BU SAME NASIL ARKADAŞLAR YARAR MI ?

Ynt: BU SAME NASIL ARKADAŞLAR YARAR MI ?

ceya023 link=topic=36704.msg310547#msg310547 date=1290967489' Alıntı:
senin fanatizm içini karartmış anlaşılan.. en iyisi senin traktörün tamam !!!

same explorer85t 2wd yi 2007 de sıfıR aldık.. 95 ini hiç kullanmadım bakmadım da.. sen yaglamana devam et..
erkunt ta bizim oda.. ikisininde artısını eksisini yazarım ben senin gibi fanatizm yapmam.. erkunt u zaten 'köylü'yıllarca kullandı onun hakkında yorum yapmadım büyüzden zaten site içinde yorumları mı okursan eksi artılarını görebilirsin iki traktörümüzünde..

erkunt servet 80t nin dengi degil zaten explorer 95 neden karsılaştırıyorsun ki.. kendi argon nun da kaç vites var onunla karsılaştır dene.. bende onu söyluyorum 20 ileri vitesi kaldır at.. hiç bi işe yaramıyor.. fuzuli.. senin kullandıgın bi iş var mı o vitesler de ?

argon ile explorer arasında dağlar kadar fark var ...

70bg traktör ihtiyacı olan biri 95bg traktör alırsa o traktörden memnun kalmaz.. aynı şekilde 95bg traktör ihtiyacı olan biri 70bg traktör alırsa oda emmnun kalmaz.. onun için ihtiyaca göre kullanılacak işe göre traktör alınmalı... same explorer 95 in yolda az yakacagını ara işlere uygun oldugunu söylemeyessin herhalde ama.. tarlada agır işlerde memnun kalınacak bi makina oldugunu ben söylerim..

burada konuyu acan arkadaşımız bi sürü para dökecek traktöre.. para kolay kazanılmıyor.. ona kendi traktörümüzü överek degil dogru bilgileri paylaşarak yönlendirmemiz gerekir.. benim görüşmlerim bunlar.. zaten ben same kötü marka da demedim.. eksik yönlerini iyi yönlerini söyledim.. sende fanatizmi bırakta kullandıysan biliyorsan explorer serisini eksilerini artılarını söylede adam traktörü aldıktan sonra tesekkur edebilsin bize..
arkadaşım ben senin erkunt unu kötülemedim sadece arkadaşa yanlış bilgi veriyorsun explorer 95 40+40 vites dedim sen 20+20 dedin, viteslerin zor geçtiğinden
bağsetmişsin o nunda basit bir sorun olduğunu söyledim, sürüngen vitesleri bir işe yaramıyor demişsin ben bunun same nin + bir özelliği olduğunu belirtmek istedim
gei kalan 20 vites az vites değil, ben argonu sadece vitesi çok olduğu için birde hafif olduğundan aldım argonda 3 takviye 5 ana vites ve buçuk var 30+15 yani senin explorer 85 ine göre 5 ana vites + 5 te ikisinin arası erkunt gibi 4ana vites+4 buçuk 8+8 ve argon 1 den 30 kadar viteslerin hızları birbirinle çakışmaz. explorer 95 in orjina dar ebatlı 13,6-38. 12,4-28ebatlı lastik seçenekleri var ara ve ağır işlerde çok mükemmel bir traktör oluyor bu lastikler ile tek traktör ile her iş.. hisarlar kabinin kılimalı modelleri var bu traktöre göre çok ta güzel. bu traktörün tek kötü yanı poweri dikkatli kullanmak istiyor arıza verebilir.

Bu dediğiniz traktör Same Explorer 75 olmasın. Çünkü Edmakina' nın sitesine girdim. Dediğiniz saatte ve fiyatta bir traktör var. O da Same Explorer 75 olarak yer alıyor. Onun dışında Sahibinden.com' da bir ilanlarına rastladım. Orada da Explorer 75 olarak geçiyor. Başka bir siteye Explorer 95 diye yazmışlar. Ama sanırım traktör Explorer 75. Bir yazım hatası var diye düşünüyorum. Aşağıdaki linkte traktörün detayları var. Kaportasında yapıştırma olmadığı için tam modeli belli olmuyor. Ama sanırım Explorer 75.

