Arkadaslar TD95'ler neden ucuz?

Ynt: Arkadaslar TD95'ler neden ucuz?

Freston link=topic=50533.msg505526#msg505526 date=1325881819' Alıntı:
Yalanmı be gacım :D 5000 saat yapmış motor daha ne olsun kim bilir ne işlerde çalıştı o motor alacağın motor max 1000 saatte olacak bence
arkadaş isterse taş söktürsün ama kullanmasını bilen kıymetini bilen kişinin birtek traktörü degil bütün mazemesi saglıklı ve saglam olur , burda adanada hor kullanılır felanca şehirde zor kullanılır die yazman BENCE yanlış , geçen lerde arkadaşın birisi paylaşmıştı jondereye yaptıkları eziyeti izledim bir videoda tc56 ile drift yapanıda gördüm ( örnegin : bu adam tc56 ile drift yaptı hor kullandı olacak ya o makinayıda ben aldım şanzuman dagıttı , benim o zaman yozgattan veya vs. vs. şehirden alınan tc 56 lar dan hayır gelmez demek yanlış olur noo*-*- )
ikincisi ise arazi çok adam çok yer işliyor 5000 de yapar 10000 de bir ata sözü var ; TAŞLI PİRİNCİN KÖR ALICISI OLURMUŞ derler onu da bi alan elbet çıkar rektefesini yaptırır lastigini takar biner

gezegen link=topic=50533.msg505553#msg505553 date=1325882717' Alıntı:
arkadaş isterse taş söktürsün ama kullanmasını bilen kıymetini bilen kişinin birtek traktörü degil bütün mazemesi saglıklı ve saglam olur , burda adanada hor kullanılır felanca şehirde zor kullanılır die yazman BENCE yanlış , geçen lerde arkadaşın birisi paylaşmıştı jondereye yaptıkları eziyeti izledim bir videoda tc56 ile drift yapanıda gördüm ( örnegin : bu adam tc56 ile drift yaptı hor kullandı olacak ya o makinayıda ben aldım şanzuman dagıttı , benim o zaman yozgattan veya vs. vs. şehirden alınan tc 56 lar dan hayır gelmez demek yanlış olur noo*-*- )
ikincisi ise arazi çok adam çok yer işliyor 5000 de yapar 10000 de bir ata sözü var ; TAŞLI PİRİNCİN KÖR ALICISI OLURMUŞ derler onu da bi alan elbet çıkar rektefesini yaptırır lastigini takar biner
Yanlış anlama abi sözüm tüm adanalılara değil bildiğim adanada genellikle çok saat yapmış oluyor o sebepten söyledim 110-90 falan var ismetoğlu traktörde 30.000 TL gibi fiyatlara ama alsan bile hayır gelmez o tc56 ile drift yapanı bende izledim adam tam salak o makina alınmaz zaten adanada çok arazi var traktörlerde bayağı saat yapmış oluyor ama hepsi değil samsunda falanda çeltik işi var traktörler çok yıpranıyor hor kullanılmamış işçiye verilmemiş traktör alacaksın alacaksan artık para kıymete bindi bu devirde..

gezegen link=topic=50533.msg505553#msg505553 date=1325882717' Alıntı:

Bakın bu olaya katılıyorum. 1984 yılında sıfır aldığımız Shtyer 8073 ' ü 13 yıl kullanıp 1997 yılında 12.800 saate sattık. Alan adamla hala görüşürüz, Hala allah razı olsun der. Şu an 21.000 saat olmuş. 'yavaş yavaş rektefe zamanı geldi' dedi telefonda. Gülümsedim:)

O traktörü çok kullandık. Üzüm çekti, tarla sürdü, odun çıkardı daha neler neler ama bakımlarını hiç ihmal etmedik. Bakım saati gelmeden yağı suyu değişti. Yaz kış antifriz eksik olmadı. Hararete hiç kaldırılmadı. Sonuç çok uzun yıllar sorunsuz binildi.

Kısaca şu an 30.000 - 40.000 saatte varmış ama temiz kullanılmış 1970-1975 Model 135 ' lik çakal masseylerle bile insanlar arazilerini işleyebiliyor, işlerini görebiliyorsa, saati çok olsa dahi temiz kullanılmış bir traktör alınabilir ama sahibini tanımak şartı ile.

