İnşallah hocam yaptığımız masrafların karşılığını alsak yeter bence.İnşallah istediğiniz verimi alırsınız bende 500 kg bekliyorum en kötü 400 kg altına düşmese yeter ortalama olarak
İnşallah hocam yaptığımız masrafların karşılığını alsak yeter bence.İnşallah istediğiniz verimi alırsınız bende 500 kg bekliyorum en kötü 400 kg altına düşmese yeter ortalama olarak
Şubat 20 de 15 kg üre attım bir daha üre atarsam kıraç araziler Nisan sonu ve mayıs ta yağmur pek olmuyor fazla azot yakar diye korkuyorum bizim buralarda üst gübre tek verilir oda 12 kg üre yada Nisan da 15 kg CAN bunun fazlasını atan yokHocam en iyisi 20 kg Üre vermek gibi duruyor biz Arpaya öyle yapmıştık ve 1 hafta da inanılmaz gelişti yağmurla düşürmek önemli tabi birde YAPRAKCAN atarsan güzel olur baya büyütür tabi karar seni yönlendirmek istemem.
Aynen öyle hocam mesela benim 5 6 dekar öyleydi Üre verdim 14 kg yağış düştü birde Nitrat 17 kg bakalım faydası ne olacak..Ama yeterli yağış gelmezse gübre yakması mı ne diyorlar hocam tam da bahsettiğiniz o aslında.Hocam iyi bir yağış bulursanız bir miktar üre verin 10-15 kg arası. Yapılacak çok fazla bişey yok çıkmamış seyrek buğdaya. Ancak yapraktan Çinko , magnezyum , üre ve amino asit verebilirseniz kardeşlemeye bir miktar faydası olacaktır.
10 kg civarı bir yağış tahmin etmiyorsanız üre atmayın ya da 10 kgı geçmeyin. Toprak kurak görünüyor yeterli yağış gelmezse fazla azot yakabilir
Nitrat atmak sorun değil ama bizim buğdaylar kıraçta şubatta 15 kg üre atmıştım birde üstüne nitrat atarsam yanar diye korkuyorum fazla yağmur olmuyorNitrat ver hemen etki yapsın.Üre yağoş gelecek alınabilir forma döüşecek çok uzun iş.Yağmuru görürüsen 20 kilo nitrat ver.Sonrasına bakarsın.
Kardeşim şubatta 15 kg üre atmışssın yağmur yağmadımı hiç.Az yağdısa zaten o gübre uçmuştıur gitmiştir.Hem 15 kg üre ile buğpdaymı yanar.Çok aşırı kurak gitmesi lazım yanması için..20 kg nitrat ilede buğday yanmaz.Kim nasıl akıllara soktu bu yanma olayını.Yağmuru görürüsen 20 kg nitrat at gör bak nasıl değişiyor tarlan.Zaten fotoğraflarda görüldüğü gibi aşırı seyrek çıkmışlar.Şu saatten sonra yapılacak birşeyde yok nitrat haricinde..Nitrat atmak sorun değil ama bizim buğdaylar kıraçta şubatta 15 kg üre atmıştım birde üstüne nitrat atarsam yanar diye korkuyorum fazla yağmur olmuyor
Buğdayın neşesi iyi.Güzel renk var.Nitrat atacanmı bir daha..Fotoğraflar bugün 3 nisana ait. 21 martta fungusit + yaprak gübrelemesi yapmıştım.
120 gram priaxor
50 gram çinko sülfat
50 gram demir sülfat
50 gram mangan sülfat
150 gram magnezyum sülfat
100 gram üre
100 gram amino asit
Bu kadr sülfatlı gübreyi fungusit ilacı ile karıştırmaya çekiniyordum açıkçası, nisan sonu mayıs başı pas ilacı uygulaması olsa cesaret edemezdim ancak yağışlı ve serin havalara güvenip attım. Üste bindirdiğim yerler de oldu bir cep kısmı var tarlanın orada bile hiç bir yakma yapmamış. Benzer uygulamalar için bir veri niteliği taşıdığı için paylaşıyorum 13. gün sonunda herhangi bir negatif etkisi olmamış.
Ancak ilacına markasına göre değişebilir. Kullanacağınız ilaç firmasının bölge yetkilisiyle mutlaka konuşun uygulama öncesi.
Ekli dosyayı görüntüle 46660
Ekli dosyayı görüntüle 46661
Ekli dosyayı görüntüle 46662
Ekli dosyayı görüntüle 46663
Buğdayın neşesi iyi.Güzel renk var.Nitrat atacanmı bir daha..
İnşallah.Emeğimizin karşılığını alırız.Bende yağmurdan önce arpalara 15 kg nitratları attım.12 atacaktım 15 yaptım.Bkalım hayırlısı artık.21kg saf azot oldu nitratlarla.İyide yağmur yağıyor yatmada yok çok şükür.attım nitrat. 15 kg %30 azot orgamineral + 10 kg üre + 22 kg nitrat attım. 18 kg saf azot oldu toplam geçen yıldan nohut yeriydi zaten yeter gübresi bence.
1 nisanda ikinciye buğday yerlere 12 kg daha nitrat verdim , gübre işini kapattık bu sene çok şükür. Nohutları da ektim bu yağışlardan önce ot ilacını da verdim. Çok şükür bu yıl güzel gidiyor herşey. Allah cümlesine bol bereketli yağmur versin bu yıl herşey biraz para yapacak gibi duruyor.
%30 azot orgamineral dediğiniz gübre içerik ve marka nedir.attım nitrat. 15 kg %30 azot orgamineral + 10 kg üre + 22 kg nitrat attım. 18 kg saf azot oldu toplam geçen yıldan nohut yeriydi zaten yeter gübresi bence.
1 nisanda ikinciye buğday yerlere 12 kg daha nitrat verdim , gübre işini kapattık bu sene çok şükür. Nohutları da ektim bu yağışlardan önce ot ilacını da verdim. Çok şükür bu yıl güzel gidiyor herşey. Allah cümlesine bol bereketli yağmur versin bu yıl herşey biraz para yapacak gibi duruyor.
%30 azot orgamineral dediğiniz gübre içerik ve marka nedir.