Amin. Teşekkür ederimBereketli olsun inşAllah. MaşAllah
Amin. Teşekkür ederimBereketli olsun inşAllah. MaşAllah
Ben en son dolaştığımda daha başlamamıştı bizimkiler de ondan.Bu gün dolaştım. Tane dolumu tamamlanmak üzere.
Bereketli olsun.Taneler güzel dolmuş.Seneye bende küçük bir yerde deneyecem esperyayı.Buğdaylarda ki son durum. Esperia .
Allah toplamayı nasip etsin. Ekli dosyayı görüntüle 49542Ekli dosyayı görüntüle 49543
Ceyhan 99 verimli bir çeşit.Ama bu sene bölgemizde kuraklıktan etkilendi.Soğukta vurdu azıcık.Nisanda anormal hava şartlarından zarar gören yerler var.Nisan ve sonrasında soğuk ve kurak dayanımı iyi değiL.Ama yıl iyi olursa yağmuru bol olursa ciddi anlamda yüksek verim yapıyor..Ekli dosyayı görüntüle 49408Ekli dosyayı görüntüle 49409Ekli dosyayı görüntüle 49410
Ceyhan 99, 1 kez kök boğaz,1 kez pas+yaprak gubresi yapildi.
Denemek için 10 dönüm ekmiştim, digerlerinin cinsi maden. Madenlerde bayrak yapraklarında yanıklığa benzer sıkıntılar oldu ama, Hüseyinbeyin durumu şu an için gayet güzel duruyor. Hepsini aynı tarihte ektim ve aynı bakımları yaptım. Arkadaşlardan eken oldumu? Durumları nasıl? diye merak etmiştim.Ekli dosyayı görüntüle 49437
20 ekimde ekmiştim birde benim buğday yerleri biraz kumsalBen en son dolaştığımda daha başlamamıştı bizimkiler de ondan.
Teşekkür ederim. Bizim bölgede esperia dan genel anlamda memnunuz kalitesi ve veriminden. Yanlız bu yıl biraz korkuttu beni sanki hastalık yapacakmış gibi belirtiler oldu. Yağmurlardan sonra sıkıntı kalmadı.Bereketli olsun.Taneler güzel dolmuş.Seneye bende küçük bir yerde deneyecem esperyayı.
Bende 20 Ekim günü ektim hocam yerler karakepir ama daha başlamamıştı.Rumeli'de mesela dolum var20 ekimde ekmiştim birde benim buğday yerleri biraz kumsal
Boyu nasıl bu buğdayın.Bellere geliyormu?..Teşekkür ederim. Bizim bölgede esperia dan genel anlamda memnunuz kalitesi ve veriminden. Yanlız bu yıl biraz korkuttu beni sanki hastalık yapacakmış gibi belirtiler oldu. Yağmurlardan sonra sıkıntı kalmadı.
Bereketli olsun Allah toplamayı nasip etsinBuğdaylarda ki son durum. Esperia .
Allah toplamayı nasip etsin. Ekli dosyayı görüntüle 49542Ekli dosyayı görüntüle 49543
Geliyor hocam. Ama çok boylu buğday değilBoyu nasıl bu buğdayın.Bellere geliyormu?..
Amin Allah cümlemize toplamayı nasip etsinBereketli olsun Allah toplamayı nasip etsin
Bereketli olsun inşallah bende esperya ekiyorum sizler kuruda dekara kaç kg ürün alıyoorsunuz bizler 300 kg geçemiyoruzdaAmin Allah cümlemize toplamayı nasip etsin
Yıl yılı tutmuyor tabiiki. Geçen yol 492 kğ ortalama oldu. Tüm buğdaylara esperia idi. Bu yıl da güzel duruyorlar ama kısmet bakalım. Bu arada 180 kğ ortalama olan yılarda var tabii.Bereketli olsun inşallah bende esperya ekiyorum sizler kuruda dekara kaç kg ürün alıyoorsunuz bizler 300 kg geçemiyoruzda
Püsküllü ot bizim bölgede pek olmuyor. Ama mücadelesi sıkıntılı diye duydum.Arkadaşlar püsküllü çayırı otu hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Buğday seçer mi sizce
Bir çiftçi büyüğümüz dedi ki baktı arazide bu otun olduğu yerde ekin olmaz normalde dedi .buğdayın kuvvetli oluşundan dedi buğday da savaşıyor dedi otla .
Buğday esperia ve destan
Eğer ki Bayraktar falan olmuş olsaydı çoktan bitirirdi işini dedi
Arpa ektiğim yerde olmuyordu.Bu sene arpa ektiğim yere buğday ektim tarlada sınıra yakın yerlerde çıkmış.Buğdayı içine almış.Çok bela bir ota benziyor.Axial atılmıştı demekki faydası yok.Arkadaşlar püsküllü çayırı otu hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Buğday seçer mi sizce
Bir çiftçi büyüğümüz dedi ki baktı arazide bu otun olduğu yerde ekin olmaz normalde dedi .buğdayın kuvvetli oluşundan dedi buğday da savaşıyor dedi otla .
Buğday esperia ve destan
Eğer ki Bayraktar falan olmuş olsaydı çoktan bitirirdi işini dedi