çinko sülfat granül kullanımı yapan oldumu kullananlar herhangibi fayda gördülermi
analizinizde ph ınız ne çıkmıştı üst gübre olarak ne kullandınızBen kullandım uygulamadan önce toprak tahlilinde 0,11 ppm olan tarla ertesi sene analizde 0,36 ppm'e çıktı bir başka tarlamız 0,08ppm'den 0,37 ppm'e çıktı. Şahsi kanaatim 4-5 kg atılırsa hem daha homojen dağılım olucak hem de kendi tarlam için toprak analizinde çinko için alt sınır olan 0,70 ppm'e ulaşılır. Kullandığım sene komşular 300 -350 kg buğday biçti biz 490 kg biçtik. Aynı yıl humik asitte kullanmıştım 3,5 lt dekara. Genel olarak toprak analizinizde eksikse kesinlikle kullanılmalı. Seneye tekrar 3kg uygulama yapıcam.
Geçen sezon bugdayda 2 kg kullandim topraktan gözle gorulur fark gormedimçinko sülfat granül kullanımı yapan oldumu kullananlar herhangibi fayda gördülermi
Fark olabilmesi için toprakta çinkonun 0.7 ppm nin altında olması lazım.çinko sülfat granül kullanımı yapan oldumu kullananlar herhangibi fayda gördülermi
Arkadaşım benim toprak tahlillerinde dekara 5 kg çinko sülfat önerdiler aldık. Ama pırpırla atamadık çok ağır bir gübre makinanın dibine sardı şu anda atılmadık duruyorlar siz nasıl attınız? Benim makinem türkayBen kullandım uygulamadan önce toprak tahlilinde 0,11 ppm olan tarla ertesi sene analizde 0,36 ppm'e çıktı bir başka tarlamız 0,08ppm'den 0,37 ppm'e çıktı. Şahsi kanaatim 4-5 kg atılırsa hem daha homojen dağılım olucak hem de kendi tarlam için toprak analizinde çinko için alt sınır olan 0,70 ppm'e ulaşılır. Kullandığım sene komşular 300 -350 kg buğday biçti biz 490 kg biçtik. Aynı yıl humik asitte kullanmıştım 3,5 lt dekara. Genel olarak toprak analizinizde eksikse kesinlikle kullanılmalı. Seneye tekrar 3kg uygulama yapıcam.
Suda rahat çözünüyor,Holderle atabilirsiniz, Beş yıl önce dekara 3 kg zn ,3 litre hümik asit uygulamıştım.Arkadaşım benim toprak tahlillerinde dekara 5 kg çinko sülfat önerdiler aldık. Ama pırpırla atamadık çok ağır bir gübre makinanın dibine sardı şu anda atılmadık duruyorlar siz nasıl attınız? Benim makinem türkay
Hocam çinko sülfat ve üre eritip yanına da uygun fiyatlı bir iz element gübresi veya aminoasit atmak istiyorum. Yalnız bir türlü adam akıllı bir gübre bulamadım öneriniz var mıdır. Syngenta'nın isabion'u çok zengin gözüküyor ama çok pahalı.İki yıldır yapraktan uyguluyorum. Tek başına yeterli değil tabii ki ama bir haftada çağ atlıyor ekinler.