Buğdaylarımızda son durum

Maşallah Mehmet. Allah hayırlısıyla toplamayı nasip etsin. Rumeli için ben de birşey diyeyim madem. Güzel verim beklemediğimiz bir senede 530 kg yapmıştı. Az beklerken de yanıltabiliyor. :) Bizim ekip o verimi aldığımız rumeliyle bu tarla mukayese edilmez bile :)

Buğdaylarda bugün itibariyle son durumları..Önümüzdeki 15 20 gün sonra Pas ilacı ile yaprak gübresi atımı yapılacak.

d2oA8Y.jpg

sFzWrt.jpg

Tw0Dua.jpg

LQ7SKn.jpg

FLlDSa.jpg

DFSKFU.jpg

Ll7XIo.jpg

PP8BNb.jpg

odU4KG.jpg

GbDNGa.jpg
MasaAllah,bereketli olsun.

Maşallah Mehmet. Allah hayırlısıyla toplamayı nasip etsin. Rumeli için ben de birşey diyeyim madem. Güzel verim beklemediğimiz bir senede 530 kg yapmıştı. Az beklerken de yanıltabiliyor. :) Bizim ekip o verimi aldığımız rumeliyle bu tarla mukayese edilmez bile :)
Amin hocam inşallah bu sene her şeyini eksiksiz yaptIk diye düşünüyorum..Geçen sene bu tohum 700 kg yakın verim yapmış...Bu cinsi biçmeden birşey diyemeyiz o zaman anladığım o.Aldığımız adam ilk defa ekmiş biz ise ikinci defaya ekiyoruz.Şimdi Pas ile yaprak gübresi de atıcaz.Onunla birlikte iyice gelişir diye düşünüyorum..Bu sene en büyük şansımız bu cins herhangi bir hastalık v.s yapmadı..Ot zaten yoktu bi Yulaf başlamıştı onu da kökboğaz ile attığımızda başlamadan bitirdik.

Glosa buğdayın yarın atacağım yaprak gübresi şöyle 20 dekar için 400 lük holdera 2 lt çinko sülfat +2 lt potasyum nitrat +2 lt yaprakcan+2 lt yavaş salınımlı azot+3 lt magnezyum+2 lt deniz yosunu+0,5 lt demir sülfat+ 0,5 lt aminoasit

Resimler ve ekler

• IMG_20200410_182700.jpg
    IMG_20200410_182700.jpg
    5.2 MB · Görüntüleme: 130
Glosa buğdayın yarın atacağım yaprak gübresi şöyle 20 dekar için 400 lük holdera 2 lt çinko sülfat +2 lt potasyum nitrat +2 lt yaprakcan+2 lt yavaş salınımlı azot+3 lt magnezyum+2 lt deniz yosunu+0,5 lt demir sülfat+ 0,5 lt aminoasit
Peki Glosada Verim Ne Kadar Oluyor Ve Kışa Dayanaklı Birde Suya Yani Kışın Etkisi İle Çöken Suya ?

Bu sene deneme amaçlı ocakta 14 kg üre ve şubatın 25 inde 25 kg amonyum sülfat attım.Hatta aynı tarlada bir kısmına yine aynı şekilde üre ve amonyum sülfat bir kısmına iki defa üre şeklinde attım..Amonyum sülfat attığım yerler ikinci posta üre attığım yerlere göre daha iyi.Toprak kıraç ağır bünyeli yağmur yağsa yapışır yüreyemessin. Hafifde kireçli galiba.Bu yerler her sene nadas olmadan ardarda arpa yada buğday ekilir.Bundan sonra kıraç yerlerde hiç üre kullanmamaya düşünüyorum..Ocakda 20 kg amonyum sülfat şubat 20 kg amonyum sülfat mart sonu nisan başı 20 kg 26 nitrat.Üre atmamaın sebebi sanki üre gübresini toprak kullanamıyor.Bunun sebebi ne olabilir.Birde ekimle beraber 20 kg 18-46 kullanacağıma ekimden önce 10 kg amonyum sülfat atsak karıştırsak mibzerlede 15 kg 18-46 atsak nasıl olur.Amonyum sülfatı sevdi kıraç yerler.Tahlile soksam kesin amonyum sülfat önerecekler.

Son düzenleme: