Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım kredilerinde yeni sistemi duyurdu


📌 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması' programı gerçekleştirildi. Erdoğan, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planan projeler hakkında şu şekilde konuştu:


✅ "İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecekler. Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.

✅ İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredisi'dir. Tarım ürünlerini işleyen küçük ve orta boy işletmeleri destekleyeceğimiz bu kredi sayesinde nihai malın katma değerinin üreticimizde kalmasını sağlamak istiyoruz. Tarımsal KOBİ Kredimizin üst limiti 15 milyon lira, devlet tarafından ödenen kısmı dışında kalan yıllık faiz oranı yüzde 4,75'tir. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecektir. Süt ve süt ürünleri, meyve ve sebze kurutma-dondurma, meyve suyu, salça, turşu, konserve, reçel, marmelat, pekmez, zeytin, su ürünleri paketleme, tütsüleme, organik tarım ürünleri gibi pek çok başlıktaki işletme faaliyetinde bu kredi kullanılabilecektir."

✅ "Tarım Borç Transferi Kredisi ile de başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankamızda sağlayacağımız uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon lira olacak bu kredinin de faiz oranı yüzde 9,75 ve vadesi 60 aydır. Önümüzdeki günlerde Ziraat Bankamız yanında Ziraat Katılımın da çiftçilerimize düşük maliyetli finansman sağlayabilmesini temin edecek bir düzenlemeyi inşallah hayata geçireceğiz." dedi.

✅ "Biz gençlerimizin ve kadınlarımızın tarımın geleceğinde çok daha fazla söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bunun için buradan Ziraat Bankası Genel Müdürü'müze genç ve kadın çiftçi kredi limitlerini 500 bin liradan 1 milyon liraya çıkaralım diyorum. Ziraat Bankası'nın tarım kredilerindeki takip oranının yüzde 1'in altında olmasının çiftçilerin borçlarına sadık olduklarını, ödemelerini hassasiyetle yaptıklarını gösteriyor. Buna rağmen yüzde 1'in altında bile olsa borcunu ödemekte zorlanan bir çiftçi varsa onlara destek olmak da boynumuzun borcudur. Tarım kredisi takip hesabındakilerden ana parasını peşin ödeyenlerin faizlerinin silinmesi çiftçileri rahatlatacaktır. Peşin parası olmayanların borçlarını herhangi bir gecikme ve temerrüt faizi uygulanmadan taksitle yapabilmelerine de imkan tanımak lazım" dedi.

ekosistembulusmasi.jpeg
 
Hükümetin özellikle son yıllarda müjde dediği şeyler "filan kesime kredi verilmesi" oluyor... Faize devam 🤣🤣🤣

İnsan düşünüyor tabi, hani bunlar faize karşıydı? Ziraat Katılım var, çiftçileri niye yönlendirmiyorsun? Niye Ziraat Bankası'ndan kredi vermeye çalışıyorsun? (lütfen ticari banka ile katılım bankası çalışma prensiplerini bilmeden yorum yapmayalım)
 
Borca dayalı para sistemi içinde kazan kazan sistemi aşırı uygulandığından mütevellit şu an kazan kazan sistemiyle 2023 hedefi diyerek yapılan fazladan yol köprü havaalanı hastane vb. projelere hazineden yapılan ödeme hazineye aşırı yük oldu, hatta bu yükün ağırlığından paranın değersizleştirilmesi kurtarıcı gbi görüldü aşırı devalüasyon yapıldı, buda yetmedi en son Rusya ya ödenmesi gereken 20 milyar dolar Mayıs ayı sonuna ertelendi haberleride geldi.

Haliyle bütçeye planlanandan çok daha fazla vergi dolaylı vergilerle toplanmasına karşılık, memur emekli maaşlarınında düşük kalması sağlanarak oradan kısıntıyla rahatlamaya çalışıldı.Son bir yıldır her gün market denetlendi nooldu, marketlerde fiyatlar baskılanmaya çalışıldı, buna rağmen devalüasyonun etkisiyle artan dolar bazlı maliyetler fiyat artışlarını ve dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birinin oluşmasını sağladı.

Bravo, tebrik etmek lazım yani.

Bir atazösümüz vardır, hesapsız kasabın ...... kaçar nasat diye

Bu kaçanı çıkarmaya çalışmak için yeni ekonomi modellemeleri vs bi ton hikayeye başvurmak algı yapmak boşadır, Şimdi kazan kazan sistemi borca dayalı para sistemi içinde haliyle uygulandı ama hesapsızca devam etmesi uygulanması güzelim ülkede gül gibi geçinip gitmek varken, hedefleri zamana yayarak gereksiz harcamalardan kısarak zamansız projeleri başlatmadan zora girmeden kazan kazan sisteminde ona buna hesapsızca kazandırma hırsı olmadan gitmek varken, şimdi hesapsızlığın ceremesi halka çıkarılıyor, bunun adıda başarı oluyorsa bu işte yani bu algı oyununda yanlışlık vardır.

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, kimse babamızın oğlu değil, yanlış yapanın yanına kâr olarak yazılmamalıdır hiç bir icraat vesselam.
 

Benzer Konular