Hele hele kredi borcu olan ciftci hayvancilikta yapmiyorsa bitmis demektir
Doğru ama sulu arazilerde var ovada dekarı 200-500 tl gibi paralara gidiyor % 70 ı cks olmadan ekiyor. Tabi çks olmamasının değişik nedenleri var 30 dekar bi tarlada 7-8 kişi hissedar kimi nerden bulacak da kira sözleşmesi yapacan tabi kira sözleşmesi yapmayıp desteğini alanların sayısı daha fazla.Hele hele kredi borcu olan ciftci hayvancilikta yapmiyorsa bitmis demektir
Kardeş kimse bi araya gelemez bence biz burda böyle konuları konuşurken kendi aramızda anlaşamıyoruz kime neyi anlatacaz. Sistem böyle kazanan eksin kazanamıyan Başka iş yapsın gözüyle bakılıyor çiftçiliğe bende memnun değilim tarım politikalarından ama fazla yoruma gerek yok fazlası birbirimizi kırmamıza neden oluyorGirdileri azaltmanin tek yolu da ciftcilerin bir olmasi lazim iktidkar o yada bu fark etmez cifticinin mazotu gubreyi ilaci ucuza almasi lazim
Memnun olan daha fazla demekkiAbi neden bir olamayalim herkes benim istedigimi istemiyor mu bunlarda vermiyor elimizde tek koz var adamlar bitirdi tarimi bu isten ekmek yiyoruz ekmegimizle oynuyanlari desteklemek ne bileyim benim mantigima ters surda kim cikip hayir tarim politikalari cok guzel boyle devam etsin derki yani takim tutar gibi parti tutulmaz tepkimizi sandikta gostermeliyiz bilsinler ciftci memnun degil oy kaybedince akillari başlarına gelecektir
Yan bizde ovada degiliz bizim buralarda da kira bedelleri ayni 40-50 civarina kimseyede kandirip elinden aliyor gibi bi ithamim yok yanlis anlasildiysam ozur dilerim ama donume 100-250 kilo verimle ciftcilik yapip giderleri karsilamak zor allah kolaylik versin ne deyim bizim burda verim 400-600 civari kirayi cok rahat kurtariyor ama yinede tarlayi kiraya verene haksizlik edildigini dusunuyorum dusun adam 300 donum arazisini kiraya verecek eline 1200 tl para gececek yillik bizim koylu cozumu nadasa birakmamakta buldu basta verim dusuyor filan diye soguk baktilar ama tohum degistirip ekiyorlar baska turlu bu gider maliyetleriyle kurtarmiyor cunku
Hocam 300 donum icin dedim 3000 degil yanlis mi hesap yapıyorum