bugdaya sulu cinko atcak olan varmi?

Ynt: bugdaya sulu cinko atcak olan varmi?

iskender pasları atarken baska bisey kariştırıp atcakmısın

umut ben kokbogazla cinko karıstırdım bu karısım normal otılaclarınla karıştırmayın diyorlar

bayraktar bu aldıgın ilacın icerini yazarmısın?ben yarın perşembe gunu tam 1hafta olucak cinko ile kokbogaz atalı 2gün sonra yagmur yagdı ama bi sıkıntı yoktur herhalde yarın bugdayları dolaşıcam bakalım fark var mı?

teco link=topic=82190.msg983403#msg983403 date=1426704943' Alıntı:
tamer cinkoyla beraber başka ilac kullancakmısın?biraz pahalı gibi geldi

çinko ile beraber amino asit , kökboğaz, yabanyulafı ilacı ve kaba ot ilacı atçağım içeriğinde bulunan diğer maddeleride göz önüne alırsan bana uygun geldi.
teco link=topic=82190.msg983421#msg983421 date=1426706023' Alıntı:
bayraktar bu aldıgın ilacın icerini yazarmısın?ben yarın perşembe gunu tam 1hafta olucak cinko ile kokbogaz atalı 2gün sonra yagmur yagdı ama bi sıkıntı yoktur herhalde yarın bugdayları dolaşıcam bakalım fark var mı?

Teknik Özellikler
Bakanlık Lisans No 135
Bakanlık Tescil No 4032
Garanti Edilen İçerik %W/W
Toplam Organik Madde 30
Toplam Azot (N) 8
Organik Azot (N) 2
Nitrat Azot’u (NO3N) 2
Üre Azot’u (NH2N) 4
Suda Çözünür Bor (B) 1
Suda Çözünür Çinko (Zn) 8.5
Klor Oranı 1.3
pH Aralığı 5-7
fatihcastle link=topic=82190.msg983422#msg983422 date=1426706037' Alıntı:
Gübretasin toz cinkosu 5 kg 40 tl 1000m2 ye maliyet 80krs

boğru söylüyorsun benimde düşüncem baştan o şekilde idi ama devamlı ilaç aldığım yerdeki zirat muhendisi kardeşim bu şekilde daha yararlı olaçağını bu ilacın içerisindeki çinko oranının başka çinkolu mamullere oranla daha fazla olduğunu ve diğer elementlerinde bitkiye büyüme esnasında faylı olacağını söyledi ve bende bu ilacı kullanmaya kararverdim.

Tamer BAYRAKTAR link=topic=82190.msg984166#msg984166 date=1426841017' Alıntı:
boğru söylüyorsun benimde düşüncem baştan o şekilde idi ama devamlı ilaç aldığım yerdeki zirat muhendisi kardeşim bu şekilde daha yararlı olaçağını bu ilacın içerisindeki çinko oranının başka çinkolu mamullere oranla daha fazla olduğunu ve diğer elementlerinde bitkiye büyüme esnasında faylı olacağını söyledi ve bende bu ilacı kullanmaya kararverdim.
Allah bereketini verir insallah

tamer ot ilacları ile kokbogaz cinkoları karıştırma derim ayrı at ama gene isine karısmak gibi olmasın

arkadaşlar bugun cuma namazından sonra bugdaydaları dolaştın ki cok hoşuma gitti cinkonun cok ama cok faydası var herkeze tavsiye ederim

teco link=topic=82190.msg984330#msg984330 date=1426871463' Alıntı:
arkadaşlar bugun cuma namazından sonra bugdaydaları dolaştın ki cok hoşuma gitti cinkonun cok ama cok faydası var herkeze tavsiye ederim

E dedik ama :D

Bir de Potasyum nitrat + Magnezyum sülfat karışımını dene, değişimi asıl o zaman gör..

peki yılmaz bey potasyum nitrat magnezyum sulfatı ne zaman uygulaycaz bugdayın hangi evresindeyken ve nasıl ne marka yada kendimiz mi yapalım

pas ilacınla karıştırıp atabilirmiyiz yılmaz bey potasyum nitrat magnezyum sulfatı

Abi bizim buralarda şuan ilaçlama dönemi ilaç yaparkende bitki besleme usullerinede dikkat etmek istiyorum buğdaya yaprak analizi yaptıracağım
1 Bu yaprak analinizini nerelerde yaparlar
2 Yaprakla birlikte toprak analizi yaptırmak gerekirmi
3 Analiz sonuçlarına göre hangi ilacı ne kadar kullanacağımızı söyleyecekler mi bize labaratuardan
4 azoxystrobin abi ile daha önce embriyo kararması hakkında konuştuk
1. ilaçlama için--Armure 300EC + potasyum nitrat ve 2. ilaçlama için opera max ve ya madison + potasyum nitrat tavsiyelerini aldım bunlar bitki besleme için yeterli midir.(yani sadece bunlar... taban ve üre gübreleri atıldı) bu konu çok cahil olduğum için kusuruma bakmayın :( soruları doğru sordum mu onu bile bilmiyorum :( sebazios ofas

Edit: Yaprak analizi için tarladan yaprak almanın usulleri nelerdir nasıl alınır ne zaman alınır vs...

ORION link=topic=82190.msg988651#msg988651 date=1427878282' Alıntı:
Abi bizim buralarda şuan ilaçlama dönemi ilaç yaparkende bitki besleme usullerinede dikkat etmek istiyorum buğdaya yaprak analizi yaptıracağım
3 Analiz sonuçlarına göre hangi ilacı ne kadar kullanacağımızı söyleyecekler mi bize labaratuardan
1. ilaçlama için--Armure 300EC + potasyum nitrat ve 2. ilaçlama için opera max ve ya madison + potasyum nitrat tavsiyelerini aldım bunlar bitki besleme için yeterli midir.(yani sadece bunlar... taban ve üre gübreleri atıldı) bu konu çok cahil olduğum için kusuruma bakmayın :( soruları doğru sordum mu onu bile bilmiyorum :( sebazios ofas

Edit: Yaprak analizi için tarladan yaprak almanın usulleri nelerdir nasıl alınır ne zaman alınır vs...

