Arkadaslar TD95'ler neden ucuz?

Ynt: Arkadaslar TD95'ler neden ucuz?

doganbey1 link=topic=50533.msg505604#msg505604 date=1325884803' Alıntı:
Arka lastikler radial bitmiş. Önlerde muhtemel 2. lastikleridir. 4 bin TL kafadan lastik parası çıkar. 5 bin TL de kabin koy. 2-3 bin lirada masraf yapsan 10- 12 bin lira :D
Doğancan şimdi lastiklerden yorum yapar diyecektim :)

doganbey1 link=topic=50533.msg505587#msg505587 date=1325884244' Alıntı:
Bak abi bende kısaca bildiğimi yazayım. Bizim arkadaşlarda vardı 2003 yada 2004 modeldi. Daha önce de MF 398 in çifçekeri varmış. MF 398 de kullandığı malzemeyi TD 95 de kullandıkları zaman motor kasma yapıyormuş. Ve çok yakıt yaktığını söyledi. Daha sonra onuda sattılar zaten. Gidip John Deere 6430 aldılar. Kimisi TD 95 leri ağır devir ve hızlı devir diye ikiye ayrıldığını söyler. Güya ağır devirliler daha çok çekermiş. Şunada değinmeden geçemeyecem. Mesela İpsala dan çıkma 100 bg lik bir makina % 90 çeltiğe lazere vs girmiştir. Çeltikçi adam eğer az bir yer ekiyorsa motorunu korur kollar. Ama 300 dönümden fazlasını ekiyorsa o motoru zorlar. Çeltiğe giren makinanında sağlıklı olduğu söylenemez. İstediği kadar motoru daha 2000 saatte desin. Bunun şanzuman defransiyel gibi aktarma organlarındaki zararı kimse bilmiyor :) Ayrıca benim yanımda 7000 saate merdiven dayamış TD 75 in saatini 3000 küsürlere çektiler.
çok doğru bi konuya temas ettin arkadaşım td serisi bi 30kmlik birde 40km hıza sahip 2 çeşittir bendekide 30kmlik olanıydı, ayrıca td95d modelinde 40kmlik olanlar 30kmlere oranla tarlada bunaldığı için hem fazla yakar hemde az çeker

Freston link=topic=50533.msg505603#msg505603 date=1325884770' Alıntı:
ilk çıkan modellerden değilse çok rahat çeker
benim traktör 2004 modeldi ama ilk çıkan 2003 lerdende bi şikayet duymadım 40kmlik kalın lastik olanlar hariç

malkaralı_yusuf link=topic=50533.msg505605#msg505605 date=1325884886' Alıntı:
Doğancan şimdi lastiklerden yorum yapar diyecektim :)
Abi o kadar çok sorunla karşılastım ki. Bizim tümosanı satarken galeriler elinden geldiğinden fazlası kaar kötülüyolar. Yok o öyle bu böyle. Bende araştırdım. Bir galericiyle rahatlıkla baş edebiliyorum. İlan için arayanlar konuşmandan sanki galerici gibisin diyolar artık :D

ömer torun link=topic=50533.msg505601#msg505601 date=1325884704' Alıntı:
karalama olmasada 5li 14 numara pulluğu çekmiyor gibi asılsız yorumlar yanlış bence çok, yaktığı yorumlarınada kesinlikle katılmıyorum yol ekonomisi dışında td95 kesinlikle ideal yakıt seviyesinde olan bi traktör td serisi newhollandın baya tutturduğu bir seri gerçekten ama neden piyasası düşük onu bende anlamış deiyilim

Şimdi arkadaşım TD95'in 5'li 14 numara pulluk çektiği tek video aşağıdaki linkte var:

http://www.trakkulup.net/videolar-(alintilar)-192/td95-ve-5'li-14-numara-pullukla/

Videoyu baştan sona izledim. Siz de izleyin. Pullukların ucunu batırıp da gitmeye tarla sürmek denirse, evet, 5'li 14 no pulluğu çekmiş.

Sadece 1-2 yerde pulluk biraz batıyor, onda da traktör kendinden geçiyor. Kısaca pulluk motora büyük gelmiş. Bahsettiğim şey de bu zaten.

Üstelik pulluklar deve boynu pulluk. Ağır profil yada otomatik pulluk olsa hiç şansı yok.

2003 ten 2006 ya kadar ki modellerde pompayla motor uyumunu sağlayamadılar bu yüzden tutulmuyorlar almaya niyetliysen 2006 ve sonrasını al derim

sebazios link=topic=50533.msg505614#msg505614 date=1325885325' Alıntı:
Şimdi arkadaşım TD95'in 5'li 14 numara pulluk çektiği tek video aşağıdaki linkte var:

http://www.trakkulup.net/videolar-(alintilar)-192/td95-ve-5'li-14-numara-pullukla/

Videoyu baştan sona izledim. Siz de izleyin. Pullukların ucunu batırıp da gitmeye tarla sürmek denirse, evet, 5'li 14 no pulluğu çekmiş.

Sadece 1-2 yerde pulluk biraz batıyor, onda da traktör kendinden geçiyor. Kısaca pulluk motora büyük gelmiş. Bahsettiğim şey de bu zaten.

Üstelik pulluklar deve boynu pulluk. Ağır profil yada otomatik pulluk olsa hiç şansı yok.
daha ne kakadar batıracak adam arkadaşım tarladan sumu çıkaracak :) adam akıllı çekiyor işte motor en ufak bi dumanlama bile yapmadan üstelik şunuda belirteyim benim kullandığım pulluk 5li 13lü tam otomatik profil saşe turan marka pulluktu

arkadaşlar td 95 kimse para vermesi parasına yazık olur ben 2010 modelini aldım meemnun kalmadığımiçinde derhal satım 55500 satım 2010 model 500 saate yakıtı zaten fazla yakıtan ziyade traktör boğulma var ıstop edıyor zorlandığı zaman batınaj yok td 85i td95 daha tercih edıyorum

slm arkadaşlar td95 büyük çaplı tarlalar için fiyatları düşük bence bizde 2011 model geçen yaz sıfır 83 000 ye aldık traktor gayet güzel euro dizel kullansan ve ekipman tercihini doğru yapsan fazla yakmaz 5li 16lı pulluk var bizde kullanıyoruz makine fazla zorlamadan çekiyor istediğin kdar derin sür çekiyor banamısın bile demiyor tavsiye ederim ama yinede araştır arazi şartları farklı sonuçta

dedemin kardeşi yani amcam amca 2003 sonlarına doğru ilk çıktıklarında td 85 aldı ortak yerlerimiz var ne iş olursa olsun bizim mf ve tümosandan fazla yakıyor gidişi felan güzel ama yakıt aşırı fazla bu yaz sürüm yaparken biraz gazlı aydamış gaza gelmiş :D 3.5 litre yakmış dönümüne 1 dekar 1000 metre kare ona bakılırsa 97 98 60 66 33 35 bin tl arası temizi 40 bin tl nasıl iş anlamadım

ByFreST0N link=topic=50533.msg505603#msg505603 date=1325884770' Alıntı:
ilk çıkan modellerden değilse çok rahat çeker
bir şey sorucam kaç kere ilk çıkan seri olsun fark etmez binip tarla sürdün çalıştın uzun süre çok güzelde çekiyor makinalar bizim burda bayağa tutuldu ve çekmiyor yakıtı çok diye bir şikayet görmedim ve dükyananıma bir dünya td95 getirdim satmak için ve kendi işimdede çok kullandım hiç bir sorun yok aslında anlayan bilen kişi bilir çok iyi bir motor olduğunu td95lerin ilk çıkanları 2003-2004 modelleri filan motorloru çok sağlam onların motorları komple montajı olmuş bir şekilde ithal geldi şimdiki gibi burda toplama değil bilen kişilerde özellikle ithal motorlu 2003-2004 modellerden soruyor temiz geldimi haber ver diye ki burda temiz olanların fiyatı 50 bin şuan burda

djzeus link=topic=50533.msg539393#msg539393 date=1329401267' Alıntı:
bir şey sorucam kaç kere ilk çıkan seri olsun fark etmez binip tarla sürdün çalıştın uzun süre çok güzelde çekiyor makinalar bizim burda bayağa tutuldu ve çekmiyor yakıtı çok diye bir şikayet görmedim ve dükyananıma bir dünya td95 getirdim satmak için ve kendi işimdede çok kullandım hiç bir sorun yok aslında anlayan bilen kişi bilir çok iyi bir motor olduğunu td95lerin ilk çıkanları 2003-2004 modelleri filan motorloru çok sağlam onların motorları komple montajı olmuş bir şekilde ithal geldi şimdiki gibi burda toplama değil bilen kişilerde özellikle ithal motorlu 2003-2004 modellerden soruyor temiz geldimi haber ver diye ki burda temiz olanların fiyatı 50 bin şuan burda
bence yakıtı fazla çekişi iyide yakıtı bana fazla geldi arkadaşım.