Ayrıca şu bölgenin malı kötü gibi genellemelerden kaçınmalıyız. Trakya ve Adana ' dan traktör alınmaz derseniz yukarıda verdiğim örnekle örtüşmez.

arkadaş bilende yorum yapıyor bilmeyende ben 5 sene bindim bu traktöre kimisi çok yaktırıyor,kimisi çekmiyor diyor, kimisi sağlam değil diyor,kimisi 5li 14numara pulluğu çekmiyor diyor ben 5li 13lü pullukla 3takviye 1 vites nadas yapardım resmen hoplatırdı pulluğu kullanmasını bilene kral makinedir td95 5 dakkada karaladı bazıları tdyi :)

Freston, marmara591, bozkırdan, ömer torun, gezegen, doganbey1, alipasalierkan, sebazios, ramazanpullu, DONAT_01, 06mehmet0606, keto19, motorcu, lanu, wan7ed, Göktürk-, by-edo, mehmet_06_14, çağlı ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte
oap*-s *098*-

sebazios link=topic=50533.msg505570#msg505570 date=1325883477' Alıntı:
Bakın bu olaya katılıyorum. 1984 yılında sıfır aldığımız Shtyer 8073 ' ü 13 yıl kullanıp 1997 yılında 12.800 saate sattık. Alan adamla hala görüşürüz, Hala allah razı olsun der. Şu an 21.000 saat olmuş. 'yavaş yavaş rektefe zamanı geldi' dedi telefonda. Gülümsedim:)

O traktörü çok kullandık. Üzüm çekti, tarla sürdü, odun çıkardı daha neler neler ama bakımlarını hiç ihmal etmedik. Bakım saati gelmeden yağı suyu değişti. Yaz kış antifriz eksik olmadı. Hararete hiç kaldırılmadı. Sonuç çok uzun yıllar sorunsuz binildi.

Kısaca şu an 30.000 - 40.000 saatte varmış ama temiz kullanılmış 1970-1975 Model 135 ' lik çakal masseylerle bile insanlar arazilerini işleyebiliyor, işlerini görebiliyorsa, saati çok olsa dahi temiz kullanılmış bir traktör alınabilir ama sahibini tanımak şartı ile.

Ayrıca şu bölgenin malı kötü gibi genellemelerden kaçınmalıyız. Trakya ve Adana ' dan traktör alınmaz derseniz yukarıda verdiğim örnekle örtüşmez.
Sağlam traktörler iyi kullanılan traktörler ömür boyu gider hala MASSEY HARRİS ler varsa ve kullanılıyorsa bu hem traktörün hem kullanıcının iyiliğidir )))

ömer torun link=topic=50533.msg505572#msg505572 date=1325883505' Alıntı:
arkadaş bilende yorum yapıyor bilmeyende ben 5 sene bindim bu traktöre kimisi çok yaktırıyor,kimisi çekmiyor diyor, kimisi sağlam değil diyor,kimisi 5li 14numara pulluğu çekmiyor diyor ben 5li 13lü pullukla 3takviye 1 vites nadas yapardım resmen hoplatırdı pulluğu kullanmasını bilene kral makinedir td95 5 dakkada karaladı bazıları tdyi :)

Ya asında karalama değil buradaki amaç. Cidden bu makinaların fiyatları uygun. Neden böyle onu anlamaya çalışıyoruz. Konuya gösterilen ilgiye bakanca da anlarsın. Zamanında çok kişi bu traktörü almaya heveslenmişti.

Freston link=topic=50533.msg505563#msg505563 date=1325883007' Alıntı:
Yanlış anlama abi sözüm tüm adanalılara değil bildiğim adanada genellikle çok saat yapmış oluyor o sebepten söyledim 110-90 falan var ismetoğlu traktörde 30.000 TL gibi fiyatlara ama alsan bile hayır gelmez o tc56 ile drift yapanı bende izledim adam tam salak o makina alınmaz zaten adanada çok arazi var traktörlerde bayağı saat yapmış oluyor ama hepsi değil samsunda falanda çeltik işi var traktörler çok yıpranıyor hor kullanılmamış işçiye verilmemiş traktör alacaksın alacaksan artık para kıymete bindi bu devirde..
aynen öyle fakat gezersen bayileri daha iyi anlarsın 10 makinadan 6 sı temizdir . ova kesiiminde yeni yeni bi adet çıktı geçen birisi anlatıyodu artık 80-90 milyer verip traktör almıyoruz 30-35 e alıyoruz 5-6 milyara saglam bi ustaya bakım yaptırıyoruz 3-4 yıl çalıştırıp begenmezsek satıyoruz begenirsek bidaha bakıma salıyoruz diodu

bende yorum yapayım ; td serisinin ilk çıkanları maalesef iyi değillerdi performans yakıt açısından çok kötü bile denilebilir. ayrıca yeni çıktıkları için de eksiği gediği vardı. şu anda çıkanlar motor kısımları sanırım 7 defa geliştirilmiş model olarak çıkıyor. yani 2003 te çıkan bir td nin moturunun şimdi çıkan 7. nesli diyebiliriz. birde son çıkan td ve jxler yakıt ve performans konusunde gerçekten çok başarılı olduklarını söyleyebilirim.