1-) Yetkisi olan tüm laboratuvarlarda. (Genelde ticaret borsaları ve üniversitelerin ziraat fakülteleri)

2-) Gerekmez. Daha doğrusu tarlada gelişim gösteren, besin çeken bir bitki olduğu sürece toprak analizi yaptırmak pek doğru olmaz.

3-) Analiz sonucu hangi ilacımdeğil de hangi gübreyi nasıl vereceğinizi söyleyecekler size. Ayrıca gizli açık noksanlıklar ve (aynı arazidenim toprak tahlili de varsa) besin elementlerinin alınabilirliklerini de tespit ederler. Hastalık onusundan sadece gözle görünen aleni patolojik olgular varsa, o da sadece yüzeysel olarak öneride bulunma ile sınırlı kalır. Hastalığın teşhisi bitki beslemenin değil, 'bitki koruma' bölümününün kapsamına girer.

4-) Bu konuda otorite olabilecek bi eğitimim yok, sadece saha tecrübesi olan, araştıran bi çiftçiyim. Konu üzerine uzman olan birinin tavsiyelerini eleştirebilecek yeterliliğim yok. Istemeden de olsa bi kusur işlememeli lazım.
Sadece şahsi fikrim: Önerilen ilaçlar ve gübreler hem doğru hem kaliteli. Yalnız bir iki besin maddesi daha eklenebilir.

5-) Yaprak numunesi, her bitkiden ayrı şekilde alınır. Alma usülleri de bitkiye göre değişir.

Değişmeyen 1-2 tane kural vardır. Tarlanın her bölgesinden hastalıklı, hastalıksız, büyük küçük demenden, ama özellikle 'tarla genelini yansıtan 'normal gelişim göstermiş' örnekler alınır. Temiz numune poşetlerinde konan bu yapraklar, tarladan alınır alınmaz (önerilen maksimum 4 saat içinde) laboratuvara yetiştirilir. Bu imkan yoksa buz torbaları konmuş bir kutu içerisine konulup pörsümesi engellenir.

Bu imkan da yoksa (ki büyük ihtimal yoktur) toplanan numuneler bir poşete konulur ve buzdolabının 'sebzelik kısmına, ağzı açık şekilde' konut. Buz yada buz dolabı seçenekleri kullanılırsa, laboratuvara yetiştirme süresi 24 saate kadar çıkabilir. Daha uzun sürerse sıkıntı olur.

Peki ne kadar numune götürmek lazım?

Laboratuvardaki arkadaşlara 20gr numune yeter. Ama! Bu kuru madde miktarıdır. Şu anki dönemde bupday ve arpadaki kuru madde oranı %10, hatta 5 ' e kadar düşer. O nedenle en az 2 kg numune toplamak, işimizi fazlası ile görür.

Numune nereden alınır?

1-) çıkış sonrası, 5 cm boyda iken bitkinin tamamı
2-) Kardeşlenme sonu, sapa kalkım başına kadar bitkinin tamamı
3-) bayrak yaprak görünmüş ise, bayrak yapraktan sonraki (yani en üstteki yaprağın hemen altındaki 2. ve 3. Yapraklar) toplanır.

Faydalanmak isteyen arkadaslar olur diye ayrı konu olarak da açıyorum bu mesajı, bilgin olsun.

ORION link=topic=82190.msg988651#msg988651 date=1427878282' Alıntı:

Mustafa, Sebazios ' un dediği gibi besleme konusuna bir kaç ekleme yapılabilir. Buralarda olduğu gibi sizin orada da ph nın yüksek olduğunu varsayalım. Yüksek ph ( alkali ) topraklarda çinko, bakır, demir, mangan, bor ve fosfor genelde sıkıntı olur yani alımı güçleşir. Bor kullanmadım ( boru kullanırken dikkatli olunmalı ). İlaç yaparken bunları ekleyebilirsin. 100lt suya 300 gr çinko sülfat ve 400 gr MAP, 600 gr Potasyum Nitrat, 100gr kadar üre atıyorum şelat görevi için 200cc civarında humik asit ( bitkisek kaynaklı ph düşük olması önemli ) ekliyorum. Bu karışımda alımı kolaylaştıran bir diğer unsurda azot.
Genelde atlanılan bir konuda kullanıılan su. Gübre içeriğine bakıyoruz ama suyu atlıyoruz. Bildiğim kadarı ile durgun sularda ph yüksek oluyor. Bu sebeple barajdan gelen yada gölet sularını kullanmamakta fayda var. Ph metre yok ise ( ki bende de hala yok medikallerden araştıracağım ) duruyorsa sondaj yaptığınız kuyuya ruhsat alırken tahlil yaptırmışsınızdır. Oraya bakabilirsin burada ph nötr civarıydı ben sondajdan alıyorum suyu.

Pas ilacı kullanacaksın galiba iklim çok müsait gidiyor pası hafife almamak gerekiyor.

Kolay gelsin ;)

Not: Ben dekara 28 litre su kullanıyorum. Ne kadar kullanıyorsun bilmiyorum ama dekara 25 litrenin altına düşme. Ölçü şu olmalı atılan karışım yaprak yüzeyini mümkün olduğunca kaplayacak ama akıp gitmeyecek. Az su hem ilaç hemde beslemede stres sebebi.