YUKARIDAKİ ÖRNEK RASYON, BİLGİ AMAÇLI VERİLDI...
tatbikatda, denenmedi...
kullanan olursa, sorumluluk kullananda...
dikkat:
rasyonda çok miktarda tahıl var...
(AKUT ASİDOZ YA DA SUBAKUT ASİDOZ DURUMUNA DİKKAT EDİLMELİ, İNEKLERDE TOPALLIK ÖNEMLİ, SÜTVERİMİ YA DA SÜTYAĞI AZALMASI ORTAYA ÇIKARSA, DURUM YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ)
sütyemi, kademeli artırılmalı (3-4 günde bir 1 kg)
yemler ve yemleme konusunda, herzaman, yem uzmanına danışmanız önerilir...
DIKKAT:
bilgi amaçlı verilen örnek rasyonlarda gösterilen sütyemi, fabrika süt yeminden farklıdır...
burada verilen sütyemi, sadece mısır ve soya küspesi karışımıdır...(örnek rasyonlara bak)
bu sütyemi, dcp, mermer, tuz, vit-min pıremıks, soda, ve magnezyumoksıt gibi yem ilave maddeleriile desteklenir.
yembayilerinden alınan, fabrika sütyeminde, bu ilave maddeler bulunduğundan ayrıca verimez...
SUTYEMI NASIL HAZIRLANIR:
1-VERİLECEK MISIR, SOYA MİKTARLARI TARTILIR
1-TUZ, MERMER, DCP(DIKALSIYUMFOSFAT), VİT-MINERAL PIREMIKS, SODA, MAGNEZYUM OKSIT MIKTARLARI TARTILIR, MISIR-SOYA KARIŞIMINA İLAVE EDİLİR, KARIŞTIRILIR...
YEMLENEN 5 İNEK VARSA, ÖĞÜNDE VERİLECEK MİKTARLAR 5 İLE ÇARPILARAK, MİKTARLAR BULUNUR...
ELDE EDİLEN SÜTYEMİ, TEMEL RASYON (TEMEL RASYON: ATK, SAMAN, MSIR SILAJI) İLE KARIŞTIRILIR (ÖĞÜNLÜK MİKTARLAR), YEMLİĞE DÖKÜLÜR...
tatbikatda, denenmedi...
kullanan olursa, sorumluluk kullananda...
dikkat:
rasyonda çok miktarda tahıl var...
(AKUT ASİDOZ YA DA SUBAKUT ASİDOZ DURUMUNA DİKKAT EDİLMELİ, İNEKLERDE TOPALLIK ÖNEMLİ, SÜTVERİMİ YA DA SÜTYAĞI AZALMASI ORTAYA ÇIKARSA, DURUM YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ)
sütyemi, kademeli artırılmalı (3-4 günde bir 1 kg)
yemler ve yemleme konusunda, herzaman, yem uzmanına danışmanız önerilir...
DIKKAT:
bilgi amaçlı verilen örnek rasyonlarda gösterilen sütyemi, fabrika süt yeminden farklıdır...
burada verilen sütyemi, sadece mısır ve soya küspesi karışımıdır...(örnek rasyonlara bak)
bu sütyemi, dcp, mermer, tuz, vit-min pıremıks, soda, ve magnezyumoksıt gibi yem ilave maddeleriile desteklenir.
yembayilerinden alınan, fabrika sütyeminde, bu ilave maddeler bulunduğundan ayrıca verimez...
SUTYEMI NASIL HAZIRLANIR:
1-VERİLECEK MISIR, SOYA MİKTARLARI TARTILIR
1-TUZ, MERMER, DCP(DIKALSIYUMFOSFAT), VİT-MINERAL PIREMIKS, SODA, MAGNEZYUM OKSIT MIKTARLARI TARTILIR, MISIR-SOYA KARIŞIMINA İLAVE EDİLİR, KARIŞTIRILIR...
YEMLENEN 5 İNEK VARSA, ÖĞÜNDE VERİLECEK MİKTARLAR 5 İLE ÇARPILARAK, MİKTARLAR BULUNUR...
ELDE EDİLEN SÜTYEMİ, TEMEL RASYON (TEMEL RASYON: ATK, SAMAN, MSIR SILAJI) İLE KARIŞTIRILIR (ÖĞÜNLÜK MİKTARLAR), YEMLİĞE DÖKÜLÜR...
Son düzenleme: