1120 $ Gördü 5.80 şuan Brent Petrol 140 $ doğru gidiyor. Gıda sektöründe artış vazgeçilmez artık. Bu sene güzel yağış aldık Allahın izni ile bu sene yüzümüz biraz gülecek. Akılılık edip gübrelerimi uygun fiyattan aldım. Herkez için hayırlısı olsun
Uzunköprü borsası 5.5₺yi gördü1314 dolar oldu 7 tl buğday
Gemiler geliyor diye fiyat baskiliniyoro satanlarda akıl yok 5.5 tl den
O gelecek olan gemilerde tmo nun ocak ve şubat ayında ihale yaptığı yaklaşık 700 bin ton buğday var Türkiye nin aylık buğday tüketimi yaklaşık 1.5 milyon ton yani Türkiye için 15 günlük buğday tabi gemiler gelebilirseGemiler geliyor diye fiyat baskiliniyor
Kışın buğday 10 lira deniyordu
Hayırlı olsun artık sezonda 10 lira
Sanıyorum putin bi kıyak geçer tr'ye
Topram günaydın hayırlı işler küresel sistem yıkılıyor bugdayi 10lirayada satsak para kazanmaya cağız yazmissin önlem olarak biz cifciler ne yapmalıyız elimize geçen paraylaAbi Putin'in kıyağı değil aslında Küresel Sistem Yıkılıyor bunun neticesi olarak 2022 yazından itibaren gıda fiyatlarının patlayacağını kendileri söylüyordu. Putin bu oyunda kendisine verilen görevi yapıyor.
Bu arada 10 liraya çıkan buğdayın belkide çiftçiye para kazandırmayacağını da söylemiştik. Sebebi Gübre, Mazot, İlaç fiyatlarınında rekor kırıp Çiftçinin elindeki parayı pul yapabilir. Buna hazırlanmalı. Misal 2800'den 16000'e çıkan gübre önümüzdeki sene 50-60 bine de çıkabilir.
İhracatı durdurursak bazı urunlerde arz fazlalığından maliyetin cok altında satılir. Cok ciftçiler iflas eder.Ülke olarak gıda maddeleri, yaş sebze, sıvı yağ, un, ihracatı durdurulmalı. Depolarda bir yıllık gıda ürünlerini ve petrolü devlet stoklamalı. şimdiye kadar bol keseden yaşadığımız hayatı unutmalıyız. Tasarruflu yaşamalıyız.
Üretim fazlasının ihracatına izin verilir. İhracat edilirken ihracat fiyatı yükselir. ülkede enflasyon düşer. Ülkede fiyatları düşürmek için dışarıdan ithalat yapılıyor. çiftçiye daha çok zarar veriliyor.İhracatı durdurursak bazı urunlerde arz fazlalığından maliyetin cok altında satılir. Cok ciftçiler iflas eder.
Akıl yok derken? 7 lira garantisi vereceksen satmasınlar. Şimdi ihtiyacı olanlara da sen faizsiz kredi açarsın artık. Hakaret etmeyin kimseo satanlarda akıl yok 5.5 tl den