gezegen link=topic=50533.msg505581#msg505581 date=1325884024' Alıntı:
aynen öyle fakat gezersen bayileri daha iyi anlarsın 10 makinadan 6 sı temizdir . ova kesiiminde yeni yeni bi adet çıktı geçen birisi anlatıyodu artık 80-90 milyer verip traktör almıyoruz 30-35 e alıyoruz 5-6 milyara saglam bi ustaya bakım yaptırıyoruz 3-4 yıl çalıştırıp begenmezsek satıyoruz begenirsek bidaha bakıma salıyoruz diodu
Mantıklı bir düşünce

Freston link=topic=50533.msg505563#msg505563 date=1325883007' Alıntı:

'sebazios, bozkırdan, lord1214, alipasalierkan, katsumoto, mfgunes, Göktürk-, gezegen, hellboy-07, marmara591, motorcu, ömer torun, malkaralı_yusuf, doganbey1, m.sedat, SADIK480, bordo_bereli_09, keto19, lanu, by-edo, mehmet_06_14, çağlı ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.'

Yav 2 günümü harcayıp açtığım 'rasyon programları ve kullanımı' başlığı bu kadar ilgi görmedi. Çiftçi adama traktör muhabbeti lazım demekki.

Bak abi bende kısaca bildiğimi yazayım. Bizim arkadaşlarda vardı 2003 yada 2004 modeldi. Daha önce de MF 398 in çifçekeri varmış. MF 398 de kullandığı malzemeyi TD 95 de kullandıkları zaman motor kasma yapıyormuş. Ve çok yakıt yaktığını söyledi. Daha sonra onuda sattılar zaten. Gidip John Deere 6430 aldılar. Kimisi TD 95 leri ağır devir ve hızlı devir diye ikiye ayrıldığını söyler. Güya ağır devirliler daha çok çekermiş. Şunada değinmeden geçemeyecem. Mesela İpsala dan çıkma 100 bg lik bir makina % 90 çeltiğe lazere vs girmiştir. Çeltikçi adam eğer az bir yer ekiyorsa motorunu korur kollar. Ama 300 dönümden fazlasını ekiyorsa o motoru zorlar. Çeltiğe giren makinanında sağlıklı olduğu söylenemez. İstediği kadar motoru daha 2000 saatte desin. Bunun şanzuman defransiyel gibi aktarma organlarındaki zararı kimse bilmiyor :) Ayrıca benim yanımda 7000 saate merdiven dayamış TD 75 in saatini 3000 küsürlere çektiler.

gezegen link=topic=50533.msg505581#msg505581 date=1325884024' Alıntı:
karalama olmasada 5li 14 numara pulluğu çekmiyor gibi asılsız yorumlar yanlış bence çok, yaktığı yorumlarınada kesinlikle katılmıyorum yol ekonomisi dışında td95 kesinlikle ideal yakıt seviyesinde olan bi traktör td serisi newhollandın baya tutturduğu bir seri gerçekten ama neden piyasası düşük onu bende anlamış deiyilim

ömer torun link=topic=50533.msg505601#msg505601 date=1325884704' Alıntı:
karalama olmasada 5li 14 numara pulluğu çekmiyor gibi asılsız yorumlar yanlış bence çok, yaktığı yorumlarınada kesinlikle katılmıyorum yol ekonomisi dışında td95 kesinlikle ideal yakıt seviyesinde olan bi traktör td serisi newhollandın baya tutturduğu bir seri gerçekten ama neden piyasası düşük onu bende anlamış deiyilim
ilk çıkan modellerden değilse çok rahat çeker

Arka lastikler radial bitmiş. Önlerde muhtemel 2. lastikleridir. 4 bin TL kafadan lastik parası çıkar. 5 bin TL de kabin koy. 2-3 bin lirada masraf yapsan 10- 12 bin lira :D