Buğdaylarımızda son durum

Arpa ektiğim yerde olmuyordu.Bu sene arpa ektiğim yere buğday ektim tarlada sınıra yakın yerlerde çıkmış.Buğdayı içine almış.Çok bela bir ota benziyor.Axial atılmıştı demekki faydası yok.
Bugdayda püsküllü cayır için weather 45 od ile birlikte 50 cc corvette güzel sonuç veriyor.
2 yıldır kullanıyorum.
20200511_183404.jpg
IMG-20200526-WA0001.jpg

19 Ekim'de ekimi yapılan buğdaylarımız bugün itibariyle 60 günü tamamlamış durumda..

Buğday cinsi: Esperia ve Rumeli
Taban gübresi: 20 20.0 Çinkolu dekara 20 22 ayarlanmasına rağmen tıkama yaptığı için tarla içinde bazı bölgeler 17 bazı bölgeler 20 düştü
Tohum sıklığı : %20 %30 kayıp gözeltilerek 25-27 kg aralığında

Uygulamayı düşündüğüm gübreleme programı:

Aralık ayında 15 kg civarında Amonyum Sülfat
Şubat ve Mart 2 kere de 20-25 kg Üre
Nisan ayında 20-25 kg Nitrat

Yaprak gübresi olarak ise Kökboğaz ve Pas zamanında YAPRAKCAN

bvWr9m.jpg

Rgq0GY.jpg

GZlBDr.jpg

lQVdqr.jpg

gPBqrO.jpg

dLRPvD.jpg

r073ya.jpg

Yaprakcan faydalımı tavsiye edermisin?

Arkadaşlar püsküllü çayırı otu hakkında tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Buğday seçer mi sizce
Bir çiftçi büyüğümüz dedi ki baktı arazide bu otun olduğu yerde ekin olmaz normalde dedi .buğdayın kuvvetli oluşundan dedi buğday da savaşıyor dedi otla .
Buğday esperia ve destan
Eğer ki Bayraktar falan olmuş olsaydı çoktan bitirirdi işini dedi
Atribut olduruyor bu otu ama kelt kullanirsan hic cikmiyor

Ceyhan 99 verimli bir çeşit.Ama bu sene bölgemizde kuraklıktan etkilendi.Soğukta vurdu azıcık.Nisanda anormal hava şartlarından zarar gören yerler var.Nisan ve sonrasında soğuk ve kurak dayanımı iyi değiL.Ama yıl iyi olursa yağmuru bol olursa ciddi anlamda yüksek verim yapıyor..
Biz 2 senedir ekiyoz bu cesiti,gecen sene pas a yakalandi,ilacladik sildi.Bu senede kok boğaz oldu ilacladik sildi.Pas gelmeden de ilac yaptik suanlik iyi.Verimi digerlere gore yuksek gibi

Bölgemizde biçilen buğdaydan dekara 740 kg verim alınmış..Bizim Arpaya biçen tüccarın kendi tarlası olduğu için doğru olduğunu düşünüyorum ama bilemem tabi...Gübreleme olarak dengeli olarak biri Aralık ayında olmak üzere 3 kez Üre 1 kez de Nitrat atılmış.. Ayrıca pas ilaçları de 2 kez atılmış.

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci01

Hastalık derken sarı cücelik virüsümü.Çok gübre tetikliyormuş bu hastalığı.Ya bugün zirrat mühendisi bir arkadaşla konuştum buğdayda kuruda 16kg saf azotu geçme dedi.Üstüne çıkarsan bütün hastalıklara açık bırakırsın bitkiyi dedi..Yani 16-17 kg saf azotun fazlası zarar olarak geri dönüyormuş.
Köyde en çok gübreyi atan benim. 26,3 kg saf azot düşürdüm. Hastalık bizim buralarda çok ama bende sadece 8 dekar bir yerde sarı cüce görünüyüor. 270 dekar hububatım var. 270’de çok cüzi bir miktar. Yani çok gübreyle sarı cücenin bir alakası yok. Buğday kök bitinin larvalarından kaynaklı bir virüs o. Kışın sıcak ve kurak geçmesiyle alakalı. İlk sinek-böcek ilacını şubat ayında uygulayanlarda yok denecek kadar az. Ben de şubatta uyguladım. Keşke daha kasımda buğdaylar çıkarken de atsaydım. O 8 dönümü de kurtarırdım.

