Başbakan açıklama yapmış çiftçiye mazotun yarısı devletten 100 tl lik koy 50 si devletten diyor varmı Aslı astarı merak ettim eğer doğruysa çok iyi.
Hem oyle hemde diyelim 500 dekar yer ekiyoruZ yarisndan fazlasi icar ve bnlarin yarisida cks kayitsiz tapusu var ama mirascilar paylasmadigi icin cks kaydi yapilamior bnlara bi cozum bulunmali. Yoksa tutup mazotun yarisini kayda gore verirse vay halimize kaydin yarisi yok[emoji1]En iyisi çiftçi kartı vermek ve sadece çifçi olduğunu kanıtlayan traktör sahibi varandaşlar traktörünün beygir ve ekim yaptığı alanın dagınıklik durumu göze alınarak verilmeli mesela ben yılda 3 ton mazot yakıyorum çks de 600 dekar var bana tutup 600lt verirse baskasinin tek tarla 200 dekarı olup ona da 200lt verirse adalet olmaz
Laf olsun diye söylenmişe benziyor cünkü mazotun yarisi bizden yarisi çiftciden Allah bol bereket versin Demiş yani detayli aciklama yok endiselenmeyin bize bi karı olmas bu işin 4buçuk liraya devam[emoji106] [emoji106] [emoji106]
Ben 3.50 den 2 ton aldim 1 ton yaktik 1 ton kaldiBereket 3 80 iken 1 ton almıştım yoksa vay halimize
Önce devlet cifcisine güvenecek tarla ekenindir mantigi hasıl olacak ben TKGM nin sisteminden ektiğim tarlanin parsel nosunu çks ye yazdigim zaman devlet bunun sahibi kim demeyecek ha mal sahibi bende ekiyorum diye başvurursa devlet ekibini gönderip bilirkişi raporuyla gercek ekeni belirleyip ekmedigi halde ekiyorum diyene o ekibin masraflarını ödetecek olay bu traktörü olmayana çks ile destekleme verilmeyecek adam 400 dekar destekleme alıyor traktörü yok gübre parasi aliyor gübre makinası yokHem oyle hemde diyelim 500 dekar yer ekiyoruZ yarisndan fazlasi icar ve bnlarin yarisida cks kayitsiz tapusu var ama mirascilar paylasmadigi icin cks kaydi yapilamior bnlara bi cozum bulunmali. Yoksa tutup mazotun yarisini kayda gore verirse vay halimize kaydin yarisi yok[emoji1]
Bizde 3 bucuktan 500 litre aldik ama daha alicazBereket 3 80 iken 1 ton almıştım yoksa vay halimize
Fakirin ekmegi umut yazalm bakalm abicim dedigin gibi bise cikmazbence ağzımıza bir parmak bal sürülüyor. çünkü mazot desteği zaten var ammma nasıl var. sorun bundan sonra başlıyor. beyler kendimizi kandırıp kılavyelerimizi eskitiyoruz haberiniz ola.....
En iyisi çiftçi kartı vermek ve sadece çifçi olduğunu kanıtlayan traktör sahibi varandaşlar traktörünün beygir ve ekim yaptığı alanın dagınıklik durumu göze alınarak verilmeli mesela ben yılda 3 ton mazot yakıyorum çks de 600 dekar var bana tutup 600lt verirse baskasinin tek tarla 200 dekarı olup ona da 200lt verirse adalet olmaz
5 litre dekar basi neden az olsun 1.5lt hergzaten akp mazot gübreye 11 lira veriyor
yarısı mazot yarısı gübre desek
5,5 lira veriyor yani
oda mazotu peşin alırsan 1,5 litre mazot parası yapar
sen 600 dekara 3 ton yakıyorsan sana 900 litre parası zaten vermiş çok verse 600 litre parası daha verir
oda 2200 lira falan yapar
ama senin traktör koklamış mazotu 3000:600=5 litre
bence bukadar az yakıyorsan bukadar tarlada ozaman kafanı eskittigine degmez boşver gitsin