Ynt: difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?
ismail_17 link=topic=66743.msg758483#msg758483 date=1373910549' Alıntı:
Frene niye kaydıracak kadar basalım ki şimdiki traktörlerin frenleri buna uygun ne kadar basarsan o kadar tutuyor kaydırmaya gerek yok. Birde ABS frenin bana tarifini yaparmısınız.( benim paylaştığım videoda var) Kardada çok iyi araç kullanırım hem traktör hem araba hiç kaydırmadan.
Benim bilgilerim yanlış olabilir, AMA KENDİ BİLGİLERİNİZDENDE BU KADAR EMİN OLMAYIN YANLIŞ OLABİLİR .
İsmail bey ,Abs fren cok guzel bır sıstemdır aracların yolda yag veya buz tutmus gıbı kaygan ortamlarda cok rahatca durmamızı saglar bız frene tam basarız fakat fren sıstemı tekerlegı tam kılıtlemez ve tekerı bır frenler bır bırakır bır frenler bır bırakır bu olay sanıyler ıcersınde cok defa gerceklesır ,
(asflallta belkı gormussunuzdur kesık kesık lastık ızlerı vardır o işte abs fren sıstemıne ait sekıllerıdr )
yanı tekerı kıtlemez, tekeri kıtlemedıgı ıcın kısa mesafede dururuz fakat vesten hauslu fren sıstemın de bu olay yoktur frene basınca sadece tekerı kıtler, burda fren tutar lastık durur ama arac kısa mesafede duramaz anlş-*s
Bu arada bılgılerım yanlıs değil cunku deneyıp goren anlıyan var burada yazıyor dıkkate almıyorsunuz sanırım ...