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-is-makinesi-traktor-firsat-2008-model-same-explorer-95-35261785/detay

alipasalierkan link=topic=36704.msg310655#msg310655 date=1290985960' Alıntı:
Bu dediğiniz traktör Same Explorer 75 olmasın. Çünkü Edmakina' nın sitesine girdim. Dediğiniz saatte ve fiyatta bir traktör var. O da Same Explorer 75 olarak yer alıyor. Onun dışında Sahibinden.com' da bir ilanlarına rastladım. Orada da Explorer 75 olarak geçiyor. Başka bir siteye Explorer 95 diye yazmışlar. Ama sanırım traktör Explorer 75. Bir yazım hatası var diye düşünüyorum. Aşağıdaki linkte traktörün detayları var. Kaportasında yapıştırma olmadığı için tam modeli belli olmuyor. Ama sanırım Explorer 75.

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-is-makinesi-traktor-firsat-2008-model-same-explorer-95-35261785/detay
evet eğer köylü nicikli arkadaşımızın bahsettiği traktör buysa butraktör 75 lik...

2008 model Same Explorer 95 serisi traktör fırsat fiyata satılıktır. Traktör 95 beygir gücündedir ve 4x4 çiftçeker traktördür. Traktör 1750 saat çalışmıştır. Temiz durumdadır. Rops kabinlidir. 2008 model Same Eksplorer traktör 42.000 TL fiyata satılıktır.
Hızlı arama: traktör ikinci el traktör ikinci el explorer traktör sahibinden explorer traktör satılık explorer traktör ucuz explorer traktör explorer traktör fiyatları 2.el explorer traktör same explorer 95 fiyat
tarih 25.11 210 ilan 7898 dün aradım bugün 11-12 gibi ara dedi.arayacagım

arkadaşlar tratör t serisi ve satıldı.şimdilik kapandı ama sameyi araştıryorm 95 clasik kabinli tutulanı ve arananı imiş.bulursam yine peşindeyim.herkese teşekürler.75 t si varmış 2008 ed makinada 4x4

sagol arkadaşım t tipi tutlmuyormuş ankara polatlı beypazarı ankara merkez deki servisleri aradım 80 liği güzel ve tutuluyor hava sogutmalı eger bulursab 5 fazla ver 95 clasik orj.kabinli al. dediler acele etme diye bilgi verdiler.kusura bakmayın traktör alana kadar başınızı agrıtacagım galiba.
iyiki bu site var mış akıl edene emegi geçen herkese sevgiler saygılar teşekürler.

köylü link=topic=36704.msg310732#msg310732 date=1291036135' Alıntı:
sagol arkadaşım t tipi tutlmuyormuş ankara polatlı beypazarı ankara merkez deki servisleri aradım 80 liği güzel ve tutuluyor hava sogutmalı eger bulursab 5 fazla ver 95 clasik orj.kabinli al. dediler acele etme diye bilgi verdiler.kusura bakmayın traktör alana kadar başınızı agrıtacagım galiba.
iyiki bu site var mış akıl edene emegi geçen herkese sevgiler saygılar teşekürler.
Allah gönlüne göre traktör versin arkadaşım.....

bartu beni anlayabildigine sevindim.. dikkat edersen bende farklı seyler söylemedim.. fakat explorer 85t de bucuk vites yok.. 5 ileri vites 4 kademe var sürüngen viteslerle beraber.. biz sadece kademeyi kullanıyoruz.. 10+10 vitesi işimizi görüyor... erkunt un ise 16+8 vitesi işimizi görüyor.. 4ana vites 2 kademe ve bucuk her biri için toplam 16 ileri vites ediyor tarlada vitesleri uygun bu acıdan.. yani ben kullanılan vites sayısını söylemek istedim.. işimize yaramayan vites dişlilerini traktöre koymaları nekadar maliyet parasınıda yine biz ödüyoruz.. biz ilk aldıgımızda deneme amaçlı sadece takviyeden agır olan iki kademeyi denedik.. baktık cok agır bidaha denemedik dişlisi sıfır dır.. bayiler reklam yaparken yanıltmasın bilinçli olalım diye bunu vurguladım..

