Angusculuk

IMG_7250.JPG

IMG_7252.JPG

IMG_6803.JPG

Angusculuk devam...

Resimler ve ekler

• IMG_5647.JPG
    IMG_5647.JPG
    272.4 KB · Görüntüleme: 78
bu işlerin finansmanı hayvanın bakımından daha zordur.
gariban adam hayvancılık yapmak ister.
milyon TL yatırım imkanı olan kişi hatırımını zaten canlı hayvana yapmıyor.
büyük ve pahalı traktör alanların tarlaları geniş ve büyük bölümü tarlaların hakettiği traktör ve ekipmanları alamıyor.
ekstradan çiftçinin en büyük lüksü traktörün kalitesi adamın hayatında lüks diye bir şey yok.
şöyle yapalım 500bin TL nakit parası olan birini sıfırdan hayvancılık işine sokalım.
ülkemiz şartlarında ister israil ister yenizelanda şartlarında bir çiftlik hayvancılık modeli sağlayalım finansmanı kullan kur bakayım.
ahır yatırımı tarla tarla işlemek için gerekli ekipmanlar tarlaların işlenmesinde harcanan mazot traktör arızaları ahır tadilatları vs hepsini bi koy işin içine.
Abi kusura bakma acil çıkmam gerekti yeni yazabiliyorum.
Yaylaya yakın sehirden uzak yerlerde dekarı 5000 den 10 dekar arazi alalım
-50.000 tl
-1000 m2 çadırdan ahır. Önünde de 3000 m2 gezinti alanı yemlik ve suluk
-120.000tl
-Buzağı kulubeleri ve doğum icin ufak yer.
30.000tl
Yem depoları
25.000tl
Yem karma için eski model fiat traktör
-20.000tl
Yem karma makinası 6 m3
-30.000tl
Iveco 65-9 kamyon
-20.000tl
30 adet montofon kırması olsa iyi olur ama ırkı belirsiz anaç olacak düveler
-120.000tl
8 ay yem stoğu (günlük 8 tl yem)
58.000tl
4 ay merada çoban parası
Net bişey diyemiyorum da 10.000 tl olur heralde en fazla. 30 anaç düveyle angus tohumu atarak buzagı uretimi yapmak mantıkli olabilir. Düvelerin alım fiyatını 4000 yazdım düşük gelirmi size bilmem de bi tanıdığım düve toplayıp kurbanlık yapıyor 3000 e bile düve alıyor hemde saglikli bize çok sart lazım değil rahmi olsun doğurabilsin yeter.

Ben 4*4 traktör almadan önce senin gibi 'acaba pişman olur muyum 'diye çok terettut ettim bizim formda (trakkulup) pek fazla hattati tutmuyorlar. buradan okuyorum vazgeç iyorum.kullananlarla görüşüyor um memnunlar. Bakıyorum inceliyordum hoşuma gidiyor özellikleri çok kararsız kalmıştım tam 6 ay traktör almayı bu nedenlerle vazgeçtim.massey almak istiyorum beni aşırı zorluyacak aşıyor beni.4*4 traktore ihtiyacı m var en sonunda t serisini aldım 2015 in Aralık ayinda.kulaguna kurşun hiçte basite alınacak değilmiş bakım masrafları da gayet uygun abartılacak sorun yaşamadım şuan.yani bizzat inceleyin derim kötü diyenlere de resmiyete almayın hattat dünyanın en iyi traktör u diyenlere de resmiyete almayın bizzat kendiniz inceleyin öğrenin derim ben
Abi bende öyle düşünüyorum kullanmadım bak benim 1 kere bile traktor sürmüşlügüm yoktur ama o 285 lik hattat benim gözümu tam dolduruyor bugün ankara kazım karabekirden gectim orda fendt bayisi var bitane biçerdöver bissürü traktor koymus şöyle bi baktim dedimki şimdi şu traktöre 100.000 euro derler 460.000 tl para yapiyor o paraya 4 tane sifir hattat alinir dünyanın tarlası sürülür dedim valla. Bak tümosan icin aynısını diyemem eskileri sağlam da yenileri icin diyemem malzeme kalitesi iyi degil şanzıman disli kırıyor diyolar ama hattatlar sağlam duruyor. Zaten şekli yapisı çok kaba saba ya bende nerde öyle araç var onu severim simdi bizim ehliyet yaşı da yaklaştı ya 1 sene kaldı bizim okulda bebeler hep satın almak icin ikinci el porsche audi falan bakar zengin bebeleri ben giderim devamlı lada nivalara bakarım ariza insanım ben:))

