Aslına döndü derken? 537 yılında kilise olarak yapıldığını düşünürsek aslı kilise olmuyor mu?
Bu mantıkla yola çıkarsak sayın abim , memlekette restore edilip bizim hizmete soktuğumuz kiliseler var, bunun izahı var mı, yukarıdada sordum mason dernekleri neden kapatılmaz nedense bunların çoğu marmariste toplanmış, dini bilgin yüksek vakit bulup yazarsan memnun olurum gerçi iş karışık biraz büyük ve bilgili bir abim olarak sorayım .bir şey daha ekleyim konu siyasi dersen ayasofyada siyasi karar o zaman , vahyi yerine getirdi fatih , kapattı atatürk açtı cumhurbaşkanı iyide yaptı kimine göre değil, senin yorumunu bekliyorum selamlar.Aslı kilise idi evet. O tarihte yapıldığı zaman Peygamber efendimize vahiy gelmemişti. Ona peygamberlik verildikten sonra, Cenab-ı Allah ayetinde ,
3:l9. Allah nezdinde hak din İslâm'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın âyetlerini inkâr edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur.
3:85. Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.
Ayasofyada yıllardır imam var namazda serbestes mescidi aksa yi İsrail kliseye cevirirmi yada yurt dışındaki camiileri umarım böyle olmaz10,07,2020 SAAT 17,20 İLK EZANI ŞERİF OKUNDU.
İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN.
Bu mantıkla yola çıkarsak sayın abim , memlekette restore edilip bizim hizmete soktuğumuz kiliseler var, bunun izahı var mı, yukarıdada sordum mason dernekleri neden kapatılmaz nedense bunların çoğu marmariste toplanmış, dini bilgin yüksek vakit bulup yazarsan memnun olurum gerçi iş karışık biraz büyük ve bilgili bir abim olarak sorayım .bir şey daha ekleyim konu siyasi dersen ayasofyada siyasi karar o zaman , vahyi yerine getirdi fatih , kapattı atatürk açtı cumhurbaşkanı iyide yaptı kimine göre değil, senin yorumunu bekliyorum selamlar.
Bi arkadaşım durum yapmış, sümela manastırını imam hatip lisesi yapsınlar oy vermesem şerefsizim diyor, millet işin gırgırında vatandaş için pek önem arzetmiyor , kimine göre hasret kimine göre sohbet muhabbet.Siyasi son çırpınışlar geçmişe dönük Ayasofya ile ilgili sözleri 2 yıl öncesi neymiş bir okuyun araştırın siyasi liderin kendinize şu soruyu soracaksınız neden u dönüşü bu koltuklara yapıştırıcımı sürüyorlar ne hiç bir canlı sonsuza kadar gitmez İslamcı ve milliyetçi kesim üzerine atılmış avuç içinde sallanmış bir taş
1995 den beri ayasofyada ezan okunurdu.ayasofyada görevli dört tane imam var zaten. hiç ziyaret etmedin belli. araştırsaydın en azından bari sonra yazsaydın.ben en son geçen yaz ayasofya camisinde namaz kıldım hem ziyaret ettim. hey çiftçi kardeşim hey10,07,2020 SAAT 17,20 İLK EZANI ŞERİF OKUNDU.
İSLAM ALEMİNE HAYIRLI OLSUN.