arkadşlar ben bir kullanıcı 0larak size tavsiyem,traktör alırken tabiki araştıracaksın ama ,ama herkesede danışırsan kafan karışır...traktör herşeyiyle ç0k yönlü bir traktör,şimdi benim kafam şuna takıldı ,y0lda ç0k yakr demişler arkadaşlar,tarlada az yakarmış anlamıy0rum...y0lda b0ş traktör maz0t yakmaz 6 silindir 0lursa bişey demem ... her traktör sahibinin elinde iyidir

samsunbafra link=topic=36704.msg310768#msg310768 date=1291044455' Alıntı:
arkadşlar ben bir kullanıcı 0larak size tavsiyem,traktör alırken tabiki araştıracaksın ama ,ama herkesede danışırsan kafan karışır...traktör herşeyiyle ç0k yönlü bir traktör,şimdi benim kafam şuna takıldı ,y0lda ç0k yakr demişler arkadaşlar,tarlada az yakarmış anlamıy0rum...y0lda b0ş traktör maz0t yakmaz 6 silindir 0lursa bişey demem ... her traktör sahibinin elinde iyidir
usta traktörün motor güçü arttıkca yolda yakıtı da artar boş ta ve hafifi işlerde.. büyük bg güçüne sahip traktörlerin bg basına yakıt oranı düşüktür.. yani agır işlerde güç gerektiren işlerde hesaplı olur.. ama hafif işte yine aynı güçü üretecek gazı verirsiniz ama traktör ürettigi güçün ancak cok az kısmını harcar..
kabaca bi mf240 ın yolda yakıtı ile 285mf nin bir mi ? yolda 240 285 in yarısı kadar yakar neredeyse.. ama tarlada da 240 285 in yaptıgı işi daha uzun sürede ve daha fazla yakıtla yapar..
aynı şekilde çifçeker traktörlerin herzaman yolda yakıtları daha fazla olacaktır..
ve bu yüzden ihtiyacınızdan büyük traktör alırsanız ara işlerde fazladan yakıt yakmış olacaksınız biz bu acıdan.. yolda yakıtı biraz fazla olur dedik.. önce 75bg traktör kullanıyordu abimiz ona göre degerlendirdim.. sonucta bu daha güçlü makina motoru daha büyük bu acıdan.. eger yazdıklarımızı dikkatli okursan burda karalama yapmıyoruz.. sadece bi uyarı.. her marka için bu böyle..

'ihtiyacınız olan güçte traktör almalısınız..' demek istedigimiz bu markası ne olursa olsun.. umarım mesajım senin için acıklayıcı olmuştur..

ARKADAŞLAR BİLGİNİZ OLSUN ERKUNT SERVET 4X4 2008 DAHİ VE SONRASI,SAME 95-85 4X4 ARTIK AKLINIZDA OLSUN
yalnız ialnalara bakıyorum çok yüksekten uçuyorlar.gördünüz ed makinanını 2006 md 2200 saat 45 isti,yor.anormallik var gibi.

ark. iyilik olsun die sölüyorum samenin önlerinde 4x4 ile bagımsız fren sistemi var yaglı disk pompası oyok mazotun bittiginde hava almaya uğraşmıyacaksın gaza bas çek yapıosun düzelıo bak benim traktörüm 75t same 85 new holland vardı arkadasımda ıddaa gırdık hangisi çekicek die arkadasım traktörü cekemeyınce benım traktörümüoda şimdi 85 lik same aldı 2006 model traktörüm şu an sıfır erkunt 80 lık alıyor çok pahalı ama tavsiye ederim

emrah75t şuan yeni cıkan tüm turbodizel traktörlerin pompası elektronik.. yani hiç biri hava yapmıyor .. mazot bitince hepsinde hava almadan mazotu doldur marşa bas alıyor..

