MasaAllah,bereketli olsun.Buğdaylarda bugün itibariyle son durumları..Önümüzdeki 15 20 gün sonra Pas ilacı ile yaprak gübresi atımı yapılacak.
Amin hocam inşallah bu sene her şeyini eksiksiz yaptIk diye düşünüyorum..Geçen sene bu tohum 700 kg yakın verim yapmış...Bu cinsi biçmeden birşey diyemeyiz o zaman anladığım o.Aldığımız adam ilk defa ekmiş biz ise ikinci defaya ekiyoruz.Şimdi Pas ile yaprak gübresi de atıcaz.Onunla birlikte iyice gelişir diye düşünüyorum..Bu sene en büyük şansımız bu cins herhangi bir hastalık v.s yapmadı..Ot zaten yoktu bi Yulaf başlamıştı onu da kökboğaz ile attığımızda başlamadan bitirdik.Maşallah Mehmet. Allah hayırlısıyla toplamayı nasip etsin. Rumeli için ben de birşey diyeyim madem. Güzel verim beklemediğimiz bir senede 530 kg yapmıştı. Az beklerken de yanıltabiliyor. Bizim ekip o verimi aldığımız rumeliyle bu tarla mukayese edilmez bile
Amin hocam inşallah.MasaAllah,bereketli olsun.
Eksperiada son durum bu şekilde...
Hocam Nisan ayının geri kalanında ve Mayıs'ta birkaç tane daha güzel yağış çarparsa Eksperia daha güzel verir bence de..Çünkü yağışı çok seviyor ne kadar düşerse o kadar iyi olur...Ama mesela geçen sene bölge bölge Rumeli daha iyi verim yapmış.Esperia daha iyi duruyor verim olarak ta rumeliyi geçer
Allah razı olsun hocamBereketli olsun kardesim mașallah
Peki Glosada Verim Ne Kadar Oluyor Ve Kışa Dayanaklı Birde Suya Yani Kışın Etkisi İle Çöken Suya ?Glosa buğdayın yarın atacağım yaprak gübresi şöyle 20 dekar için 400 lük holdera 2 lt çinko sülfat +2 lt potasyum nitrat +2 lt yaprakcan+2 lt yavaş salınımlı azot+3 lt magnezyum+2 lt deniz yosunu+0,5 lt demir sülfat+ 0,5 lt aminoasit
Eksperia Bugday Kışa Dayanaklımı Rakım 1200 Teşekkür Bu Arada Mükemmel Buğdayın Var Allah Ağız Tadıyla Yedirmeyi Makbül EylesinEksperiada son durum bu şekilde...
Hocam bizim buralar için oldukça dayanıklı gibi gözüküyor ama 1200 rakım için birşey diyemem çünkü genelde o rakımlar daha soğuk oluyor..Amin inşallah rabbim cümlemize nasip etsin.Eksperia Bugday Kışa Dayanaklımı Rakım 1200 Teşekkür Bu Arada Mükemmel Buğdayın Var Allah Ağız Tadıyla Yedirmeyi Makbül Eylesin
Ekimi Ne zaman yapıyorsunuz vede verim ne kadar örnek bir şey söylerseniz sevinirim bende ekmeyi düşünüyorumHocam bizim buralar için oldukça dayanıklı gibi gözüküyor ama 1200 rakım için birşey diyemem çünkü genelde o rakımlar daha soğuk oluyor..Amin inşallah rabbim cümlemize nasip etsin.
6 yıldır 19-22 Ekim arasında yapıyoruz..Geçen sene 550 600 kg verim aldığımız tarla da oldu 415 kg veren de oldu ama bu sene yerler daha kuvvetli ve bakımları daha iyi yapıldıEkimi Ne zaman yapıyorsunuz vede verim ne kadar örnek bir şey söylerseniz sevinirim bende ekmeyi düşünüyorum
İlk defa ektim. Sonuçlarını paylaşırım.Peki Glosada Verim Ne Kadar Oluyor Ve Kışa Dayanaklı Birde Suya Yani Kışın Etkisi İle Çöken Suya ?
Sülfatlı karışım yaprakcanı kesebilir. Doğancana bir sorun bence.Glosa buğdayın yarın atacağım yaprak gübresi şöyle 20 dekar için 400 lük holdera 2 lt çinko sülfat +2 lt potasyum nitrat +2 lt yaprakcan+2 lt yavaş salınımlı azot+3 lt magnezyum+2 lt deniz yosunu+0,5 lt demir sülfat+ 0,5 lt aminoasit
Anladım6 yıldır 19-22 Ekim arasında yapıyoruz..Geçen sene 550 600 kg verim aldığımız tarla da oldu 415 kg veren de oldu ama bu sene yerler daha kuvvetli ve bakımları daha iyi yapıldı