Okumuşsun anlamış olman gerekir eğer anlamadıysan banu Avar in kitapları video lari var izle gör ve bunları başımıza kimlerin getirdiğini gör ona da inanmiyorsan Necmettin erbakan ne diyor ona bak
Benim için o sizin için kim? Ayrıca siz neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz onuda anlamadim hükumetin çiftçiye çok mu destek verdiğini anlatmaya çalışıyorsunuzBu ülkenin doğruluk kantar ayarı Banu Avar mı?
Evet ben öyle düşünüyorum ayrıca erbakan da demistim onu niye yazmıyorsunuzBu ülkenin doğruluk kantar ayarı Banu Avar mı? Banu avar doğruyu söylüyor başkaları yalan söylüyor öyle mi?
Ben yarıdan fazlasını almışım.Herkes gibi daha rahat bir hayat,
Daha az çalışıp,daha fazla kazanç,
Ucuz mazot,ucuz gübre ve para eden ürüne hasret duyarken,
Erzurum gibi uzak,soğuk kısa ürün yetiştirme zamanı ve kısıtlı imkanların içinde kışın sıcak sohbetlerinin arasında ne zaman yaz gelecekte ziraat yapıp para kazanacaz heyecanı ve yıllık tek ürünü bile zorla yetiştirip donmadan satamama korkusu içinde,
Hazır boş vakit bulmuşken bir hesap yaptım,
Hayvan yemi olarak genelde korunga ve yonca üretiriz.
Ekim ve söküm zamanı 4 yil.
Yanlışım varsa düzeltin bi zahmet.
1.yıl
1.5 lt pulluk,
1 lt kültivatör,
0.5 lt mibzer,
0.5 lt biçim,
0.5 lt ot toplama,
0.5 lt balya ve taşıma.
toplam 4.5 lt.
2. 3. 4.yıl
0.5 lt biçim
0.5 lt ot toplama
0.5 lt balya ve taşıma.
1.5 ltx3=4.5 lt.
Dekara 1 lt gidiş geliş olsun
4 yılda toplamda 10 lt mazot dekara.
Tekrar yıllık bazda 10÷4=2.5 lt/yıl
Şuan 10.5 tl (1.75lt) destek alıyorum.
Yani dekara 2.5 lt mazot harcayıp 1.75 lt'sini destek olarak geri alıyorum.
Yani yüzde 70'ini.
6.00 tl mazotu.
Yüzde 70 destek alarak,yani 4.20tl'sini
6.00-4.20= 1.80tl
Ben yaptığım işte gerekli olan mazotu 1.80 tl'ye almış olmuyormuyum.
Yusuf abi öncelikle saygılar abi aynı işler bizdede oluyor extra olarak gübre atarlar pirecik için ilaç yaparlar ve sulama işi var bunlarda mazota sahil olabilirmi acabaHerkes gibi daha rahat bir hayat,
Erzurum gibi uzak,soğuk kısa ürün yetiştirme zamanı ve kısıtlı imkanların içinde kışın sıcak sohbetlerinin arasında ne zaman yaz gelecekte ziraat yapıp para kazanacaz heyecanı ve yıllık tek ürünü bile zorla yetiştirip donmadan satamama korkusu içinde,
1.yıl
1.5 lt pulluk,
1 lt kültivatör,
0.5 lt mibzer,
0.5 lt biçim,
0.5 lt ot toplama,
0.5 lt balya ve taşıma.
toplam 4.5 lt.
2. 3. 4.yıl
0.5 lt biçim
0.5 lt ot toplama
0.5 lt balya ve taşıma.
1.5 ltx3=4.5 lt.
Yani yüzde 70'ini.
6.00 tl mazotu.
6.00-4.20= 1.80tl
Bence bu destek sistemi yanlış siz 1 yil hak ederek alıyorsunuz desteği fakat diğer yıllarda aldığınız desteği hak etmediğinizi düşünüyorum çünkü fazla yakıt kullanılmamış mesela bazı bölgelerde 2 defa Ekim yapılıyor bu kişilere aynı yıl için 2 sefer destek veriliyor mu bence bu destek işinde fatura sistemine gecilip yaktığınız yakıta göre destek verilmeliHerkes gibi daha rahat bir hayat,
1.yıl
1.5 lt pulluk,
1 lt kültivatör,
0.5 lt mibzer,
0.5 lt biçim,
0.5 lt ot toplama,
0.5 lt balya ve taşıma.
toplam 4.5 lt.
2. 3. 4.yıl
0.5 lt biçim
0.5 lt ot toplama
0.5 lt balya ve taşıma.
1.5 ltx3=4.5 lt.
Yani yüzde 70'ini.
6.00 tl mazotu.
6.00-4.20= 1.80tl
O zaman iftira etmenin kul hakkına girdiğinide bilmen gerekir. Zulum eden biri 19 yılda bütün seçimleri kazanırmı, 1 yıl önce %53 oy alabilirmi?
Olur paşam illaki biz iş çıkardıkça devlet verir inş.Yusuf abi öncelikle saygılar abi aynı işler bizdede oluyor extra olarak gübre atarlar pirecik için ilaç yaparlar ve sulama işi var bunlarda mazota sahil olabilirmi acaba
Bencede fazla devlet vermemesi lazım.Bence bu destek sistemi yanlış siz 1 yil hak ederek alıyorsunuz desteği fakat diğer yıllarda aldığınız desteği hak etmediğinizi düşünüyorum çünkü fazla yakıt kullanılmamış mesela bazı bölgelerde 2 defa Ekim yapılıyor bu kişilere aynı yıl için 2 sefer destek veriliyor mu bence bu destek işinde fatura sistemine gecilip yaktığınız yakıta göre destek verilmeli
Türkiye şartlarında hububat tarımı yapan bir kişi ortalama bir dönümde 6 LT mazot yakar. Her yıl mazot fiyatlarıyla alınan destekleri karşılaştırsın bir LT mazotun kaça geldiği ortaya çıkar.
Aslında Avrupa da zorlu tarım yapılan yerlerdeki çiftçiler için daha fazla destek veriyor örnek adamın tarlası bayır calisirken zorlanıyor surum Ekim vs buna göre daha fazla destek alıyorOlur paşam illaki biz iş çıkardıkça devlet verir inş.
Bencede fazla devlet vermemesi lazım.
Aslında devlet 7 ay kış geçiren doğunun desteği değil bizim hepimizi geri alsa fena olmaz