dabanda karıştırmayı hiç yapmadık abi ama bu sene aynı tarlada aynı çeşid buğdayda ( aldene) sadece arada sınır var ben 30 kilo 20 20 0 kulandım abimde 28 kilo 18 46 kulandı işlemlerimiz hemen hemen aynı ama benim gözlemlediğim kadarı ile 20 20 kulanılan taraf yani benim taraf daha iyi gelişmiş daha bi yeşil tonu güzel
18 46 ile olmasada 20 20 ile karıştracam üreyi 20 kilo 20 20 10 kilo üreyide abi kürekle ramorkda karıştrıp mibzerin deposuna dolduracaz iyi karışmazsa bi tarafa 20 20 bi tarafa üre fazla düşerse sorun olmaz mı yada sen nasıl bi uygulma takip etmemi tavsiye edersin
bi diyer konuma gelirsekde bu seneki üst gübreleme
yazılarını burda yazılarını baya okudum üst gübrelemeyi 2 sefer veya 3 seferde uygulamayı tavsiye ediyosunuz ama bizde bu hiç olmaz sebebide bahar yağmurları az denediklerimiz oldu ikinci sefer attığımız gübrenin tarlada tanecik şeklinde kireçe dünüştüğünü erimediğini fark ettik ondan tekrar tek seferde üst gübre uygulamayı tercih ettik bu senede öyle uyguladık 23 şubbatta 25 30 kilo arası 26 cat attık ve cok şükür yağışlar biraz gec gelsede cok iyi yağış alıyoruz son günlerde, bende bundan esinlenerek bi üst gübre daha uygulamak istiyorum ama kararsızım bizim hasatta başlama tarhimiz 10 haziran bu sene biraz erkende olucak gibi ekinler sapa kalkmaya başlamış ikinci bi üst gübre uygulamak için gec kalmadık mı? Eyer kısmet olur ikinci üst gübreyide atarsak dekara ( 1000 mkare) kaç kilo ve hangi gübreyi atmamızı tavsiye edersin? Teşekkür ederim