BUĞDAY FİYATLARI

1120 $ Gördü 5.80 şuan Brent Petrol 140 $ doğru gidiyor. Gıda sektöründe artış vazgeçilmez artık. Bu sene güzel yağış aldık Allahın izni ile bu sene yüzümüz biraz gülecek. Akılılık edip gübrelerimi uygun fiyattan aldım. Herkez için hayırlısı olsun

• Beğen
Tepkiler: YUSUFTUYLUOGLU
420 dolar falan kesmez, maliyetlerde artıyor bunu piyasalar çok rahat görür ve fiyatlar

550-650 dolar sevyelerine yükselir buğday, zaten 700 ü geçtiğini düşünmek istemiyorum, o zaman olağanüstü durumlar yaşanıyor olması gerekir.

Fakat şimdiki durum 450 bandının üretimi sürdürmeye yetmeyeceği ve 550-650 dolara yükselmesiyle oralarda dengelenmesi en makul olanı.

Ben enflasyon hesabı ile 360 dolar olan buğday normal şartlarda 400 olur diyordum işte dolarda 15 olsa buğdayı yaza 6 bine satarız ekipman traktör vs ihityacı olan varsa tl borçlansın alsın dedim ama beklediğimin de üstünde olacak gibi 500-600 dolara vuracak gibi dolarda 16-20 ile 8-10 bin lira civarı buğday görmek cok olası keşke ziraatten falan daha fazla kredi çekip daha cok tl borcu ile mal alsaydım 5 sene ödemesine çekiyorsun normalde 3. taksitte cok ucuza gelmiş oluyordu ama şimdi anormal olaylar gelişiyor daha ilk taksitte cok ucuza gelmiş olacak

ALIM BİLE YOK 10 KĞ FİYAT GÖRÜNSÜN DİYE SİSTEME GİRMİŞLER

Resimler ve ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    45.6 KB · Görüntüleme: 86
Kışın buğday 10 lira deniyordu
Hayırlı olsun artık sezonda 10 lira
Sanıyorum putin bi kıyak geçer tr'ye

Abi Putin'in kıyağı değil aslında Küresel Sistem Yıkılıyor bunun neticesi olarak 2022 yazından itibaren gıda fiyatlarının patlayacağını kendileri söylüyordu. Putin bu oyunda kendisine verilen görevi yapıyor.

Bu arada 10 liraya çıkan buğdayın belkide çiftçiye para kazandırmayacağını da söylemiştik. Sebebi Gübre, Mazot, İlaç fiyatlarınında rekor kırıp Çiftçinin elindeki parayı pul yapabilir. Buna hazırlanmalı. Misal 2800'den 16000'e çıkan gübre önümüzdeki sene 50-60 bine de çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: OnurTDD ve karga
Abi Putin'in kıyağı değil aslında Küresel Sistem Yıkılıyor bunun neticesi olarak 2022 yazından itibaren gıda fiyatlarının patlayacağını kendileri söylüyordu. Putin bu oyunda kendisine verilen görevi yapıyor.

Bu arada 10 liraya çıkan buğdayın belkide çiftçiye para kazandırmayacağını da söylemiştik. Sebebi Gübre, Mazot, İlaç fiyatlarınında rekor kırıp Çiftçinin elindeki parayı pul yapabilir. Buna hazırlanmalı. Misal 2800'den 16000'e çıkan gübre önümüzdeki sene 50-60 bine de çıkabilir.
Topram günaydın hayırlı işler küresel sistem yıkılıyor bugdayi 10lirayada satsak para kazanmaya cağız yazmissin önlem olarak biz cifciler ne yapmalıyız elimize geçen parayla

Mazot gübre mi stoklayalim

Altın mi alalım

dolar mı alalım

Bitcoin mi alalim

TL ile kredi çekip borclanalim mi nasılsa enflasyon borcu bitiriyor ?

Asgari ücret le işe girip çifciligi bırakalım mı

Sistem yıkılırken altında kalmamak için ne yapalim önerin varmı

Ülke olarak gıda maddeleri, yaş sebze, sıvı yağ, un, ihracatı durdurulmalı. Depolarda bir yıllık gıda ürünlerini ve petrolü devlet stoklamalı. şimdiye kadar bol keseden yaşadığımız hayatı unutmalıyız. Tasarruflu yaşamalıyız.
İhracatı durdurursak bazı urunlerde arz fazlalığından maliyetin cok altında satılir. Cok ciftçiler iflas eder.

• Beğen
Tepkiler: h.ilerigiden
İhracatı durdurursak bazı urunlerde arz fazlalığından maliyetin cok altında satılir. Cok ciftçiler iflas eder.
Üretim fazlasının ihracatına izin verilir. İhracat edilirken ihracat fiyatı yükselir. ülkede enflasyon düşer. Ülkede fiyatları düşürmek için dışarıdan ithalat yapılıyor. çiftçiye daha çok zarar veriliyor.

Malesef 1. ve 2. dünya savaşlarını halklar istememşti, ceremesini sivil halklar çekti, yokluk açlık akla gelen her türlü zorluklar, soykırımlarda cabası.

Bu gibi durumlarda ticaret duruyor, gemiler yola çıksa bile karşı tarafın denizaltıları yada askerleri gıda veya ne gemisi olursa olsun batırıyor, nereye mal gittiğinin önemi yok önemli olan satan satmasın, taraflar biribirine ve dolayısı aynı zamanda satıcıya düşmanlar ya o bakımdan, alıcıyı düşünen olmaz.

Bu ortamda azak denizinden gemi çıkmasını pek olası görmüyorum, çıkacak gemiler için iki tarafında güvence vermesi gerekir, güvence verdi diyelim bu sefer vurulup batırılırsa güvence vererek batıran taraflar birbirini suçlar, batıran belirlense bu defa derki karışıklık olmuş olabilir yabancı lejyon askerler vardı gemilerde bizim yabancı lejyonlar batırmış olabilir araştırılsın der kabul etmez, sende suçlayamazsın, suçlasan ne olacak mal gelmeyecek anlayacağınız.

Benim gemlerim battı savaşa dahil olucam diyemezsin, bilerek batırıp savaşa dahil etmeye çalışan taraf olabilir, her şey olur, bu ortamda iki taraf güvence verse dahi gemilerin saldırıya uğramasını engellemek çok büyük şans olur, savaş henüz en taze zamanında, durumlar karışık.

Savaş ilerlemiş olsa azak denizi ve karadeniz tamamen bir tarafın kontrolünde olsa ve oradan çıkış karadenizden geliş tek tarafın kontrolünde güvenli olsa belki bir ihtimal, fakat bunun için kaç ay geçecek? belkide bikaç sene sürecek, üstelik azak denizi çıkışı mayınlarla döşeli şu anda, mayınların haritası lazım temizlenmesi koridor açılması lazım bi ton iş, velhasılı savaş bugün bitse taraflar anlaşma imzalasa gemi gelecek diye beklemek en az 3-4 aylığına hayal bence.Kaldıki bütün savaşlar antlaşma imzalanmadan bitmiyor yani savaşlar masada biter, taraflar henüz masada buluşma noktasında değiller, bu savaşta öyle yakın zamanda bitecek gibi görünmüyor.