Abi kusura bakma acil çıkmam gerekti yeni yazabiliyorum.
Yaylaya yakın sehirden uzak yerlerde dekarı 5000 den 10 dekar arazi alalım
-50.000 tl
-1000 m2 çadırdan ahır. Önünde de 3000 m2 gezinti alanı yemlik ve suluk
-120.000tl
-Buzağı kulubeleri ve doğum icin ufak yer.
30.000tl
Yem depoları
25.000tl
Yem karma için eski model fiat traktör
-20.000tl
Yem karma makinası 6 m3
-30.000tl
Iveco 65-9 kamyon
-20.000tl
30 adet montofon kırması olsa iyi olur ama ırkı belirsiz anaç olacak düveler
-120.000tl
8 ay yem stoğu (günlük 8 tl yem)
58.000tl
4 ay merada çoban parası
Net bişey diyemiyorum da 10.000 tl olur heralde en fazla. 30 anaç düveyle angus tohumu atarak buzagı uretimi yapmak mantıkli olabilir. Düvelerin alım fiyatını 4000 yazdım düşük gelirmi size bilmem de bi tanıdığım düve toplayıp kurbanlık yapıyor 3000 e bile düve alıyor hemde saglikli bize çok sart lazım değil rahmi olsun doğurabilsin yeter.
yemi kararken mazot yakmayacakmıyız.
elektrik için ciddi bir masrafımız daha olacak.
4000 TL ile alacağın hayvanlar boğa altı bile olmaz sütten kesilmiş buzağılar olur buda iki yıl boyunca sadece yiyecekleri sonucunu doğurur.
10 dekar arazinin 5 kısmı çiftlik için gitti.
ucuz arazi sulakta değil.
sağlıklı hayvanlar için o iklim şartlarında.
30dekar korunga yada bayır yoncan olması gerekir.
o şartlarda yine 30 dekar daha regras vs ekecek tarlada olması gerekir.
bu para ile hayvanlar aç kalır gibime geliyor.
bölgesel şartlar hayali çiftliğimizi çok zorluyor gibime geldi.

4000 TL ile alacağın hayvanlar boğa altı bile olmaz sütten kesilmiş buzağılar olur buda iki yıl boyunca sadece yiyecekleri sonucunu doğurur.
Abi simdi ben 10 dekar araziye 50 bin dedim ya yaylaya yakın afedersin kör itin öldüğü yerlerde bence cok daha ucuza bu arazi çözülür bu 1
Ikinci husus bi tanidigim abi var babasi düveleri 3000-4500 arasi topluyor 8 ay bakıp kapaklı kurban olarak satıyor abi sizin oranın hayvanı düzgun fiyatı da düzgün bu bahsettigim hayvanları bi görsen rengarenk hayvanlar icinde bulunmayan ırk kalmamış sütü hic vermez eti hic vermez bitek doğurabiliyo ya fiyatlar az o yüzden.

Abi simdi ben 10 dekar araziye 50 bin dedim ya yaylaya yakın afedersin kör itin öldüğü yerlerde bence cok daha ucuza bu arazi çözülür bu 1
Ikinci husus bi tanidigim abi var babasi düveleri 3000-4500 arasi topluyor 8 ay bakıp kapaklı kurban olarak satıyor abi sizin oranın hayvanı düzgun fiyatı da düzgün bu bahsettigim hayvanları bi görsen rengarenk hayvanlar icinde bulunmayan ırk kalmamış sütü hic vermez eti hic vermez bitek doğurabiliyo ya fiyatlar az o yüzden.
o hayvanın doğurduğu buzağı melez zamanı bile bi holştain erkeği gibi kilo alamayacak yüzde elli anasının genlerini taşıycak bunuda unutmayalım.

