Arpa depolamasında kayıp ve saklama koşulları

Yazın harman zamanı 4 tonunu 850 den vermiştim şimdi de geri kalanı 1.50 ve 1.250 den satıyorum bekletmekle karımı daha artırdım toplu deil de 40 kg yapınca parca parca gidiyor zaten acelesi de yok bu sene de 150 dekar arpa ektim yem fabrikası ile anlaşmalı çıkan ürünü nem ve oranlara bakarak fiyatlandiracagiz ama en düşük 900 diye düşünüyorum 50 60 ton ürün cikar yem fabrikası almasa bile cuvalliyorum parca parca satiyorim
arpa oluyor böyle ya ama bugdaya rastlamadım hiç ama bu sene borç bıterse arpaya bende sıcak bakıyorum atarım depoya 20 ton arpa 40 kurus artsa sekız bın az para mı
o sene para kazanırsak daha fazla artırırız

Aynen öyle bekletmeyle daha iyi fiyat alınabiliyor ben 4 sene önce 20 dekar ile basladigim çiftçiliğe şu anda 500 dekar arazi ile devam ediyorum niyetim iki sene sonra 1000 dekar da sabitleyip her sene aynı şekilde devam etmek istikrarlı büyüme stretijisine uygun şekilde hareket ediyorum

Yazın iyicine olgunlaşıp hasat edilen arpanın, uygun şartlarda 5-6 aylık muhafazasında kaybı yüzde kaç olur?
Konu başlığı altında tek yıllık olan diğer ürünler içende fire miktarı paylaşılabileciği gibi,söz konusu ürünler için saklama kosulları ve bekletme sırasında alınacak tedbirler ile geniş bir şekilde konuyu ele alalım.
Cenap çok güzel bir konuya değinmişsin. Bizim de bu sene arpaları depolamayı düşündüğümüz bir sezondu. Sırf o yüzden depomuzdan kiracıyı çıkarttık. Ne kadar fire verebileceğini arkadaşların yorumlarından fikir edindim. Çok teşekkür ederim. 20180215_154833.jpg