Ynt: bugdaya sulu cinko atcak olan varmi?
100 litre suya 600 gr potasyum nitrat atınca dönüme ortalama 150 gr potasyum nitrat geliyor 100gr geçmeyin diye okumuştum bir yerde ama sen bu şekilde mi kullandım bu sene
Evet abi ph yüksek 8 civarı sanırım 25 litre su olur hiç çıkmadık biz 400Lt holder ile 30 dönüm yer ilaçlıyoruz nerdeyse pas kullanabilirim bunun yanında bitki beslemeye de özen göstermek istiyorum ve konuda hiç bilgim yok işte yılmaz abinin dedikleri var aklımda birde niki zor olan bir abi var isminide bilmiyorum sanırım ziraat yüksek mühendisi ondan aldığım bilgiler var ^^ofas link=topic=82190.msg988986#msg988986 date=1427975240' Alıntı:Mustafa, Sebazios ' un dediği gibi besleme konusuna bir kaç ekleme yapılabilir. Buralarda olduğu gibi sizin orada da ph nın yüksek olduğunu varsayalım. Yüksek ph ( alkali ) topraklarda çinko, bakır, demir, mangan, bor ve fosfor genelde sıkıntı olur yani alımı güçleşir. Bor kullanmadım ( boru kullanırken dikkatli olunmalı ). İlaç yaparken bunları ekleyebilirsin. 100lt suya 300 gr çinko sülfat ve 400 gr MAP, 600 gr Potasyum Nitrat, 100gr kadar üre atıyorum şelat görevi için 200cc civarında humik asit ( bitkisek kaynaklı ph düşük olması önemli ) ekliyorum. Bu karışımda alımı kolaylaştıran bir diğer unsurda azot.
Genelde atlanılan bir konuda kullanıılan su. Gübre içeriğine bakıyoruz ama suyu atlıyoruz. Bildiğim kadarı ile durgun sularda ph yüksek oluyor. Bu sebeple barajdan gelen yada gölet sularını kullanmamakta fayda var. Ph metre yok ise ( ki bende de hala yok medikallerden araştıracağım ) duruyorsa sondaj yaptığınız kuyuya ruhsat alırken tahlil yaptırmışsınızdır. Oraya bakabilirsin burada ph nötr civarıydı ben sondajdan alıyorum suyu.
Pas ilacı kullanacaksın galiba iklim çok müsait gidiyor pası hafife almamak gerekiyor.
Kolay gelsin
Not: Ben dekara 28 litre su kullanıyorum. Ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum ama dekara 25 litrenin altına düşme. Ölçü şu olmalı atılan karışım yaprak yüzeyini mümkün olduğunca kaplayacak ama akıp gitmeyecek. Az su hem ilaç hemde beslemede stres sebebi.
100 litre suya 600 gr potasyum nitrat atınca dönüme ortalama 150 gr potasyum nitrat geliyor 100gr geçmeyin diye okumuştum bir yerde ama sen bu şekilde mi kullandım bu sene