He ilhan abi demeyi unuttum bu ihtiyaclar 100 150 anaç için. Ilk baslangicta traktor ve yem karma alinmayabilir. 50.000 cepte. 30 anac olsa ilk sene 7 sabah 7 aksam yem yiyecekler toplamda. 200 kg sabah 200 kg aksam yem icin bence yem karmaya gerek yok sahsen ben olsam dirgenle kürekle karıp veririm sayı arttıkca yem karma ve traktor alinabilir.

He ilhan abi demeyi unuttum bu ihtiyaclar 100 150 anaç için. Ilk baslangicta traktor ve yem karma alinmayabilir. 50.000 cepte. 30 anac olsa ilk sene 7 sabah 7 aksam yem yiyecekler toplamda. 200 kg sabah 200 kg aksam yem icin bence yem karmaya gerek yok sahsen ben olsam dirgenle kürekle karıp veririm sayı arttıkca yem karma ve traktor alinabilir.
traktörsüz 10 hayvan bakmayı denemeni isterim.
trkatörsüz 30 hayvanın gübresiyle süper bir mücadelen olacaktır.
en basitinden bir traktör arkası kepçe bir sıyırgı bir damperli romork şart.

traktörsüz 10 hayvan bakmayı denemeni isterim.
trkatörsüz 30 hayvanın gübresiyle süper bir mücadelen olacaktır.
en basitinden bir traktör arkası kepçe bir sıyırgı bir damperli romork şart.
Abi doğru diyon 10 hayvan günde en az 100 kg yapar:)) ancak 8 ay mera diyoruz ya. O buyuk avantaj. Abi yata yata karpuz büyüyor bitek sende biliyorsun ki. İlk başlarda zorlanıp o isletmenin kapasitesini doldursan 150 anaca ulaşsan. O yazdigim fiyatlarla senede 400.000 hayvanlar harcar. 150 angus buzağı doğup 6 ay boyunca anasını emse 500 tl yese 75.000 de o. Eder 475.000 tl. Isciyle beraber 500.000 diyek. 6 aylık angus hayvanlara 5000 tl fiyat biciyorum. 142(%5fire) X 5000tl=710.000 tl fiyat demek. 500 ü düş. 210.000 tl para. Düz hesap 200 de. Kişiye gayet fazla fazla yetmezmi abi? Zatem fiyatlari bol bol yazdik. Merada kalma suresi artarsa maliyet düser. Merada kaldigin her gun icin 150 anacda 1200 tl kârdasın. Abi senede 200 lira biraksa adamın aylığı 16-17 liraya geliyor hangi iş böyle para birakir ki? Hesapda noksanlık varmı sence abi varsa uyar da yanlisimizi bilelim:)))

