difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?

Ynt: difransiyel kilidi inislerde faydalı mıdır ?

ismail_17 link=topic=66743.msg758172#msg758172 date=1373742205' Alıntı:
Kilitlesin ozaman herkes ölümden kurtulsun, sorumluluğu kilidi inerken tavsiye edene aittir.

abı ınıslerde traktorun kompresuruyle bırlıkte uygun devırı yakalayıp dif kılıdıne basınca traktor tek tekerın gerı ye donmesını engllıyor buda kaymasını onluyor ve traktorun yoldan cıkmasını onluyor romork frenı bulunmalıdır romorklarda ama yoksa bole ınılır usul budur dagdan az odun ındırmedık anlş-*s eger difrensıyel kılıdi yoksa mf 135 de yapardık difrensıyel kılıdı yok takarız takvıye 2 veya 3 ınmeye baslayınca bakarsın sol teker gerıye donmeye baslıyor sag tek frene az basıp gaz verırsın o tekerın gerıye donmesi kesılır bız dagdan cok odun ındırdık 4x4 olmadan once 4x4 ole bı sorun yok gaz bas gıt frene bas dur ama tek cekerlerde öel değil.Bunuda her söför bılmez şimdikiler hele hiç bılmez bana bunu ustam ogretti anlş-*s babm ogrette kendısı 40 senelık traktor kullanıcısı

tumosannn link=topic=66743.msg758175#msg758175 date=1373742672' Alıntı:
abı ınıslerde traktorun kompresuruyle bırlıkte uygun devırı yakalayıp dif kılıdıne basınca traktor tek tekerın gerı ye donmesını engllıyor buda kaymasını onluyor ve traktorun yoldan cıkmasını onluyor romork frenı bulunmalıdır romorklarda ama yoksa bole ınılır usul budur dagdan az odun ındırmedık anlş-*s eger difrensıyel kılıdi yoksa mf 135 de yapardık difrensıyel kılıdı yok takarız takvıye 2 veya 3 ınmeye baslayınca bakarsın sol teker gerıye donmeye baslıyor sag tek frene az basıp gaz verırsın o tekerın gerıye donmesi kesılır bız dagdan cok odun ındırdık 4x4 olmadan once 4x4 ole bı sorun yok gaz bas gıt frene bas dur ama tek cekerlerde öel değil.Bunuda her söför bılmez şimdikiler hele hiç bılmez bana bunu ustam ogretti anlş-*s babm ogrette kendısı 40 senelık traktor kullanıcısı

Araçlarda ARS sistemi var , bu sistemi anlatırken hoca (Seminere giden oto tamircisi arkadaşıma) çiftçi boşa dönen patinajda kalan tekerleğe frenle müdahele eder işte onun gibi patinajda kalan tekerleğe müdehale diye örnek vermiş , öyle yada böyle bende 30 yıldır traktör kullanıyorum. Sorun güvenlik sorunu, yük traktörün kapasitesini aşmış ise iki teker ileri dönmüş tek teker geri dönmüş, iki teker kiltli aynı dönmüş , traktör devrilmiş yan yatmış fark etmez artık romork seni ezer çiğner geçer kaldırır atar, artık konturol romorktadır, dengeyi bozmak için romorkun ön tekeri bir çukura yada tümseğe gelmesi yeterli kiltlide olsa bozar, o anda traktörün dengesini inişlerde risk alınmaz. Siz yıllarca aynı yolda aynı yük ile çalışmışınızdır ormanda , üç aşağı beş yukarı bilirsiniz neyin ne olacağını .
Ama traktörün kapasitesini yolun yükün durumunu bilmeyen biri kilide güvenipte işin sonunda kaza bela yaparsa, benim sıkıntım burada . Çıkışta sorun yok, çekemezse durursun koyarsın tekere taşı takozu, ama inerken yük seni aşarsa dönüşün yok , şakası olmaz bunun, canın ile malın ile ödersin

