Ha bu arada benim arpalar cok dolgun ve kilo basıyor ondan da cok memnunumBnde yillardir yaprakdan sivi gubre atiom ama bu sene 2 kerede attik gubreyi yilda guzel gidince verimde guzelde protein de iyi cikiyor
Ha bu arada benim arpalar cok dolgun ve kilo basıyor ondan da cok memnunumBnde yillardir yaprakdan sivi gubre atiom ama bu sene 2 kerede attik gubreyi yilda guzel gidince verimde guzelde protein de iyi cikiyor
Ha bu arada benim arpalar cok dolgun ve kilo basıyor ondan da cok memnunum
8kg üre 8kg %33 nitrat atıyordum bu yıl tkk dan nitro diye bisey aldim onu atacagimgübreleme sistemin nasıl abi ?
8kg üre 8kg %33 nitrat atıyordum bu yıl tkk dan nitro diye bisey aldim onu atacagim
Ayrica 800lt holdere 10kg üre 10kg magnezyum 5lt çinko 20lt hümikasit i karıştırıp 50 dönüme atıyorum[emoji2]
Pas hic atmadim ama ot ilacini katiyorumBunun içine ot ilacı yada pas ilacı koyuyormusunuz
arkadaşlar azotun bitkiyi daha çok üşüttügünü duymuştum bu zamanda gübre atmak bence çok erken
Tuz, üre sıcaklık üretmez, donmayı azaltır. Radyatörde antifirizli su -5c, -10c ye düşer fakat donmaz.üre gubresi toprağı sicak tutar eksi 10 dereceye kadar donmaz buzlanmayı önlemek için belediyeler kullanır
camurdan girebilirsen tarlaya iyi[emoji4]Cemreler bile düşmedi.Toprak ısınmadan gübre çalışmaz.Bu sene kış iyi gidiyor.10 mart gibi bitki sapa kalkmadan gübre atıyoruz.Yöreye göre değişir.Boza içmeye devam.
Berk trakya mevsim olarak hem nemli hemde ani hava degisikligi olan bi bölge gördügum ve sizden duydugum kadar sizin yörede mantikli atmak 15 güne sicaklik artar trakyadaKonu geçen seneden beri güncel kaldı maaşallah. O zaman yeni bir güncelleme getirelim. 1 şubat'ı 2'ye bağlayan gece 1'den sabaha kadar dekara 11 kg üre attık buğday ve kanolalara. Hava sıcaklığı -6 -7 civarıydı. Tekerlek izleri belli olmadı hiç. Saat 9'da çözülmeler başlamıştı.
Bizde kasım ayına göre daha 30 gün sayılı kış var dedigin gibi eski takvim cok belirleyiciDoğru diyosun Fatih abi. Bu sene bi dengesizlik oldu ama, özellikle bugün tarlalar gübre atan insanlarla doluydu. Bizde şubat 15'den sonra boya kalkıyor buğdaylar. Ayrıca, Kasım günlerini baz alan bi sistem kullanıyor özellikle yaşlılar. Bizde Kasım 90'dan sonra hava düzelmeye başlıyor derler. Yaparsa bi 105'te kar yapar diyorlar. Gerisi ılık diyorlar. Yarın mesela Kasım 89.