Abi doğru diyon 10 hayvan günde en az 100 kg yapar:)) ancak 8 ay mera diyoruz ya. O buyuk avantaj. Abi yata yata karpuz büyüyor bitek sende biliyorsun ki. İlk başlarda zorlanıp o isletmenin kapasitesini doldursan 150 anaca ulaşsan. O yazdigim fiyatlarla senede 400.000 hayvanlar harcar. 150 angus buzağı doğup 6 ay boyunca anasını emse 500 tl yese 75.000 de o. Eder 475.000 tl. Isciyle beraber 500.000 diyek. 6 aylık angus hayvanlara 5000 tl fiyat biciyorum. 142(%5fire) X 5000tl=710.000 tl fiyat demek. 500 ü düş. 210.000 tl para. Düz hesap 200 de. Kişiye gayet fazla fazla yetmezmi abi? Zatem fiyatlari bol bol yazdik. Merada kalma suresi artarsa maliyet düser. Merada kaldigin her gun icin 150 anacda 1200 tl kârdasın. Abi senede 200 lira biraksa adamın aylığı 16-17 liraya geliyor hangi iş böyle para birakir ki? Hesapda noksanlık varmı sence abi varsa uyar da yanlisimizi bilelim:)))
8 ayı ülkemiz merasında geçirmiş anguslar ahırda bakılan gibi olmuyor malesef youtubede mera ağırlıklı bakılan anguslar vardı heryerleri temre içinde koyun parasına versen alıcı bulmaz.
direk 150 baş anaç yaptın burda fail bir diyelim.
2 yaşına kadar boş gezdiler hala 30 adet.
2 yaş 30 buzağı 20 dişi bırak 10 erkek kestir.
3. yıl 30 buzağı 20 boş düve 30 inek.
4. yıl 50 buzağı 30 boş düve 50 inek.
5. yıl 80 buzağı 50 boş düve 80 inek.
80 ineğin var 8 ay merada buzağı ölümleri zibil gibi çünkü tekbir çalışanın var.
hala traktörün yok.
işi ucuza getirdik dağ başı veteriner hunharca fatura gönderiyor.
erkek dişi dengesini vs fazla sallamadan bir üreme pramidi ve çok çok iyimser.
bu arada bütün dünya nimetlerinden geçtik.
giyinmiyor. gezmiyor ahırda inziva tarzı bir hayat yaşıyoruz.
eşin illa ecobuble çamaşır makinası alıcam diye falan tutturmayacak. ki bunu ekonomik diye isticek.
30 anaç ile başlayıp 150 anaç hayvana ulaşmak 10 yıl zaman alır.
dededen kalma 200 dekar sulu arazisi olan aileler için bile 10 hayvanla başlayıp 100 hayvana çıkmak çok zorlu bir süreç oldu.
aylık 500 TL bağkur ödemen olacak.
2 yıl inekler sana birşey kazandırmadan bunu ödiyceksin 500tl attım öyle ama çoğu çiftçi ödeyemiyor.
bence bütün hesaplarına yüz üzeri hayvanla başlamakla hata ediyorsun büyüme sürecini oturup kalem kalem hesapla ve 25 yaşından itibaren istekleri bitmek bilmeyen bir eş problemini çiftliğine ekle derim dünya toz pembe değil.

8 ayı ülkemiz merasında geçirmiş anguslar ahırda bakılan gibi olmuyor malesef youtubede mera ağırlıklı bakılan anguslar vardı heryerleri temre içinde koyun parasına versen alıcı bulmaz.
direk 150 baş anaç yaptın burda fail bir diyelim.
2 yaşına kadar boş gezdiler hala 30 adet.
2 yaş 30 buzağı 20 dişi bırak 10 erkek kestir.
3. yıl 30 buzağı 20 boş düve 30 inek.
4. yıl 50 buzağı 30 boş düve 50 inek.
5. yıl 80 buzağı 50 boş düve 80 inek.
80 ineğin var 8 ay merada buzağı ölümleri zibil gibi çünkü tekbir çalışanın var.
hala traktörün yok.
işi ucuza getirdik dağ başı veteriner hunharca fatura gönderiyor.
erkek dişi dengesini vs fazla sallamadan bir üreme pramidi ve çok çok iyimser.
bu arada bütün dünya nimetlerinden geçtik.
giyinmiyor. gezmiyor ahırda inziva tarzı bir hayat yaşıyoruz.
eşin illa ecobuble çamaşır makinası alıcam diye falan tutturmayacak. ki bunu ekonomik diye isticek.
30 anaç ile başlayıp 150 anaç hayvana ulaşmak 10 yıl zaman alır.
dededen kalma 200 dekar sulu arazisi olan aileler için bile 10 hayvanla başlayıp 100 hayvana çıkmak çok zorlu bir süreç oldu.
aylık 500 TL bağkur ödemen olacak.
2 yıl inekler sana birşey kazandırmadan bunu ödiyceksin 500tl attım öyle ama çoğu çiftçi ödeyemiyor.
bence bütün hesaplarına yüz üzeri hayvanla başlamakla hata ediyorsun büyüme sürecini oturup kalem kalem hesapla ve 25 yaşından itibaren istekleri bitmek bilmeyen bir eş problemini çiftliğine ekle derim dünya toz pembe değil.
Abi zaten bizim çiçeklerimiz açmaya basladığı zaman o yuva kurma isleri olur garı dırdırıynan uğraşamam valla😂😂😂😂 neyse konuya dönelim. Abi diyorum ki 30 tane tohumlamaya hazır düve alayım geldiği gibi tohumu atip 9 ay sonra dogurtayım. 30 buzagiyi meraya cikartmam kolay kolay. Ahira gelince analarini emerler belki ot biçip önlerine atarim ama meraya cikarmam zaten guzel görünmeleri lazim. 6 aya gelince 30 buzagiyi 5000 den satayim diyom. Elime geçen 150.000 tl ile 15 tohumlamaya hazir duve daha alayim 60-70bin tutar heralde. Kalani da önümuzdeki sene icin harcanir. Bir sonraki sene 45 buzagi dogar 225000tl. Buzagilarin tamamini sattiktan sonra 100.000 degerinde 20-25 mal daha alirim. Eder sana 65 70 mal. Öyle öyle gider diyorum 5 senede kapasiteyi doldururuz insallah. Simdi diyeceksin ki angus disilerden niye anaç bırakmiyon diyecen de 6 aylik disi angusu satip yerine ırksız düve alsam ustune 1000 tl ye yakin falan para kalir gibi. Zaten angusun tohumlama yasina kadar da beklememis oluruz. Ayrica angusun genleri çok baskın olduğu icin montofona atiyon bildigin angus cikiyor. Planlarimi bu doğrultuda yaptim. Isi oturtursam yayla civarlarinda isletmeyi kurarim diyorum abi ilce merkezinde de bi ev düzüp diger islere başlarız artık orası nasip de benim gibi adamla kimse geçinemez zaten o is yaş gibi duruyo😂😂