köylü abi guzel secim iki markada guzel.. hayırlısı artık umarım istedigin gibi temiz bi makina bulursun..

sen ikisini kullanıyorsun uzun süredir takip ediyorum.aslında same bizim buralarda hiç yok yeni çıkanlar yerli olanlar çok kötü şöyle çok dar ve sürücü hareket alanları dar.bizim arazilerde devrilme kaza riski çok yüksek tipide yok.hiç hoş degil.sadece adı var same deutuzların.newhollanları sol yandaki ileri geri kolu ve traktörün kontrol panelerinin ve direksiyon kısmının tipsiz olmasından dolayı sevmiyorum.td 80 4x4 58000 sıfırn alıyordum 2 adet ilk çıktıgında sırf vites ve kabin içi tertibatından hoşuıma gitmedi.uzel ve mf büyük konuşmayım en son tercihim.landini hiç sevmedim tutmadım.mccormik 2.ellerini görünce ankarada usandım.çok yıpramış ve çabuk sönmüş solmuşlar.jd hiç sevmedim düşünmedim bir ara şöyle bir araştırdım hindistan meksika deyince uzak durdum.fent de bize pariste veya dubaiden giyinmek gibi geliyor geriye erkunt ve same kalıyor.bu benim gönlüm fikrim sevmeyince için ılımayınca olmuyor.

Sameler bence fena değil ama tlere pek yanaşmayın derim,bizim burda var hem de elimizin altında,biraz yük gördü mü tarlada yolda çok çabuk bayılıyor.

aynı şekilde çifçeker traktörlerin herzaman yolda yakıtları daha fazla olacaktır..
ve bu yüzden ihtiyacınızdan büyük traktör alırsanız ara işlerde fazladan yakıt yakmış olacaksınız biz bu acıdan.. yolda yakıtı biraz fazla olur dedik.. önce 75bg traktör kullanıyordu abimiz ona göre degerlendirdim.. sonucta bu daha güçlü makina motoru daha büyük bu acıdan.. eger yazdıklarımızı dikkatli okursan burda karalama yapmıyoruz.. sadece bi uyarı.. her marka için bu böyle.. ***********************************************************************************
bak traktör beygirine göre yakıtı değişir bunda hemfikirim ama yaptığı işe göre hesaplarsan büyük traktör daha az yakar,y0lda maz0t yakması traktörün y0l vitesiyle ilgili,şanzımanı seri 0lan traktör y0lda maz0t yakmaz,misal jd 1120 traktör yine jd 6420 kadar y0lda maz0t yakar,niye jd 1120de sürat y0k,0nun için bilmeden k0nuşma ,...240 demişsin tabiki 240 az yakar y0l da nerdeyse 45 km hız yapıy0r...yani tamamıen büyük küçük farketmez hangi traktör y0lda hızlıysa gittiği mesafeye göre az yakar ...tşkr

elbet çift çekerle tek çekerin yakıt farkı olacaktır normal karşılanmalı.

FIRSAT 2008 MODEL SAME EXPLORER 75
Ed Makine

Mağaza Sayfasına Git 39.000 TL 01 Aralık 2010 İstanbul
FIRSAT 2007 MODEL DEUTZ 57 TRAKTÖR
Ed Makine

Mağaza Sayfasına Git 29.500 TL 01 Aralık 2010 İstanbul
sahibinden çoktemiz farmtrak traktör 18.750 TL 01 Aralık 2010 Kayseri
FIRSAT 2008 MODEL JOHN DEERE 5303 KABİNLİ
Ed Makine

Mağaza Sayfasına Git 33.500 TL 01 Aralık 2010 İstanbul
FIRSAT 2008 MODEL JOHN DEERE 5403 KABİNLİ
Ed Makine