öncelikle herkeze selamün aleyküm.arkadaşlar ben kafaya taktım bunu dügmeli yapacagım.siz ne düşünüyorsunuz.fikirlerinizi alabilirmiyim..
Bende düşünüyorum olmaz diye bişey yok sadece o kulu itip/çekecek güçlü bir motor lazım merkezi kilit motorlarının gücü yetmez.
Sizin aklınızda bir yöntem var mı
liftomatigin kollarda ileri geri ittigi bir parça var yay sayesinde ileri geri hareket ediyor,yayı çıkardım elimle çok rahat ileri geri yaptıgımda kollar kalkıp iniyor.oraya aklıma ilk gelen araçlarda kullanılan merkezi kilit motorlarından oraya monte etmek geldi.ordaki parçayı hareket ettirir. merkezi kilitin itme çekme kuvveti baya iyi bu işi halleder gibi geldi geliyor.ama akıl akıldan üstündür birde sizler nasıl bir sistem düşüyorsunuz görmek istedim.
Uzel yapımı MF 3000 serisinde ve Deutz agrolux 60-70 serilerinde elektrikli. Kullananlar bozulduğunu söylüyor yanlız. Muhtemelen stop selenoidi kullanılıyor sistemde.
liftomatigin kollarda ileri geri ittigi bir parça var yay sayesinde ileri geri hareket ediyor,yayı çıkardım elimle çok rahat ileri geri yaptıgımda kollar kalkıp iniyor.oraya aklıma ilk gelen araçlarda kullanılan merkezi kilit motorlarından oraya monte etmek geldi.ordaki parçayı hareket ettirir. merkezi kilitin itme çekme kuvveti baya iyi bu işi halleder gibi geldi geliyor.ama akıl akıldan üstündür birde sizler nasıl bir sistem düşüyorsunuz görmek istedim.
Bozulma sebebi ne ki çok ve sık kullanıldığından mı yoksa toz falan mı zamanla bozuyor
Lineer motorlar var onlar kriko motorlarindan daha kuvvetli motorlar ama 300 lira civari biraz pahali
Linear motor şanzımanlı ve çok yavaş kalır o arkadan hidrolik kaldırma için kullanılabilir.
Usta reno silgec motorlari denenebilir birde o aklima geldi
Oda tek tarafa dönüyor voltajı değiştirince geri dönse olurdu
Usta reno silgec motorlari denenebilir birde o aklima geldi
daha fazla güç gerekiyorsa cam kriko motoru ve sonsuz civatayla daha güçlü ileri geri kuvveti elde edebilirsin belki