Abi zaten bizim çiçeklerimiz açmaya basladığı zaman o yuva kurma isleri olur garı dırdırıynan uğraşamam valla[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] neyse konuya dönelim. Abi diyorum ki 30 tane tohumlamaya hazır düve alayım geldiği gibi tohumu atip 9 ay sonra dogurtayım. 30 buzagiyi meraya cikartmam kolay kolay. Ahira gelince analarini emerler belki ot biçip önlerine atarim ama meraya cikarmam zaten guzel görünmeleri lazim. 6 aya gelince 30 buzagiyi 5000 den satayim diyom. Elime geçen 150.000 tl ile 15 tohumlamaya hazir duve daha alayim 60-70bin tutar heralde. Kalani da önümuzdeki sene icin harcanir. Bir sonraki sene 45 buzagi dogar 225000tl. Buzagilarin tamamini sattiktan sonra 100.000 degerinde 20-25 mal daha alirim. Eder sana 65 70 mal. Öyle öyle gider diyorum 5 senede kapasiteyi doldururuz insallah. Simdi diyeceksin ki angus disilerden niye anaç bırakmiyon diyecen de 6 aylik disi angusu satip yerine ırksız düve alsam ustune 1000 tl ye yakin falan para kalir gibi. Zaten angusun tohumlama yasina kadar da beklememis oluruz. Ayrica angusun genleri çok baskın olduğu icin montofona atiyon bildigin angus cikiyor. Planlarimi bu doğrultuda yaptim. Isi oturtursam yayla civarlarinda isletmeyi kurarim diyorum abi ilce merkezinde de bi ev düzüp diger islere başlarız artık orası nasip de benim gibi adamla kimse geçinemez zaten o is yaş gibi duruyo[emoji23][emoji23]
senaryolar hala çok ütopik geliyor bana.
sürekli hesaplamaların herşey minimum masraf max gelir.
bu mevzu başladığındaki istemsiz maliyetleri yine kenara ittin ahırı büyütmedin yayla yerde çadırda buzağı bakıyoz.
otu nerden biçtik tarla yok daha [emoji16]
vitamin eksikliği çeken buzağı 6 ayda 5000 etmez sahibindende 5000 istersin ama kimse o parayı vermez.
bildiğin angus gibi doğarlar ama ahırda yem yiyen angus gibi gelişmezler.
işletme büyüyemiyor bir türlü [emoji16]

