Bıktık artık bu Domuzlardan

Domuz ayı geyik hepsi var bizde insan gece tarlaya korkarak gider oldu bazen gece yonca baglarken traktordan inmeye korkar oldum
Cemal abi senin attığın fotoğraflara bakıyorumda sizin oralardada baya ağaçlık yer falan var bizim buraları andırıyo biraz bide bizim burası mayıs haziran ayında baya yağış aliyo yagmur yağıp tarlalar çamur oluyo domuzlar tarlalarda parti yapıyo

Domuzla en etkili mücadele sonbahar ve kis ayinda bölgenizde sürek avi yapmak ,domuz o bölgeyi terkedip daha uzak bölgelere gidip yavruluyor
ama oda bir sene sürüyor sonra tekrar geliyor eger domuz avi düzenli olarak her sene yapilirsa domuz pek görülmüyor tabi köylerde pek kimse kalmadigi icin artik domuz avida yapilmiyor
Aynen abi kimse sürek avına yanaşmıyo herkes yazin beklerse tarlasında bekliyo bide pek fazla kimse köylerde

Ekinlerimizde hayır kalmadı tel çitin altından geçiyor inanın üç gün ekinin başında yattık . Utanmasam ekinin başına oturup ağlayacağım. Biz korkutup vurmaktan usandık o gelmekten usanmadı. Artık çıkmaza girdik

Domuza çareyi biz bulamayız vursan kaç tane vuracaksın
Ekin yiyor diye domuz vuruyoruz bir de bunun ahireti var var neyse
Buna çözümü devlet getirecek
Afrika da milli parklar var adamlar ormanları çevirmiş ne giriş var ne de çıkış bizde de devlet ormanı kapatırsa çözüm olur yoksa yarın domuz öteki gün kurt ayı gelir ormanın hayvanı bitmez

• Beğen
Tepkiler: HarunAkgn7468
Ekinlerimizde hayır kalmadı tel çitin altından geçiyor inanın üç gün ekinin başında yattık . Utanmasam ekinin başına oturup ağlayacağım. Biz korkutup vurmaktan usandık o gelmekten usanmadı. Artık çıkmaza girdik
Kılçıksiz Buğdaya çok geliyolar abi bide hayvan gübresi atiyosanız tarlaya biz domuz geliyo diye hayvan gübresi atamıyoz tarlalara

Sahil sıcak ama yayla bayağı serin ben yayladayım şuan. rakım 1800 e yakın sahil de ortalama 80 km aşağıda
Sizin oralar nasıl kardeşim ve ne ekip biçiyorsunuz
Bikac yıldir hayvanlar için yulaf ekiyoruz bide yonca ikisinede domuz gelmiş bizim tarlalar tatlı geliyo galiba yanındaki tarlalarda buğday falan var bizimkinde oyalaniyo ben Çankırı ılgazdayım (batı karadeniz) bölgemizde pek nem yok gece sıcaklık düşüyo şuan koydeyim burdada 1 haftadır falan sürekli yağmurlu hava daha 4 5 gün yağmurlu gösteriyo yağmurlar geçince yulaflar yeşile biçilip balya yapılacak ayriytetten bi 40 50 dönüm de cayır otu biçiyoruz.

Bikac yıldir hayvanlar için yulaf ekiyoruz bide yonca ikisinede domuz gelmiş bizim tarlalar tatlı geliyo galiba yanındaki tarlalarda buğday falan var bizimkinde oyalaniyo ben Çankırı ılgazdayım (batı karadeniz) bölgemizde pek nem yok gece sıcaklık düşüyo şuan koydeyim burdada 1 haftadır falan sürekli yağmurlu hava daha 4 5 gün yağmurlu gösteriyo yağmurlar geçince yulaflar yeşile biçilip balya yapılacak ayriytetten bi 40 50 dönüm de cayır otu biçiyoruz.
Onlar zaten yeşil bitkiyi daha iyi severler daha fazla batırmadan bir an önce biçilmeli inşallah yağmur fırsat verir .size kolay gelsin kazası Z belasız işininizi halledersiniz umarım. Hayvancılık olarak büyükbaş bakıyorsunuz galiba

İşe yarar mı? Geçen gece pancara gelmiş.yavrusuda var şükür ki sürü değil!
S00618-142044.jpg