Buğdaylarımızda son durum

Bizdede taneler hemen hemen doldu sayılır.Geçenki yağış bir yere biraz zarar yaptı ama diğer yerdeki buğdaylar acilen su istiyordu iyi oldu.Erkenci çeşit tane doldurdu dönüyor bile.Bakalım inşallah biçmek nasip olur.Hayırlısı diyelim.

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Ceyhan 99 verimli bir çeşit.Ama bu sene bölgemizde kuraklıktan etkilendi.Soğukta vurdu azıcık.Nisanda anormal hava şartlarından zarar gören yerler var.Nisan ve sonrasında soğuk ve kurak dayanımı iyi değiL.Ama yıl iyi olursa yağmuru bol olursa ciddi anlamda yüksek verim yapıyor..

• Beğen
Tepkiler: Adigee55
Denemek için 10 dönüm ekmiştim, digerlerinin cinsi maden. Madenlerde bayrak yapraklarında yanıklığa benzer sıkıntılar oldu ama, Hüseyinbeyin durumu şu an için gayet güzel duruyor. Hepsini aynı tarihte ektim ve aynı bakımları yaptım. Arkadaşlardan eken oldumu? Durumları nasıl? diye merak etmiştim.Ekli dosyayı görüntüle 49437

Maşallah. 13 yıldız tohumculuk benim delabrad2 ye bakmaya geldiler bu yıl gelecek sene hüseyinbey ek tohumu biz vericez dediler bakalım sizin tecrübenize göre bişiler yaparız

• Beğen
Tepkiler: 768
Arkadaşlar püsküllü çayırı otu hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Buğday seçer mi sizce
Bir çiftçi büyüğümüz dedi ki baktı arazide bu otun olduğu yerde ekin olmaz normalde dedi .buğdayın kuvvetli oluşundan dedi buğday da savaşıyor dedi otla .
Buğday esperia ve destan
Eğer ki Bayraktar falan olmuş olsaydı çoktan bitirirdi işini dedi

Buğday seçer mi sizce
Bir çiftçi büyüğümüz dedi ki baktı arazide bu otun olduğu yerde ekin olmaz normalde dedi .buğdayın kuvvetli oluşundan dedi buğday da savaşıyor dedi otla .
Buğday esperia ve destan
Püsküllü ot bizim bölgede pek olmuyor. Ama mücadelesi sıkıntılı diye duydum.

Buğday seçer mi sizce
Buğday esperia ve destan
Arpa ektiğim yerde olmuyordu.Bu sene arpa ektiğim yere buğday ektim tarlada sınıra yakın yerlerde çıkmış.Buğdayı içine almış.Çok bela bir ota benziyor.Axial atılmıştı demekki faydası yok.