Köyde en çok gübreyi atan benim. 26,3 kg saf azot düşürdüm. Hastalık bizim buralarda çok ama bende sadece 8 dekar bir yerde sarı cüce görünüyüor. 270 dekar hububatım var. 270’de çok cüzi bir miktar. Yani çok gübreyle sarı cücenin bir alakası yok. Buğday kök bitinin larvalarından kaynaklı bir virüs o. Kışın sıcak ve kurak geçmesiyle alakalı. İlk sinek-böcek ilacını şubat ayında uygulayanlarda yok denecek kadar az. Ben de şubatta uyguladım. Keşke daha kasımda buğdaylar çıkarken de atsaydım. O 8 dönümü de kurtarırdım.
Bende bazı tarlalarimda 30 kg saf azot attım. İlk ilaclamayi 30 kasımda buğdaylarda havalarin iyi gitmesi sebebi ile kurt görünce attık. Ardından Şubat ayında komşu tarlalarda bit görüldüğünü söyleyince kök boğazı ile tekrar ilaç attık. Sonraki pas ilaçlamalarinda da böcek ilacı attık. Atılmayan tüm tarlalarda sarı cucelik virüsu muhakkak görüldü. İlaç atılan tarlalarda hiç zararlı tespit edilmedi. Resimde 30 kasımda tarla kontrolünde gördüğümüz kurt zararlısı görülmektedir.
IMG_20191130_160323.jpg

Gec ekilen arazilerde hastalik yok

Buğday ekiminine yarın hayırlısıyla başlıyoruz....Geçen seneden eksiklerimizi göz önüne alarak 20.20.0 yerine bu sene Süper Ekin ile ekmeye karar verdik..Geçen sene mibzerde tıkanmalar meydana geldiğinden 17 kg düşmüş bu sene Süper Ekini 25 kg olarak dekara saçıp üstüne tırmık çektik....

ime7Ot.jpg

mbGRQ1.jpg

5GWoNU.jpg

moOqeN.jpg

yiqycU.jpg

Hstj0w.jpg

ShPxrD.jpg

OUkdOc.jpg

TvmScA.jpg

SPhdnf.jpg

rosYFU.jpg
kaç kg verim hedefiyle çıktın abi ve ne kadar saf azot düşürmeyi planlıyorun merak ettiğim için soruyorum daha çok gencim 16 yaşındayım ha bu arada :)

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci70

Buğday ekiminine yarın hayırlısıyla başlıyoruz....Geçen seneden eksiklerimizi göz önüne alarak 20.20.0 yerine bu sene Süper Ekin ile ekmeye karar verdik..Geçen sene mibzerde tıkanmalar meydana geldiğinden 17 kg düşmüş bu sene Süper Ekini 25 kg olarak dekara saçıp üstüne tırmık çektik....

ime7Ot.jpg

mbGRQ1.jpg

5GWoNU.jpg

moOqeN.jpg

yiqycU.jpg

Hstj0w.jpg

ShPxrD.jpg

OUkdOc.jpg

TvmScA.jpg

SPhdnf.jpg

rosYFU.jpg

Hayırlı olsun inşallah. Biz de haftasonu hazırlıklara başlayıp ekeceğiz kısmetse.

• Beğen
Tepkiler: Buğday22
Bugün itibariyle Pas ilacını ve yaprak gübresini de attık buğdaylarımıza..Yapılan işçilik şu şekilde;

18 KG Tohum
25 KG Süper Ekin
Ot ilacı Hammer
6 Ocak 10 kg Nitropower
7 Şubat 15 kg Üre
11 Mart 15 kg Üre
20 22 Mart arasında Kökboğaz böcek ilacı
1 2 Nisan 20 kg Nitrat
7 Mayıs Pas+yaprak gübresi
Bugüne kadar düşen yağış miktarı 350 400 mm arasında düştüğü için gübre miktarını yüksek tutmak istedik kayıplarla birlikte 20 22 kg saf azot düşürdük.

Verim beklentimiz 550-650 kg arasında

flih33.jpg

ja6ts3.jpg

arbkqo.jpg

8epn4o.jpg

8380bt.jpg