ByFreST0N link=topic=50533.msg539395#msg539395 date=1329401530' Alıntı:
yakıtı hangi açıdan fazla? yakıtı fazla diye bi laf ver gidiyor ben anlamadım gitti bizdede vardı bende kullandım 2010 model td95d yi yakıtı fazlaydı ama eski 80 66 ya göre jh5725,m f veya bunun ayarı motorlarda değil. bence o modellerin düşük olması yeni modellerin piyasada daha fazla tutulmasından kaynaklanıyor.

ByFreST0N link=topic=50533.msg539395#msg539395 date=1329401530' Alıntı:
yolda biraz fazla yakabilir ama tarlaya girdiğinde çok iyi sonuç verir yakıtıda tarlada çok abarttıkları gibi değil. zamanında dediğim gibi çok alıp kullandım yakıtında fazla olduğunu hep traktörü kullanmayan td95 ' i olmayanlar söyler kullananlar gayet memnun şikayetçi değildirler piyasasıda çok iyi bir makina

djzeus link=topic=50533.msg539403#msg539403 date=1329402252' Alıntı:
yolda biraz fazla yakabilir ama tarlaya girdiğinde çok iyi sonuç verir yakıtıda tarlada çok abarttıkları gibi değil. zamanında dediğim gibi çok alıp kullandım yakıtında fazla olduğunu hep traktörü kullanmayan td95 ' i olmayanlar söyler kullananlar gayet memnun şikayetçi değildirler piyasasıda çok iyi bir makina
kesinlikle katlıyorum abi sana. ok-*-s yolda yakar ama tarlada fazla yakmaz...

neden ucuz dersen
sana 2 yıl önce yaşanan bir olayı anlatayım
td 65 d dt mi yeni aldıgımda ilk servis saati geldiginde servise gittim yag vs bakımı için
tesadüf dev gibi bir traktör vardı orda benim td65 d dt onun yanında buzagı gibi kalıyor resmen
bakayım dedim iyice inceledim sökülmemiş parçası kalmamıştı resmen. servisteki elemana sordum bu ne hal benimkide böylemi olacak )))
eleman güldü yok abi daha bunu bölecegiz dedi
dedim bunlar kaç para 30 civarı dedi yanlış degilsem 2004 modeldi
ve saymaya başladı eksi yönlerini
direk nh servisinin agzından çıkan cümleleri söyleyim
--2006dan önce üretilenlerde bazı teknik arızalar varmış (motor pompa şanzıman difransiyel vs)
--traktörün hp si ile kalı arasındaki ve yine traktörün hp si ile lastik ebatları arasındaki aşırı fark varmış traktörünn arka zayıfmış arkayı dagıtıyormuş aşırı zorlanırsa
-- traktörün klimasını 1saatden fazla açarsan traktörde hararet sorunu ortaya çıkıyormuş ve klima açıkken güç kaybı standartların çok üzerinde oluyormuş
-- yakıtı çok fazlaymış özellikle yolda ve tarlada 9 lu patlatmayla(çizel) 1dönüme (1000 metrekare) 4,5 litre mazot yakıyormuş yani tarladada fazla yakıyormuş kısaca
birkaç eksik yönlerini daha saydı önemsizlerini onlar aklımda degil
ama şu var servis bile bukadar diyorsa vardır bir bildigi yoksa ekmek yedigi malı bilerek kötülemez tahminimce
birde aklımda kalan ben traktörü 2010da aldıgımda benden 4-5 ay önce td95 d dt alan biri komşu köylerden klimadan dolayı traktörün hararet yapmasından bayiyle papaz oldu ve hem bayiyi hem nh yi mahkemeye verdi dava açtı aylarca ugraştı ve kazandı parasınıda geri aldı )))

nh lere geçen gidip baktım hala hiç konfor yok tasarım yok içinden yoktan başka hiç bir şey yok eskisi nasılsa yeniside aynı sıfır makinanın karteli sıkan civatasının dibinde yağ geliyordu adama dedik bu niye yağ akıtıyor o da diyor zaten biz bunu teslim ederken böyle vermiyoz servisi çağırıyoz yaptırıp veriyoz diyor kendiside galerideki motorun yağ akıttığını yeni görmüş ;D ;D ;D ;Dyani biz göstermişiz noo*-*- noo*-*- noo*-*- noo*-*- o uüzden nh ler ucuz hele büyükler daha da ucuz