Buğdaylarımızda son durum

Eksperia cinsi buğday 13 dekarlık yerde ise durum bu şekilde...Buraya 2 seferde toplamda 35 kg Üre 15 kg Nitrat atıldı.Tarlanın bir bölgesi hem sarı hem de boy olarak daha küçük kalmış durumda.Yapraklar ise bölge bölge turuncu renkte..

Bhc8io.jpg

pukkFk.jpg

LePQzA.jpg

DCoKnP.jpg

y70hft.jpg

FildLk.jpg

G3Rj2v.jpg

mG7W1y.jpg

Bizim buğdaylar kurakta Ekim sonrası 50 gün sonra yağmur yağdığı için tam çıkmadı. 22. 5 kg sertifikalı Sönmez buğday tohumu 20 kg 20.20.0 taban gübresi 20 şubat ta 15 kg üre atıldı buğdaylar baya seyrek ne yapabilirim öneriniz nedir yer Eskişehir

Resimler ve ekler

• IMG_20200322_124339.jpg
    IMG_20200322_124339.jpg
    4.3 MB · Görüntüleme: 184
  • IMG_20200322_124136.jpg
    IMG_20200322_124136.jpg
    4.2 MB · Görüntüleme: 184
  • IMG_20200322_124730.jpg
    IMG_20200322_124730.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 175
Hocam en iyisi 20 kg Üre vermek gibi duruyor biz Arpaya öyle yapmıştık ve 1 hafta da inanılmaz gelişti yağmurla düşürmek önemli tabi birde YAPRAKCAN atarsan güzel olur baya büyütür tabi karar seni yönlendirmek istemem.

Hocam en iyisi 20 kg Üre vermek gibi duruyor biz Arpaya öyle yapmıştık ve 1 hafta da inanılmaz gelişti yağmurla düşürmek önemli tabi birde YAPRAKCAN atarsan güzel olur baya büyütür tabi karar seni yönlendirmek istemem.
Şubat 20 de 15 kg üre attım bir daha üre atarsam kıraç araziler Nisan sonu ve mayıs ta yağmur pek olmuyor fazla azot yakar diye korkuyorum bizim buralarda üst gübre tek verilir oda 12 kg üre yada Nisan da 15 kg CAN bunun fazlasını atan yok

Sönmez cinsi ekilişten hemen sonra yağmur yağacak çıkacak, toprak kapak tutmuş olmayacak ki sırayı boşluksuz dizecek, eğer kapak tuttuysa hemen ince telli tırmık ile üzerindeki kapağı çizerek çıkmasını kolaylaştırmak işe yarıyor, ama bu yıl 50 gün sonra gelen yağış tohumu çalıştırmadı havalar soğudu, çıkış iyi olmadı seyrek çıktı çıkamayan kaldı, sönmez cinsinde çıkış iyi olacak bu yıl sönmez ekili tarlalar bizim bölgede böyle oldu, çıkış nazlı bir cins sönmez cinsi çıktımı kışa biraz köklense Şubat ayında Üreyi çaktınmı alır başını gider ama artık nasip neyse o oluyor.

Yağışlar beklenmeli bugünlerde yağışlar iyi olur İnşallah, yine aşırı boşluk yok sıra dizisi belirgin, seyrek olan yerlerde daneler daha dolgun olur başak iyi yapar, esas verimi bundan sonraki yağışlar belirler şimdiye kadar olana yapacak bişey yok, üreyi atmışın, olana bereket diyeceğiz..Sönmez ekili yerlerim hemen hemen benzer durumdaydı çıkışlar zayıf diye Mart ayında 26 lik attım üre atmadım yağış var bugünlerde bakalım noolcak...

Hocam iyi bir yağış bulursanız bir miktar üre verin 10-15 kg arası. Yapılacak çok fazla bişey yok çıkmamış seyrek buğdaya. Ancak yapraktan Çinko , magnezyum , üre ve amino asit verebilirseniz kardeşlemeye bir miktar faydası olacaktır.