Ben girmedim fakat şu ara araştırdım ee zaten namaz kılınıyormuş Demirel açmış imiş , şu anda açtım denilen yer müze olarak kullanılmış vede cami statüsünde tekrar ziyaretçi ye açık olacak imiş kıblesi uygun değil imiş okuduğum yazılar ee bide fetih var dini boyutu birde esas konu Fatihin bedduası bir falcıyla muhabbeti okuyanlar bilir, istanbul birdaha savaşla geri alınmayacak para ile satın alınacak rivayeti ve fatihin bedduası , sizce bugğn İstanbulun çok yerine arap rezidanslarının yapıldığı kanal ist.ne için çıkarıldığı falan malumunuz, dini olarak zafer edası yaratılmış sıkıntı yok, bizim gündemde boş muhabbet, Süleyman şah türbesini nohuttu pilav arabası gibi ben taşıttım sanki , fakat saygı duyuyorum bir karar alınmış , Haklısın Feridun abi nedek asıl gündeme bi türlü giremiyoruz, mesela enflasyon %12 gülüyorum, araç traktör fiyatları akaryakıt fiyatları, aldığımız hizmetler bunlardan bahsetmek gerek , etsekte bi faydası olmuyor, ayasofyadan daha çokk gündem çıkarırlar , arap coğrafyasındaki boşluğu biz doldurcakmışız, boş hayeller insanları başka yöne yönlendirme, diriliş avdülhamit gibi kılıç kalkan filimleri ehee heee , neyse sana katılıyorum ,1995 den beri ayasofyada ezan okunurdu.ayasofyada görevli dört tane imam var zaten. hiç ziyaret etmedin belli. araştırsaydın en azından bari sonra yazsaydın.ben en son geçen yaz ayasofya camisinde namaz kıldım hem ziyaret ettim. hey çiftçi kardeşim hey
biz çiftçilerin elinde bir tek silah var seçimlerde oy kullanmak. seçim zamanı geldiginde degerli oylarımızı verirken düşünmemiz gereken türk tarımı durumu , ülke ekonomisi ne durumda, üretim maliyetleri ve ürün hasatlarının degeri ne olacak, ülkede işsizlik oranları nedir. bunları degerlendirip elimizde tek silahımız olan oylarımızı ona gerek degerlendirmek. yoksa kuru kuruya partizanlık peşinde koşturup A veya B partinin avukatlıgını yapmak degil.çiftçinin partisi ekmegi ve emegidir. emeginin degerinde ülke ekonomisine katkı yapabiliyormusun ona bakmalı. yoksa ayasofya karın doyurmuyor. ben namazımı her yerde kılarım. ülkemde her köşe başında cami var. içleri bomboş. sadece cumadan cumaya yarısı bile dolmayan. ülkemin degerleri yurtdışına gitmemesin ona bakarım. gelecek nesiller daha egitimli olsun. daha modern çiftçilik yapsın. ülkem benim tarım ülkesi çok üretsin. kaliteli üretsin dünya standartlarının üstüne çıksın. konya büyüklügünde olan hollanda tarımda bizden üstünse bunu düşünmek gerekli. biz ayasofya gibi meselere takılırsak daha biz bir arpa boyu yol alamayız.tarımı güçlü olan ülke yıkılmaz güçlü olur.Ben girmedim fakat şu ara araştırdım ee zaten namaz kılınıyormuş Demirel açmış imiş , şu anda açtım denilen yer müze olarak kullanılmış vede cami statüsünde tekrar ziyaretçi ye açık olacak imiş kıblesi uygun değil imiş okuduğum yazılar ee bide fetih var dini boyutu birde esas konu Fatihin bedduası bir falcıyla muhabbeti okuyanlar bilir, istanbul birdaha savaşla geri alınmayacak para ile satın alınacak rivayeti ve fatihin bedduası , sizce bugğn İstanbulun çok yerine arap rezidanslarının yapıldığı kanal ist.ne için çıkarıldığı falan malumunuz, dini olarak zafer edası yaratılmış sıkıntı yok, bizim gündemde boş muhabbet, Süleyman şah türbesini nohuttu pilav arabası gibi ben taşıttım sanki , fakat saygı duyuyorum bir karar alınmış , Haklısın Feridun abi nedek asıl gündeme bi türlü giremiyoruz, mesela enflasyon %12 gülüyorum, araç traktör fiyatları akaryakıt fiyatları, aldığımız hizmetler bunlardan bahsetmek gerek , etsekte bi faydası olmuyor, ayasofyadan daha çokk gündem çıkarırlar , arap coğrafyasındaki boşluğu biz doldurcakmışız, boş hayeller insanları başka yöne yönlendirme, diriliş avdülhamit gibi kılıç kalkan filimleri ehee heee , neyse sana katılıyorum ,
1995 den beri ayasofyada ezan okunurdu.ayasofyada görevli dört tane imam var zaten. hiç ziyaret etmedin belli. araştırsaydın en azından bari sonra yazsaydın.ben en son geçen yaz ayasofya camisinde namaz kıldım hem ziyaret ettim. hey çiftçi kardeşim hey
dogru sene olarak yanılmışım. tüm müslüman alemin namazlarını allah kabul etsin.ilk ezan 10,07,2020 tarihinde okunmamış. 1991 yılından beri okunuyormuş .