Gübreye yapılan zamlardan sonra, buğday ekiminde gübreyi azaltmayı yada gübresiz ekimi düşünüyor musunuz?
Katı gübre iyi ama çiftlikler sıvı hayvan gübresinin elinde kalmışlar onu kulllandanızda olur. Ben burda babamın arkadaşıyla anlaştım ,10 tonluk sıvı gübre tankı da var gel istediğin kadar götür dedi yeterli boşalsın dediHayvan gübresi döktürecez o da pahalı 10 teker kucuk kasa hafriyat kamyonu 6 tonluk remorktan biraz fazla dolduruyolar ona da 600 lira fiyat istiyolar
Sizin oralar besici ve sutcu dolu, isteseniz verirler.@Yunus sarı bizde öyle imkan olsa o gübrenin kökünü kazır tarlayı gübreyi boğarız
Iyimser olduğunu düşünüyorum, hadi diyelim farkli yöntem, araç ve zorlamalarla tarla tarımını elimizden alanlar dedigin birkaç dönümlük değil 500 mt lik üretim alanina bile tahammül etmez.Bir yasal duzenleme yeter,uretsen bile sattirmazlar mevzu halk sağlığı derler...Hatta bildigim kadariyla bugün bile perakende süt işinde yasal duzenlemeler tamam ama uygulama için uygun ortam beklendiğini biliyoruz.Sattirmayacaklar hocam,sermaye öyle istiyor, köyler mahalle oldu yaptirmayacaklar mevzu halk sağlığı...Tarimi elinden almayacaklar, buyuk metrajda tarla ekimini belki alirlar. Birkac dekar sera Ile sebze uretimini alamazlar. Tek mesele malini nihai pazara, musteriye ulastirabilmen. Yani malini pazarda satabilmen, herkes icin uygun olmayabilir, mumkunse baslamak lazim.
O zaman bizleri 3 ,5 dk dan baslayan zorlu calismalar ve devaminda başarı hikayeleri bekliyor...Kotumserlikten birsey cikmaz. Enbuyuk salca ureticisi G.Antep'te pazarda salca satarak baslamis. Bursa'da ki tursucularin hepsi evde imalatla baslamis. Hele sen bir seyin ucundan tut, ufak ufak gelisir.
Birilerinin dikkatini çekip bir gelişme olacağına dair umudunuzun olması güzelŞuan Anketin görüntülenme sayısı 301,
Kullanılan toplam oy sayısı sadece 23,
Değerli abilerim, ablalarım kardeşlerim, kimin nereye oy kullandığını görmüyoruz. Sadece sonuçlar değişiyor.
Gönül rahatlığıyla oy kullanınız.
Sonuçlar belki birilerinin dikkatini çeker de bazı gelişmeler olur belki. Desteğinizi bekliyorum.
Güldürdün beni abi iyi düşünüyorda arkadaş o işin parasinin bereketi yok niyeyse o para birikmiyor ben hesaplasam bostan dan kazandığımı o para cepte yok yada ben çok savurganimO zaman bizleri 3 ,5 dk dan baslayan zorlu calismalar ve devaminda başarı hikayeleri bekliyor...
Sorun degil,gubre pahalı fabrika kuralım.
Rahatladim neyse...
Valla kardeşim bende gülüyorum bu aralar ama kendime...Güldürdün beni abi iyi düşünüyorda arkadaş o işin parasinin bereketi yok niyeyse o para birikmiyor ben hesaplasam bostan dan kazandığımı o para cepte yok yada ben çok savurganim
Aslında güzel birşey .Valla kardeşim bende gülüyorum bu aralar ama kendime...
Bu arada seneye bende bir bostan edeyim diyorum sonra vazcayiyorum,sonra bi daha düşünüyorum, Allah kerim....