EFSANE FORDLAR HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: EFSANE FORDLAR HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ...

arkadaş kaportanın üstünde öyle yazıyor.kabinli agırlık barken kantarda 4620 kg geliyor yalanmı söylüycem.
bana 6610 fanatikligi yapmayın tutturmuş sun az yakıyo diye.tamam 2073 le 6610 un gücü bir degil ama birde 2085 le kıyaslayalım o zaman.

aksoylar link=topic=34882.msg318986#msg318986 date=1293475259' Alıntı:
arkadaş kaportanın üstünde öyle yazıyor.kabinli agırlık barken kantarda 4620 kg geliyor yalanmı söylüycem.
bana 6610 fanatikligi yapmayın tutturmuş sun az yakıyo diye.tamam 2073 le 6610 un gücü bir degil ama birde 2085 le kıyaslayalım o zaman.
ben sana bişey demedim aga zaten ama o kadar gelmez be aga..bn 6610 la ilgili bişey demedim..senin yanlışın var..o motor o kadar gelmez kabinde olsa ağırlık da olsa o kadar hayatta gelmez.. 5 tona yakın.. nh tl80 bile o kadar deil...o kaporta da gördüğün kendi ağırlığı deildir azami yüklü ağırlığıdır..ben 2073 çok yakından inceledim..

kaedeş benim kendime ait tır kantarımda var he birde 5 tonluk römorkla birlikte 4620.römorksuz 3600 geliyor.

aksoylar link=topic=34882.msg318368#msg318368 date=1293278203' Alıntı:
az yakıyo dedigin traktör çifte dönüme 2.75 litre yakıyor.
86 hp motora göre normal sayılabilir 285 2.5 3 lt civarı yakıyomus..

aksoylar link=topic=34882.msg319445#msg319445 date=1293644428' Alıntı:
kaedeş benim kendime ait tır kantarımda var he birde 5 tonluk römorkla birlikte 4620.römorksuz 3600 geliyor.
kantarda sorun var ozaman ayarı bozuktur ayarı yanlıştır..boşver zaten ben niye bu konuya takıldımki..

kantar ayarsız olsaydı devlet mühürlerdi.aynı kantarda 4 tonluk römorkla 640 da 3940 kg geliyor.
sen başakları hafif sanıyosun galiba.

aksoylar link=topic=34882.msg319754#msg319754 date=1293905105' Alıntı:
kantar ayarsız olsaydı devlet mühürlerdi.aynı kantarda 4 tonluk römorkla 640 da 3940 kg geliyor.
sen başakları hafif sanıyosun galiba.
sen kendime ait dedinde ondan öyle dedim..Allah Allah yaa kardeş o kadar gelmez başakta 640 ta yaw..benim makinanın nette yazıyor ek ağırlıksız 2420 640 kadar sayılır..sen römorkları sayarsan gelir tabi ben tek motorun ağırlığını diyorum..sen ozaman git sadece başağı çıkar fişinde fotosunu çekip at..o zaman amenna..

tamam fişin fotosunu çekip koycam.sen 640 ın agırlıgını benden iyi bilemessin motor kuş gibi bişey zamanında tam 14 sene koştuk.sonra benim başak 285 den bile 20 kg fazla geliyor.

gel mez benim 8073 kabinli 3100 kg geliyo sen 3600 den bahsediyon kantarına baktır ayarlat başaklar birde steyr e göre çok yufka yani üretiminde hafif malzeme kullanıldı

halil_alpy_37 link=topic=34882.msg319662#msg319662 date=1293892454' Alıntı:
86 hp motora göre normal sayılabilir 285 2.5 3 lt civarı yakıyomus..

abi bizim akrabalarda mf 285 var ford akşama kadar bi depo gidiyo mf ler 285 öğlene kadar gidiyo

bilinçli olalım lütfen.1990 model steyrda başagın fabrikasından çıktı bunu unutmayın.

8073 steyr leri t.z.d.k üretti motor bloğuna bak orda yazıyor...yani türk zirai donatım kurumu..

biz farklı bişeymi dedik benim traktör 2000 model oldugu için benimkide t.z.d.k

Yahu steyr ' le falan niye kıyaslıyorsunuz. En iyi mal herkesin kendi malı. Ama ben şahsım adına kendi malımı övüyüm derken başkasının malını kötüleyen zihniyetede karşıyım.

