Bir Massey Ferguson 240S'in synchro 8 mi yoksa kara şanzıman olduğunu dış görüntüsünden anlayabilir miyiz?
R 2 3 yukarda ise senkromecliBir Massey Ferguson 240S'in synchro 8 mi yoksa kara şanzıman olduğunu dış görüntüsünden anlayabilir miyiz?
Bir Massey Ferguson 240S'in synchro 8 mi yoksa kara şanzıman olduğunu dış görüntüsünden anlayabilir miyik
Biraz uzun anlatacağım ama kafanda hiçbir eksiklik kalmasın. Hatalı veya eksik yazarsamda arkadaşlar cevap yazabilirler. Önce dış görüntüsünden tam olarak anlayamazsın. Çünkü sadece şanzımanı değil devir motoruda önemli.Massey ferguson 240s Uzel lerin üretimi 1984 den 2008 e kadar üretildi. Ve dönem dönem şanzımanında ve devir motorunda farklılıklar yapıldı. 1984 ile 1986 yıllarında kara kafa denilen en ağır devirli kara şanzımanlar üretildi. 1987 ile 1991 yıllarında yine ağır devirli kara şanzımanlar üretildi. 1991 e kadar sendremenç üretim olmamaştır. 1992 yılında büyük bir değişikliğe gidilip senkromenç şanzımanlı traktörler üretilmeye başlandı. İlk üretim olduğu için birde seri devirli senkromenç üretilince tarlada çift sürerken çekişi berbattı. Her zaman takviye 4 ile sürerdi. 1992 ile 1996 yıllarında seri devirli senkromenç ile seri devirli kara şanzıman üretildi daha sonra kullanıcılardan memnuniyetsizlik gelince 1997 yılında tekrar değişiklik yapıldı. 1997 ile 2001 yıllarında ağır devirli senkromenç ile ağır devirli kara şanzıman üretildi. 2002 ile 2008 yıllarında hem ağır devirli hemde seri devirli senkromenç ve kara şanzımanlar üretildi. 2008 de Uzel firması battı. Benim tavsiyem 1998 ile 2001yada 2002 ile 2008 arası kara şanzıman alırsan hem konfor açısından hemde tarla sürümünden memnun kalırsın. Bunu yıllardır 240 kullanıcısı olarak diyorum. 92 ile 96 arası modellere hiç bulaşma derim. 85 ile 91 yıllarında üretilen 240 larda iyidir ama temizini bulman zor olur birde vites geçişleri olsun direksiyonu olsun insanı yoruyor.Dış görünüşten tam olarak nasıl anlatsın onu anlatayım. Önce model yıkına bakıp benim yukarıda yazdığım bilgilere göre seri devirli mi yoksa ağır devir Li mi onu öğreniyorsun. Daha sonra vites şemasında üst tarafta R 2 3 veya R 3 2 varsa senkromenç, R 4 2 varsa kara şanzımandır. Tabi vites Topuz’u değişmediyse. Birde kaporta orijinalse 92 ile 2000 yılları arasında senkromenç şanzımanlarda senkro8 etiketi vardır.Bir Massey Ferguson 240S'in synchro 8 mi yoksa kara şanzıman olduğunu dış görüntüsünden anlayabilir miyiz?