ismail_17 link=topic=66743.msg758190#msg758190 date=1373752451' Alıntı:
Araçlarda ARS sistemi var , bu sistemi anlatırken hoca (Seminere giden oto tamircisi arkadaşıma) çiftçi boşa dönen patinajda kalan tekerleğe frenle müdahele eder işte onun gibi patinajda kalan tekerleğe müdehale diye örnek vermiş , öyle yada böyle bende 30 yıldır traktör kullanıyorum. Sorun güvenlik sorunu, yük traktörün kapasitesini aşmış ise iki teker ileri dönmüş tek teker geri dönmüş, iki teker kiltli aynı dönmüş , traktör devrilmiş yan yatmış fark etmez artık romork seni ezer çiğner geçer kaldırır atar, artık konturol romorktadır, dengeyi bozmak için romorkun ön tekeri bir çukura yada tümseğe gelmesi yeterli kiltlide olsa bozar, o anda traktörün dengesini inişlerde risk alınmaz. Siz yıllarca aynı yolda aynı yük ile çalışmışınızdır ormanda , üç aşağı beş yukarı bilirsiniz neyin ne olacağını .
Ama traktörün kapasitesini yolun yükün durumunu bilmeyen biri kilide güvenipte işin sonunda kaza bela yaparsa, benim sıkıntım burada . Çıkışta sorun yok, çekemezse durursun koyarsın tekere taşı takozu, ama inerken yük seni aşarsa dönüşün yok , şakası olmaz bunun, canın ile malın ile ödersin

aynen abı bu gorusunde hem fıkırız abı bak adam attı yuku romorkta frenı yok dık bır yerden ınecek mecbur ınecek taktı vıtese ınıyor sol teker gerı donmeye basladı ne yapması lazım o anda kılıde basarsa ıkı teker aynı devırde donecegınden yavaslar demek ıstedıgım bu yoksa kılıde guvenılmez ama o an ıcın frene basılırsa alır goturur senı camurda ama kılıd yavaslatıo traktoru eger kılıd de caresı yoksa yuk cok fazla gelıyorda traktoru atıcagını anladıgın anda bence en mantıklı cozum traktorden atlamaktır bu boyledir traktorde ınısler cıkıslardan daha zordur katılıyorum anlş-*s

ertuğrul pelit link=topic=66743.msg757066#msg757066 date=1373305935' Alıntı:
kardesm çok güzel diyosun da iste demekle olmuyo malesef elimizdekileri en iyi sekilde kullanmaya calısıyoz idare ediyoruz ama ilerde düsünüyorz elimizdekiler az daha eskisin :)
kardeşim elinizdeki römorka ucuz bi maliyetle yaptırabilirsiniz 1 pistona bakar herşey fazla bir maliyeti yok 250 tl gibi bişey tutuyo yanılmıyosam sadece frenlerin oraya küçük bi piston yerleştiriyolar frenler i ittirsin diye :)

bence römork piston fren en garantisi,çiftçekerle alıştığım inişi steyr le ineyim dedim ,römorkta piston fren olmasa sonu hezimet olacaktı

zafer ozan link=topic=66743.msg758198#msg758198 date=1373755518' Alıntı:
bence römork piston fren en garantisi,çiftçekerle alıştığım inişi steyr le ineyim dedim ,römorkta piston fren olmasa sonu hezimet olacaktı
4 tekerlide kızak var, en garantisi o.:) Tek dingilde pistonlu fren var da, MF nin meşhur hidrolik sistemi yüzünden kullanmayı denyemedik bile. Dif kilit yok kralda, sökmüşler, pedalını buldum pimleri yok, pimleri buldum pedal yok:) Bi derametleyemedim gitti.

zafer ozan link=topic=66743.msg758201#msg758201 date=1373755987' Alıntı:
valla muhtar frenledinmi pistonu 3085 bayır aşağı patinaj yapıyor o derece
Hacı remork zaten en fazla 3800 kg buğday alıyor, o da krala ağır gelmiyor, kum falan sardık 6800 o zamanda zaten traktör akmıyor.

6 6.5 ton buğdayla çok indim yamaçlardan difransiyeli hiç denemedim ama romok 4 kademe frenli çokda işe yarıyor bence fren taktırmanızı öneririm çokda maliyeti yok bildiğim kadarıyla :)

nailyetek link=topic=66743.msg758202#msg758202 date=1373756262' Alıntı:
Hacı remork zaten en fazla 3800 kg buğday alıyor, o da krala ağır gelmiyor, kum falan sardık 6800 o zamanda zaten traktör akmıyor.

abi sen o kılıdı yaptır camurda farkını gosterecek Zaten Oh be kılıd varmıs dedırtır sana emın ol ;D anlş-*s

tumosannn link=topic=66743.msg758208#msg758208 date=1373759308' Alıntı:
abi sen o kılıdı yaptır camurda farkını gosterecek Zaten Oh be kılıd varmıs dedırtır sana emın ol ;D anlş-*s
Tek frenin canı sağolsun, ASR gibi ayar çekiyorum.:D

römork freni oldukca iniş sorun olmaz bizim civar bayır fazla olduğu için tek dingil ve çift lastikli römorklar kullanılır ve frenli römorklar bu yüzden inişler daha güvenli difransiyel kilidine su basmaya vs. gerek kalmıyor

http://youtu.be/dXdROKCM4zI
iki römorkla inerken üstündeki yük net 11.800 geldi buğday burda daha difransiyeli icat etmemistik bu olaydan sonra kullanmaya basladm inanın çok fazla faydası var arkadasın dediği gibi lastiklerin geriye dönmesini engelliyor pehlivan yapsakta :) zuha-*-s

yokuş aşağı inerken traktörün çekisi ne kadar aşağıda olursa o kadar güven desin.pehlivan çekide traktör çekerken yük arka lastiklere biner ama inişte ağırlık merkezini traktörün önüne kaydırır.inişte çeki yere yakın olursa römorkun ittirme kuvvet traktörün arkasını yere bastırır fren iyi tutar.

ertuğrul pelit link=topic=66743.msg758231#msg758231 date=1373784961' Alıntı:
http://youtu.be/dXdROKCM4zI
iki römorkla inerken üstündeki yük net 11.800 geldi buğday burda daha difransiyeli icat etmemistik bu olaydan sonra kullanmaya basladm inanın çok fazla faydası var arkadasın dediği gibi lastiklerin geriye dönmesini engelliyor pehlivan yapsakta :) zuha-*-s

Arkadasım bır sey bılıp de konusuyoruz uyy-*s buradakıler benı sallamıyor tesekkurler yorumun ıcın ama difrensıyel kılıdıne yınede fazla guvenmemek gerekıyor en guzel romork un frenlı olmasıdır.Sen bugun denedin ve aradakı farkı anladın sanırım Arada daglar kadar fark oldugunu benım burdan solemem le senın orda uygulaman farkı anlamana yardımcı olmustur. anlş-*s

tumosannn link=topic=66743.msg758279#msg758279 date=1373809416' Alıntı:
Arkadasım bır sey bılıp de konusuyoruz uyy-*s buradakıler benı sallamıyor tesekkurler yorumun ıcın ama difrensıyel kılıdıne yınede fazla guvenmemek gerekıyor en guzel romork un frenlı olmasıdır.Sen bugun denedin ve aradakı farkı anladın sanırım Arada daglar kadar fark oldugunu benım burdan solemem le senın orda uygulaman farkı anlamana yardımcı olmustur. anlş-*s

yalnız burada frene basmıssınız siz vıtesı ufak vıtese alıp dıf kılıdıne basıp ınseydınız o ittirmeyı yapmazdı ornek takvıye 1 le kılıd basılı ınınce fren yapmana gerek kalmaz anlş-*s kaldıkı kılıde basılı halde yıne ıttırıyorsa o zmana el gazıyla gaz ver korkma tekerlerın kılıtlenmesını onluyor anlş-*s

tumosannn link=topic=66743.msg758284#msg758284 date=1373809815' Alıntı:
yalnız burada frene basmıssınız siz vıtesı ufak vıtese alıp dıf kılıdıne basıp ınseydınız o ittirmeyı yapmazdı ornek takvıye 1 le kılıd basılı ınınce fren yapmana gerek kalmaz anlş-*s kaldıkı kılıde basılı halde yıne ıttırıyorsa o zmana el gazıyla gaz ver korkma tekerlerın kılıtlenmesını onluyor anlş-*s
şahsi kanaatim arazide diyorum yolda değil arazide bayırda inerken zaten arkada 4-5 tonluk dolu römorkla ben seri 1-2ye alırım çok hızlanmaz traktör difransiyel kilidine bile gerek kalmıyo

ByFreST0N link=topic=66743.msg758289#msg758289 date=1373810940' Alıntı:
şahsi kanaatim arazide diyorum yolda değil arazide bayırda inerken zaten arkada 4-5 tonluk dolu römorkla ben seri 1-2ye alırım çok hızlanmaz traktör difransiyel kilidine bile gerek kalmıyo

bızım buralar cok bayır kardesım o yuzden mecbursun agırlık ıtıyo motoru baya kı sen mf le 1 le ınıyorsan o nu bayırdan saymam mf de kompresor cok az anlş-*s ok-*-s