüncesi olanların düşüncelerini merak ediyorum.

Halil Alpay kardeşim bu çekişmeyle ilgili bir konu açıp tartışmaya açarsan düşünceleri görsek daha iyi olur. Bence o çekişmede enterin lastiklerinde su var. Fordcu işi çözmüş gibi konuşuyor. Tartışmaya açsan iyi olur.
abim konu zaten mevcut http://www.trakkulup.net/videolar-%28cekimler%29-364/ford-5000-ve-enter/ konu burda ve bu cekişmede fordun agrlıkları eksik ve tekerler ufak ve bitik 624 enter 5000 i cok zor asılması hatta sürüklenmesi lazımken enter cekiyor enterin agrlıkları fazla fordda agırlık diye tampon vs vs diyorlar ama enterde asırı agırlık var ford 5000 nin rakibi 654 dür o çekişmeye agrlıklı girerse enter yenilebilir ..

halil 1.ford kendi istegiyle fıatla ortak olmadı fıat fordu satın aldı.
2.o çekişmede enter fordu her neyde olursa olsun rölantide çekiyor.güç ortada.
türkiyede mccormick in tutulmamasının nedini pahalı olması ve yedek parça sıkıntısının olması.eskidende bu durumun aynısıydı.

1 ortak uretim yapıyorlar fıatla 2 o enterin motoru degişik 80 hp falan bak fordda rolantide enter de cok agrlık var bak fordun agrlıklardan 1 er tane eksik entere bak fulll daha neyin tartısmasını yapıyosn ki kız-*sw

türk traktörün sitesine gir.tarihçemiz bölümüne tıkla yıl olarak 1995 e gel dogru olanı ozaman görürsün.
birde siz fordla 100 hplik 398 e kafa tutuyosunuz.80 hp motor bile rölantitde çekiyo.

0 624 ü al tek ceker 398 e tak 398 bi milim yerinden oynatsın yakarım enteri 398 hafif traktor diye diye dilimde tüy bitti neyse kardesim fordla sorunun varsa git konu ac buraya sadece düşünceni yaz !!! kız-*sw

fordu tak gör.ford 70 90 fıatagriyi 1. milim oynatamadı.

düşünceme gelince yakıtı fazla çekisi iyi tarlada berbat yolda fena degil rampası iyi.büyük çifçinin 2. traktörü

halil_alpy_37 link=topic=34882.msg341200#msg341200 date=1297781076' Alıntı:
0 624 ü al tek ceker 398 e tak 398 bi milim yerinden oynatsın yakarım enteri 398 hafif traktor diye diye dilimde tüy bitti neyse kardesim fordla sorunun varsa git konu ac buraya sadece düşünceni yaz !!! kız-*sw

398 e tak enteri tozlarını bulursan fotoğrafını çek.hem enter bizim 2 model önceki traktördür biz onun üstünden iki iyi motor geçirdik ARADA ford 6610 var.398 i 3610 la karıştırma

arkadaşım bi kere ben enter 398i çeker demedim
2.si 398 kötü traktörde demedim.
ama benim düşünceme göre enter forddan daha iyi.

aksoylar link=topic=34882.msg341202#msg341202 date=1297781218' Alıntı:
fordu tak gör.ford 70 90 fıatagriyi 1. milim oynatamadı.

düşünceme gelince yakıtı fazla çekisi iyi tarlada berbat yolda fena degil rampası iyi.büyük çifçinin 2. traktörü
benim 6600 le üsüne cıkmayım yakarım o motoru..gördüm steyri eekin ekerken tarlayı sürüodu 768 ligi arada bayaa bi fark vardı motor gitmiodu fordu yanlıs tanımısınız gencler bizm burda ford 3 lü 12 le seri 1 de 2000 model 285s 3lü 12 li ile 1 kaplumbaayla gidioo..

66 hp motor 95 hp i çekemez bunu ben dedim yanlış anlama

lemismus66 link=topic=34882.msg341214#msg341214 date=1297781757' Alıntı:
benim 6600 le üsüne cıkmayım yakarım o motoru..gördüm steyri eekin ekerken tarlayı sürüodu 768 ligi arada bayaa bi fark vardı motor gitmiodu fordu yanlıs tanımısınız gencler bizm burda ford 3 lü 12 le seri 1 de 2000 model 285s 3lü 12 li ile 1 kaplumbaayla gidioo..

nası gidiyo bizim fordla aynı gidiyo tarlaya göre bazen buçuk bile atıyo(6610)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...