Eger kira ile alirsan 15000 lira ya kalir ya kalmaz.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bizde 200 dönüm arazi var 150 dönüm sulak ben merkezde postane de çalışıyorum hergün bırakmayı düşünüyorum
Hesap guzelde 20 bin ÷ 12 = 1666 tl ssgati ucretten daha az yaninana 5 6 inek beslersen 5 6 buzagi satarsan 15 binde oyle gelir biseye benzerSimdi sadice 100 donum bugday icin gerekli zaman
Tarla hazirligi
Gunde 30 donum sursen 3 gunde surersin
2 gunde trmik
1 gun ekim 6 gunde biter
1gubre 1 gun
2gubre 1 gun
Ilac 1 gun
Hasat 1 gun
Maksium 15 gun olmaz geriye 345 gun kaliyor bu bos zamanlarda ek is yapip degerlendirebilirsin yoksa is olmayinca insan sıkıntıdan patlar
Normal bi iste calissan bile 2 haftada ekersin tarlayi 100 donum bizim orda olsa en kotu 20 bin tl temiz para kalir
Ben zaten ek iste calisabilirsin diye belirttim yada sigortali sabit istede calisabilirHesap guzelde 20 bin ÷ 12 = 1666 tl ssgati ucretten daha az yaninana 5 6 inek beslersen 5 6 buzagi satarsan 15 binde oyle gelir biseye benzer
100 dönüm eke bilmek icin once traktorun bicagin kaz ayagin mibzerin gubre serpicin capa makinen sulama alet edevatin olman lazim bu isi yapa bilmen icin en kotu 100 bin alete vermelisin 20bin tarlaya harcamalisin ver birsenede ailenin yiyeceği icecegini karsilayacak kadar paran olmali ailen yoksa kendi masraflarin için bunu yapacak kadar paran var ise tarlaya degilde daha garanti is yap tarlaya ekersin gizun havada olur hergun Allaha dua edersin hergun sıkıntı cekersin 100 bine tanesi 7.5 den 12 inek al ondan daha cok kazanirsin senedr 10 buzagi satarsin 35 bin kalir ayrica enkotu gunluk 200 litre sut alsan aylik 6bin gelir en kotu kotununde kotusu olarak yeme 5 bin harcasan sutten sana binlira kalır oda aylik aile masrafıni karsilarKime sorsam cifcilikten cok kazanamiyoruz diyor. Benim icin yilda 25 bin TL kazanmak kazanctir. Peki duzenimi kursam sulu tarlamda pancar, aycicegi, kabak, ..vs eksem bu kadar kazanabilir miyim.
Katılıyorum o soğan elinde kaldığı zaman bittiğinin göstergesidir kendim yaşadım biliyorum 60 ton soğanı öylece döktüm ben akanla kokan pek bulasmiyacaksinkardeşim hepimiz bu işleri yapıyoruz, bu hesaplar bu kadar basit değil!!! 100 dekar soğanla 110 bin net kar eden arkadaşın işi hep rast gitmiştir. Bırak 30 40 kuruşu bir sene elinde patlayıp seni içeri çektimi 3 sene ordan çıkmaya çalışırsın.Kısaca emme basma tulumba. Soğanı yüksek dekarlar da ekmen için en önemli etken pazar! Elinde kendi pazarın varsa (aracısız tüccarsız) her sene kar edersin. Çiftçiysen dediğim gibi şansın bol olsun derim. Şahsi kanaatim olarakta geçim için bu işin asgarisi iç anadolu için 200 dekar. Nadas bırakma yapabilir toprağından verim alabilirsin. Veyahut 100 dekar buğdayını ekersin herhangi bir afet olmazsa aşağı yukarı verim ve satış olarak garanti para. Bu çok önemli orda ki 100 dekar buğdayın sayesinde kalan 100 dekara yazlık farklı mahsülleri ekebilir masraflarını buğdaydan çıkarırsın.Ve yazlıktan para kazanırsan cebine para kalır.