10 kg civarı bir yağış tahmin etmiyorsanız üre atmayın ya da 10 kgı geçmeyin. Toprak kurak görünüyor yeterli yağış gelmezse fazla azot yakabilir

Hocam iyi bir yağış bulursanız bir miktar üre verin 10-15 kg arası. Yapılacak çok fazla bişey yok çıkmamış seyrek buğdaya. Ancak yapraktan Çinko , magnezyum , üre ve amino asit verebilirseniz kardeşlemeye bir miktar faydası olacaktır.

10 kg civarı bir yağış tahmin etmiyorsanız üre atmayın ya da 10 kgı geçmeyin. Toprak kurak görünüyor yeterli yağış gelmezse fazla azot yakabilir
Aynen öyle hocam mesela benim 5 6 dekar öyleydi Üre verdim 14 kg yağış düştü birde Nitrat 17 kg bakalım faydası ne olacak..Ama yeterli yağış gelmezse gübre yakması mı ne diyorlar hocam tam da bahsettiğiniz o aslında.

Fotoğraflar bugün 3 nisana ait. 21 martta fungusit + yaprak gübrelemesi yapmıştım.

120 gram priaxor
50 gram çinko sülfat
50 gram demir sülfat
50 gram mangan sülfat
150 gram magnezyum sülfat
100 gram üre
100 gram amino asit

Bu kadr sülfatlı gübreyi fungusit ilacı ile karıştırmaya çekiniyordum açıkçası, nisan sonu mayıs başı pas ilacı uygulaması olsa cesaret edemezdim ancak yağışlı ve serin havalara güvenip attım. Üste bindirdiğim yerler de oldu bir cep kısmı var tarlanın orada bile hiç bir yakma yapmamış. Benzer uygulamalar için bir veri niteliği taşıdığı için paylaşıyorum 13. gün sonunda herhangi bir negatif etkisi olmamış.

Ancak ilacına markasına göre değişebilir. Kullanacağınız ilaç firmasının bölge yetkilisiyle mutlaka konuşun uygulama öncesi.

3 nisan.jpg

3 nisan 2.jpg

3 nisan 3.jpg

3 nisan 4.jpg

Nitrat atmak sorun değil ama bizim buğdaylar kıraçta şubatta 15 kg üre atmıştım birde üstüne nitrat atarsam yanar diye korkuyorum fazla yağmur olmuyor
Kardeşim şubatta 15 kg üre atmışssın yağmur yağmadımı hiç.Az yağdısa zaten o gübre uçmuştıur gitmiştir.Hem 15 kg üre ile buğpdaymı yanar.Çok aşırı kurak gitmesi lazım yanması için..20 kg nitrat ilede buğday yanmaz.Kim nasıl akıllara soktu bu yanma olayını.Yağmuru görürüsen 20 kg nitrat at gör bak nasıl değişiyor tarlan.Zaten fotoğraflarda görüldüğü gibi aşırı seyrek çıkmışlar.Şu saatten sonra yapılacak birşeyde yok nitrat haricinde..

Son düzenleme:
Benim tarlalarımda kıraç bazıları.Ben ekerken 20 kg 18-46 ile ektim.Ocak 25 14 kg üre,şubat25 14 kg üre,nisan başı gibi 20 kg nitrat attım.Yanma yok bişi yok.Yağışlarda normal şekilde oldu.Ne aşırı ne az.Bu kadar gübrede ynamıyor bir 20 kg 26 nitrat yakarsa varsın yansın.Zaten çok fazla azotta vermiyosun tarlaya 5kg saf azot.Bu oranın yakması çok zor.Yağışı gördümü salla gübreyi kurtar mahsulü..

Fotoğraflar bugün 3 nisana ait. 21 martta fungusit + yaprak gübrelemesi yapmıştım.