Ben Ford ' la öğrendim traktör kullanmasını Ford ' a kötü diyenleri gördükten sonra bende onların traktörlerinde falso arıyorum.

Masseyler kötü traktörmü? Çiftte Masseyin üstüne çıkacak traktör göstersin hadi biri?
Steyrler bizim burda ara traktörü derler hep pek bi bilgim yok ama arada az yaktığı için kullananlar var derler bakın yine kötü demiyorum.
New Holland benim gördüğümle yakıt olayı fazla. Az diyorlar şu kadar diyorlar ama abartıyorlarda biraz.
Yeni nesil traktörler yakıtı yakar hemde güzel yakar herkeste vardır 70 80 90 ' lık motorlar. Yenilerin 80 üstü güçteki motorlarını alanlar hep yakıttan yana bi kuşkusu oluyor nasıl ki azmı yakar çokmu diye sorar kendine hep. Yakar abi güçlü motor yakar yeni motorlarda hep güçlüdür.

5000lik Fordlar kendi klasmanındaki motorlardan azda olsa fazla yakar niye çünkü ağır makina şanzumanı güçlü makina çekide çok kuvvetli makina ve sağlam makina.

Bugün herkes kullanmasada Fendt ' in adını dilinden düşürmez. Zamanında Ford ' da öyleydi.

Şimdi Ford traktör üretimi yapsın sıfır makinaları çıkarsın Türkiye dahil piyasayı duman eder. Millet yine Ford ' un namıyla hareket eder yine Ford ' a yönelir.

Rusların bi sözü var
Güzel kadın yoktur iyi votka vardır.

Bana görede
Kötü motor yoktur kötü şoför vardır.

=))

aksoylar link=topic=34882.msg318670#msg318670 date=1293375812' Alıntı:
arkadaşım
1.benim traktörüm başak ve profil resminde görüldügü gibi gıcır gıcır
2.sen 6610 fordun yakıtıyla başak 2073 ün yakıtını kıyaslayamassın bile.
[/quot

görüyooz tarlda pat pat stop oluyo çekmedikten sonra ne işe yarar az yakması

sen kendi asırlık makineni tarlada 1. mi görüyosun.ben şimdiye kadar 30 üzerinde marka traktör kullandım çiftte birinci en yavaşı farmtracdı 2. de forddu.

aksoylar link=topic=34882.msg326061#msg326061 date=1295372937' Alıntı:
sen kendi asırlık makineni tarlada 1. mi görüyosun.ben şimdiye kadar 30 üzerinde marka traktör kullandım çiftte birinci en yavaşı farmtracdı 2. de forddu.
iddan varsa gel benim motorla deneyelim 5000 ve üstü sanzumanın hantal olmasından dolayı tarlada yavas 3000 liklerde öyle bi sorun yok hız konusunda ama 5000 saseye kadar batırır cektiği pulluğu önemli olan hızlı gitmesi degil düzgün verimle sürüş yapmak... ıuy*u-*

aksoylar link=topic=34882.msg326061#msg326061 date=1295372937' Alıntı:

sen forda uygun olmayan pulluğu takarsan nolacak tabi yavaş gidecek hem ford gibi bi nimet sende olmadığı için kötülemene gerek yok

Kardeşm fordun neresi asırlık 73 model fordun özellikleri varmı senin traktöründe ford 65 yılından sonra ürettiği türkiye ye göndermedi select-o-speed şanzumanli fordlar o ülkelerde altın değerinde 16 ileri 4 geri ve orj turbochaner var traktörde .... Fordun 2 ci ile 3 vitesinin arası kapatılmış... Adamlar o 65 yılında direksiyon altı vites sistemi ve traktörde devir açan ford countyi tasarlayıp üretmişler ... Demek istediğm şimdiki traktörlede bu özelliklerin çoğu yok sen kalkıp eski olmasına ragmen tutulan ve kullanılan bi traktör americada adamn bi jd si varsa muhakkak fordu oluyor hazır yedekte sizin başak diye öve öve bitiremdgnz motorda orj turbo bile yok varsa bile tek modelinde ..

başaklar tarlada hiç çekmiyo nasıl forttan daha iyiyse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...