Buğdaylarımızda son durum

Eksperia'da son durum
6hSlyg.jpg

umUUwB.jpg

xet2CP.jpg

TnET9G.jpg

2SnYrT.jpg

zY4F7t.jpg

6ICyJO.jpg

IigxCA.jpg

FVg0zs.jpg
Hastalık derken sarı cücelik virüsümü.Çok gübre tetikliyormuş bu hastalığı.Ya bugün zirrat mühendisi bir arkadaşla konuştum buğdayda kuruda 16kg saf azotu geçme dedi.Üstüne çıkarsan bütün hastalıklara açık bırakırsın bitkiyi dedi..Yani 16-17 kg saf azotun fazlası zarar olarak geri dönüyormuş.

Konuya birkac foto bende atayim bugun aylakliktan yaprak gubresi attim bugdaylara koydekiler biz bugdaylari bicicez diye guluyor bana [emoji3] neyse karar sizin bi masallahinizi alirim mavi olan ilk fotolar hamza yesil olanlar maden cinsi bugdaylarim uygulama yaprakcan+200gram ure herkese bereketli sezonlar Ekli dosyayı görüntüle 49262Ekli dosyayı görüntüle 49263Ekli dosyayı görüntüle 49265Ekli dosyayı görüntüle 49266Ekli dosyayı görüntüle 49267Ekli dosyayı görüntüle 49268Ekli dosyayı görüntüle 49269Ekli dosyayı görüntüle 49270Ekli dosyayı görüntüle 49271
Maşallah Allah nazardan korusun.
Maden cinsi bu yıl bende ilk defa ektim bizim bölgede pek eken yok. Görüşleriniz neler,esperia 'nin yerini alımı?

Şu senin buğdayı görünce içim açılıyor ya.Çok güzel bakmışşsın.Yeşillik görüntü başaklar çok güzel ya.700-750 KG döker bu buğday.. Allah nazardan korusun.Yağışıda almıssın daha ne olsun.
Eyvallah sağolasın teşekkürler bu hafta da yağışlı gösteriyor 4 5 gün İnşallah hayırlısı ile yağar basagin en üstü de dolmaya başlamış vallahi nasıl bir verim yapar bende çok merak ediyorum hayırlısı olsun

Herkese hayırlı bayramlar, mübarek olsun. Allah nicesine sevdiklerimizle kavuşmayı nasip etsin.

Buğdaylarınız çok güzel maşallah herkesin Allah biçmek nasip etsin. Bahar biraz kurak geçse de biraz yağış oldu şükür bizim buralarda da toparladı buğdaylar. Salıdan sonra 10-15 kg civarı yağış gösteriyor tüm yurda fazlası fazlası yağar inşallah.

Herkese hayırlı bayramlar, mübarek olsun. Allah nicesine sevdiklerimizle kavuşmayı nasip etsin.

Buğdaylarınız çok güzel maşallah herkesin Allah biçmek nasip etsin. Bahar biraz kurak geçse de biraz yağış oldu şükür bizim buralarda da toparladı buğdaylar. Salıdan sonra 10-15 kg civarı yağış gösteriyor tüm yurda fazlası fazlası yağar inşallah.
Sizede hayirli bayramlar insallah rahmet her yere yagar tam zamani bugdaylar icin

Madeni bu yil 2.ekisim degerleri cok iyi borsada hep bas fiyat gidiyor verim gecen yil 650kg bicmistim esperya gibi kardeslemesi cok iyi birde pasa dayanimi cok iyi pas ilaci atilmasada pas yapmayacak kadar dayanikli

Hocam maden ben de baktım biraz araştırdım Rumeliden daha da güzel sanırım kalite olarak. Bandırma bölgesinde yetişir mi acaba ? Rumeli de yetiştiriyoruz zaman zaman iyi verimler de aldık ancak biz mi pek beceremedik öyle denildiği gibi 600-700 kgları görememiştik hiç. Gerçi biz 20-22 kgdan fazla tohum ekmeyiz 25 kg civarı ekin diyorlar. Tekirdağ ile benzer şartlarımız biraz daha ılıman geçiyor hatta nasıl olur acaba bir denemek istiyorum seneye.

Madeni bu yil 2.ekisim degerleri cok iyi borsada hep bas fiyat gidiyor verim gecen yil 650kg bicmistim esperya gibi kardeslemesi cok iyi birde pasa dayanimi cok iyi pas ilaci atilmasada pas yapmayacak kadar dayanikli
Bu yıl 10 dönüm sertifikalı tohum ektim maden den.görüntüsü esperidan farklı değil verimde de esperidan aşağı kalmaz ise önümüzdeki yıl kısmetse yarısını maden ekerim gibi düşünüyorum.

andino iyi diye duydum forum da eken arkadaşlar var iyi verim yaptığını söylediler Pioneer hakkında bilgim yok maalesef
Andino çok yüksek verimli bir çeşit.Soğuk sıcak kurak fazla etkilenmiyor.Ama biraz toprak seçiyor.Kum arazide iyi değil.Toprak arazide yıl iyi giderse çok yüksek verim yapıyor.Şuan 80 dönüm kadar ekili.Başka çeşit buğdaylar kuraklıktan etkilendi ama andino daha hala yeşil.Birde pas hastalığı ve kök hastalıklarına karşı çok dayanıklı.En kurak senede bile üzmez.Bol yağışlı senede çok yüksek verim yapar.Kalite değerleri düşük çıkıyor.Yemlik sınıfında değerlendiriliyor.Yanlız iyi bir bakımla değerleri yükseltilebilir.

Andino çok yüksek verimli bir çeşit.Soğuk sıcak kurak fazla etkilenmiyor.Ama biraz toprak seçiyor.Kum arazide iyi değil.Toprak arazide yıl iyi giderse çok yüksek verim yapıyor.Şuan 80 dönüm kadar ekili.Başka çeşit buğdaylar kuraklıktan etkilendi ama andino daha hala yeşil.Birde pas hastalığı ve kök hastalıklarına karşı çok dayanıklı.En kurak senede bile üzmez.Bol yağışlı senede çok yüksek verim yapar.Kalite değerleri düşük çıkıyor.Yemlik sınıfında değerlendiriliyor.Yanlız iyi bir bakımla değerleri yükseltilebilir.
Mesela ne kadar verim alıyorsunuz kuru tarımda? Bide nasıl gübreleme yaparak?

Hocam maden ben de baktım biraz araştırdım Rumeliden daha da güzel sanırım kalite olarak. Bandırma bölgesinde yetişir mi acaba ? Rumeli de yetiştiriyoruz zaman zaman iyi verimler de aldık ancak biz mi pek beceremedik öyle denildiği gibi 600-700 kgları görememiştik hiç. Gerçi biz 20-22 kgdan fazla tohum ekmeyiz 25 kg civarı ekin diyorlar. Tekirdağ ile benzer şartlarımız biraz daha ılıman geçiyor hatta nasıl olur acaba bir denemek istiyorum seneye.
Rumeliye gore cok kardeş yapiyor ekin bence

Mesela ne kadar verim alıyorsunuz kuru tarımda? Bide nasıl gübreleme yaparak?
Geçen see 450 kg biçmiştim kıraç yerden.Ovalardan 500 ile 650 arası değişiyordu.Çok kardeşlenme yapıyor.Hiçbir hastalığa yakalanmıyor.Orta erkenci bir çeşit.Kurak dayanımı ve soğuklara dayanım çok iyi.Kırmızı yarı sert taneli.Fırtına olsa yatmaz.Bellere gelri boyu.Sapta çok çıkar.