120 gram priaxor
50 gram çinko sülfat
50 gram demir sülfat
50 gram mangan sülfat
150 gram magnezyum sülfat
100 gram üre
100 gram amino asit

Bu kadr sülfatlı gübreyi fungusit ilacı ile karıştırmaya çekiniyordum açıkçası, nisan sonu mayıs başı pas ilacı uygulaması olsa cesaret edemezdim ancak yağışlı ve serin havalara güvenip attım. Üste bindirdiğim yerler de oldu bir cep kısmı var tarlanın orada bile hiç bir yakma yapmamış. Benzer uygulamalar için bir veri niteliği taşıdığı için paylaşıyorum 13. gün sonunda herhangi bir negatif etkisi olmamış.

Ancak ilacına markasına göre değişebilir. Kullanacağınız ilaç firmasının bölge yetkilisiyle mutlaka konuşun uygulama öncesi.

Ekli dosyayı görüntüle 46660

Ekli dosyayı görüntüle 46661

Ekli dosyayı görüntüle 46662

Ekli dosyayı görüntüle 46663
Buğdayın neşesi iyi.Güzel renk var.Nitrat atacanmı bir daha..

Buğdayın neşesi iyi.Güzel renk var.Nitrat atacanmı bir daha..

attım nitrat. 15 kg %30 azot orgamineral + 10 kg üre + 22 kg nitrat attım. 18 kg saf azot oldu toplam geçen yıldan nohut yeriydi zaten yeter gübresi bence.
1 nisanda ikinciye buğday yerlere 12 kg daha nitrat verdim , gübre işini kapattık bu sene çok şükür. Nohutları da ektim bu yağışlardan önce ot ilacını da verdim. Çok şükür bu yıl güzel gidiyor herşey. Allah cümlesine bol bereketli yağmur versin bu yıl herşey biraz para yapacak gibi duruyor.

attım nitrat. 15 kg %30 azot orgamineral + 10 kg üre + 22 kg nitrat attım. 18 kg saf azot oldu toplam geçen yıldan nohut yeriydi zaten yeter gübresi bence.
1 nisanda ikinciye buğday yerlere 12 kg daha nitrat verdim , gübre işini kapattık bu sene çok şükür. Nohutları da ektim bu yağışlardan önce ot ilacını da verdim. Çok şükür bu yıl güzel gidiyor herşey. Allah cümlesine bol bereketli yağmur versin bu yıl herşey biraz para yapacak gibi duruyor.
İnşallah.Emeğimizin karşılığını alırız.Bende yağmurdan önce arpalara 15 kg nitratları attım.12 atacaktım 15 yaptım.Bkalım hayırlısı artık.21kg saf azot oldu nitratlarla.İyide yağmur yağıyor yatmada yok çok şükür.

Özgür hocam bu Üre konusunda haklısınız ama ben 5 6 dekar yere atmak zorunda kaldım Ocak ayında kaçırmıştık orasını gübre yetmedi v.s olmadı mecburen Nitrat ile 8 10 kg atmak zorunda kaldık.Baya sarı ve azot eksiklği belli oluyordu ama normal şartlarda bu zamanlarda en uygunu Nitrat gübresi dediğiniz gibi

%30 azot orgamineral dediğiniz gübre içerik ve marka nedir.

%30 azot orgamineral dediğiniz gübre içerik ve marka nedir.

Denemek için kullandım , üre azotu 30, 15 ya da 20 organik madde içeriği, marka hatırlamıyorum köye gidersem çuvallara bakarım bi daha.

Avantajı : kardeşlemeyi biraz arttırdı gibi geldi bana ama bi komşuyla birlikte kullandık onun yerlerine de bi bakmak istiyorum kesin konuşabilmek için bi de harmanı görmek gerek.

Dezavantajı, atımı zor, nemli ve akmıyor. 20 kg üre attığım ayar ile . Aynı tarlayı iki kere dolaşarak ancak 15 kg atabildim. Siyah renkte attığı yeri görmüyorsun , atıyor mu atmıyor mu o bile belli değil. %30 azot için fiyatı yüksekti. Değer mi derseniz bence değmez. %20 organik madde için anızları bozmadan önce direk leonardit toprak saçmak bile daha mantıklı.

Bunlar şuanlık izlenimlerim. Sadece 20 dekar bir yerde kullandım.