Hocam enflasyon bu ülkede maxot üzerinden hesaplanmıyor , sivri biber daha makul.Ucuz mazot almıştık , 4,3 TL'den , 6 tane Shell Rimula yağ bidonu 24 lt alır, 144 lt, 600 TL ye doluyordu.Şimdi 850 TL'lik alıyoruz.
Ya emre adını bile değişmeden olurmu , ayasofya gavur isimli camimi olur demim demim diyorum , ben vazgeçtim orda namaz kılmaktan başka yermi yok.Ayasofya mazota karıştı [emoji4]
Ayasofya mazota karıştı [emoji4]
buluşmayı istanbulda yapalım,Ya emre adını bile değişmeden olurmu , ayasofya gavur isimli camimi olur demim demim diyorum , ben vazgeçtim orda namaz kılmaktan başka yermi yok.
Abi orası şehre uzakmış taksi çok yazar , bize şöyle klise cami arası buluşma yeri olsa olur.buluşmayı istanbulda yapalım,
gider çamlıcada namazı kılarız,
ayasofya'ya da tepeden bakarız.
Camide kılınan namaz ile tarlada kılınan namazın sevap farkı yok heraldeYa emre adını bile değişmeden olurmu , ayasofya gavur isimli camimi olur demim demim diyorum , ben vazgeçtim orda namaz kılmaktan başka yermi yok.
Bilimle, teknolojiyle düşmanı rahatsız edebilsek daha hoş olur bence, nasip diyelim şu inekler olmasa giderimde , şehir kızı alırsan böyle oluyor, 15 seneyi geçti hala alışmadı .Camide kılınan namaz ile tarlada kılınan namazın sevap farkı yok heralde
Ama amaç farklı belki bende hiç göremiycem orayı ama düşmanı rahatsız etmek fazilettir
Camide cemaatle kılarsan farkı varCamide kılınan namaz ile tarlada kılınan namazın sevap farkı yok heralde
Ama amaç farklı belki bende hiç göremiycem orayı ama düşmanı rahatsız etmek fazilettir
O inek den hiç hoslaşmadım en güzel yanı süt yoğurt peynir falan elinin altında ama ayağına bağ yakanı bırakmaz nereye gidersen git 5 saat sonra onları göreceksinBilimle, teknolojiyle düşmanı rahatsız edebilsek daha hoş olur bence, nasip diyelim şu inekler olmasa giderimde , şehir kızı alırsan böyle oluyor, 15 seneyi geçti hala alışmadı .
büyükbaş hayvancılıktan anlarım. ama sırf meşakati yüzünden ugraşmıyorum. büyükbaş hayvancılık insanı esir alıyor. bir yere kımıldayamıyorsun. sabahın 6 sında kalk suyunu ver . sabah yemini ver saat 6.30. sagıma gir saat 7.30. sagımdan çık 8.30. sütü toplama merkezine götür saat 9.00. gel eve 9.30 da. yemini ver altını temizle.çık ahırdan saat 11.00. sana kaldı 2 saat zaman. sonra gir ahıra temizlik, yem ve bakımı derken çık ahırdan saat 2,30 veya 3,00 olur. saat 5,30 gir tekrar sulaması otu yemi derken akşam saat 6.30 sagıma gir. sütü teslim et toplama merkezine derken iş biter saat 8,30 . gitti bir gün komple. hergün aynı döngü.O inek den hiç hoslaşmadım en güzel yanı süt yoğurt peynir falan elinin altında ama ayağına bağ yakanı bırakmaz nereye gidersen git 5 saat sonra onları göreceksin
Sat sebze falan ek pazarda sat daha iyi
Malcılık zordur adamı yorar işin garibi önceden para kazanırdı şimdi oda yokbüyükbaş hayvancılıktan anlarım. ama sırf meşakati yüzünden ugraşmıyorum. büyükbaş hayvancılık insanı esir alıyor. bir yere kımıldayamıyorsun. sabahın 6 sında kalk suyunu ver . sabah yemini ver saat 6.30. sagıma gir saat 7.30. sagımdan çık 8.30. sütü toplama merkezine götür saat 9.00. gel eve 9.30 da. yemini ver altını temizle.çık ahırdan saat 11.00. sana kaldı 2 saat zaman. sonra gir ahıra temizlik, yem ve bakımı derken çık ahırdan saat 2,30 veya 3,00 olur. saat 5,30 gir tekrar sulaması otu yemi derken akşam saat 6.30 sagıma gir. sütü teslim et toplama merkezine derken iş biter saat 8,30 . gitti bir gün komple. hergün aynı döngü.
çok zahmetli. yanlızsan yapmayacaksın büyükbaş hayvancılıgını .zor
Yok beya o kadarda değil, yazın 6 da kalkarım kışın 8 de 1 saatte bitiriri işimi, sütçü kapıdan alır, kapalı ahırda hayvan yok hep açıkta, ahır temizliği traktörle, sen günü bitirdin abim,büyükbaş hayvancılıktan anlarım. ama sırf meşakati yüzünden ugraşmıyorum. büyükbaş hayvancılık insanı esir alıyor. bir yere kımıldayamıyorsun. sabahın 6 sında kalk suyunu ver . sabah yemini ver saat 6.30. sagıma gir saat 7.30. sagımdan çık 8.30. sütü toplama merkezine götür saat 9.00. gel eve 9.30 da. yemini ver altını temizle.çık ahırdan saat 11.00. sana kaldı 2 saat zaman. sonra gir ahıra temizlik, yem ve bakımı derken çık ahırdan saat 2,30 veya 3,00 olur. saat 5,30 gir tekrar sulaması otu yemi derken akşam saat 6.30 sagıma gir. sütü teslim et toplama merkezine derken iş biter saat 8,30 . gitti bir gün komple. hergün aynı döngü.
çok zahmetli. yanlızsan yapmayacaksın büyükbaş hayvancılıgını .zor
bizim burada süt kooperatifi var.kendimiz kooperatif sogutmalı toplama merkezi teslim ediyorduk. sütlerde kontrol ediliyor .bozuk degilse alınıyor.Yok beya o kadarda değil, yazın 6 da kalkarım kışın 8 de 1 saatte bitiriri işimi, sütçü kapıdan alır, kapalı ahırda hayvan yok hep açıkta, ahır temizliği traktörle, sen günü bitirdin abim,