Ben 4*4 traktör almadan önce senin gibi 'acaba pişman olur muyum 'diye çok terettut ettim bizim formda (trakkulup) pek fazla hattati tutmuyorlar. buradan okuyorum vazgeç iyorum.kullananlarla görüşüyor um memnunlar. Bakıyorum inceliyordum hoşuma gidiyor özellikleri çok kararsız kalmıştım tam 6 ay traktör almayı bu nedenlerle vazgeçtim.massey almak istiyorum beni aşırı zorluyacak aşıyor beni.4*4 traktore ihtiyacı m var en sonunda t serisini aldım 2015 in Aralık ayinda.kulaguna kurşun hiçte basite alınacak değilmiş bakım masrafları da gayet uygun abartılacak sorun yaşamadım şuan.yani bizzat inceleyin derim kötü diyenlere de resmiyete almayın hattat dünyanın en iyi traktör u diyenlere de resmiyete almayın bizzat kendiniz inceleyin öğrenin derim ben
2012 Bursa'da fuardaydım.Satış müdürü tanıtım yapıyor, ortada bir şanzıman, diyor ki, eski şanzıman motor hareket halindeyken yağlama yapar, bizim yeni şanzımanda yağ pompası mevcut, her zaman yağlama yapar.Bütünleşik şanzıman anlatıyor, yanındaki kişinin omuzunu itekliyor filan, iyimiş dedik ama anlamadık, o zaman şanzımanın açık halini de gördüm.Hidrolik orta kolu var v.s. traktör ne kadar 80 000 TL T4080 , Avrupa'ya 1200 tane sattık.Köylü neye bakar, 1 adet yetişkin dana 4000 TL, köyde her hanede senede 3-5 dana yetiştirilir, 15000 TL eski traktör, neyse alamayız dedik, bari hidrolik orta kol alalım, faydamız olsun, 1000 TL fiyat bilgisi aldık,son fiyatı 400 TL denildi.Konya'dan 180 TL fiyat bilgisi aldık, 200 TL kargo dahil Konya'dan getirdik.
Bu günlerde de köyde durumlar aynı 100 dekar arazi işleyen kişi toplamda 20 hayvan anca bakar, yılda 5-6 hayvan elinden çıkarır, rüzgar eser, 2-3 tanesi masraflara(zamansız alınan yem,silaj,ot,saman v.s.) gömülür.Bu devran böyle döner.

senaryolar hala çok ütopik geliyor bana.
sürekli hesaplamaların herşey minimum masraf max gelir.
bu mevzu başladığındaki istemsiz maliyetleri yine kenara ittin ahırı büyütmedin yayla yerde çadırda buzağı bakıyoz.
otu nerden biçtik tarla yok daha [emoji16]
vitamin eksikliği çeken buzağı 6 ayda 5000 etmez sahibindende 5000 istersin ama kimse o parayı vermez.
bildiğin angus gibi doğarlar ama ahırda yem yiyen angus gibi gelişmezler.
işletme büyüyemiyor bir türlü [emoji16]
Abi doğumları mayıs-eylül arası planlıyorum yoksa buzağı yaylada donar bizim yaylada kışın bi kar olur uzerinde yürürsün sanki çok azmış gibi sonra bi göçer buzlar kırılır dize kadar kar varmış😀😀 o yuzden kışın doğum olmaz. Otun da elimden gelen büyük bölümünü meralardan bicme gibi bir fikrim var ama bu daha oturmadı. Vitaminini neden alamasın ki abi ben buzağıları meraya çok çıkarmayı düşünmüyorum çünkü buzagılar babayiğit görünmeli meraya çıkarsa ufak kalır

Ha bu arada zaten bu isletmenin zahmetli bir isletme olacağı aşikar abi o paralar+tesvik hibe v.s. çözebilirse insanlar 50 başlık süt işletmesi de kurulur. Benim bircok abiye de bahsettigim gibi kafamda hep 120 sagmal vardı da henüz o güç yok. Hatta 50 bile yok hibesiz yapamayız. Ama eger hibe çözülürse 50 baş sağmal yüksek verimli hayvan alır isletmeyi döndürmeye çalisıriz insallah

Ha bu arada zaten bu isletmenin zahmetli bir isletme olacağı aşikar abi o paralar+tesvik hibe v.s. çözebilirse insanlar 50 başlık süt işletmesi de kurulur. Benim bircok abiye de bahsettigim gibi kafamda hep 120 sagmal vardı da henüz o güç yok. Hatta 50 bile yok hibesiz yapamayız. Ama eger hibe çözülürse 50 baş sağmal yüksek verimli hayvan alır isletmeyi döndürmeye çalisıriz insallah
devletin hayvancılık teşviklerinde hibe hiç yok. kredi sağlıyor o kadar.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt