Angusculuk

Abi 6 aylık disi etci melezlerinin fiyatlari ne kadar? Sen olsan kaça verirsin veya elimizde olsa ne kadar verirsin? Ortalama ederi nedir onu ögrenmek icin soruyorum da

Geçenlerde 7-12 aylık arası 6 şarole 1 simental tosun canlı baskül 17 tl den verdim,

Üstüste 6500 tl ye geldi, dişide olay farklı olur 4 bin civarı olabilir

IMG_5805.JPG

IMG_5813.JPG

4 bin az degilmi abi ya??? Degerli hayvam sonucta

6 aylık ve dişi mal , dişi mal alış satışlarında belli bir kısas yoktur aslında, müşteri beğeni pazarlık vs birçok faktör vardır

Ben dişi mal satmam pek , satarsamda yanı buzağlı veririm onunda piyasası az çok bellidir

Ben dışarıdan asla mal almam sürüme , sürüm kabul etmez zaten onu , o yüzden dişi olayı farklıdır

Dişileri ben alırım kesime yollamayın , hereford denemedim ama bu sezon sonrasında limuzin deniyecem

Şarole , angus , Belçika mavisi vs hepsi gen olarak baskın çıkar neye atarsan at

Sağolasın sayedende bizde bilgileniyoruz.Angus buzağılar doğsun satmayı düşünürsek haberleşiriz burdan.Durum ne gösterir bilemiyorum daha önce Angus tecrübemiz olmadığından.Şuana kadar dört inek angusa tohumlandı.Bir yandanda geçen sene kullandığımız Barclay isimli simental boğanın buzağıları doğuyor.Dört dişi bir erkek buzağı doğdu bugüne kadar.Simental ve melezleri hariç holsteinlere Angus tohumlamaya devam edeceğiz.Senin tavsiyen üzere Şarolede deniyecem.Aldığımız Angus tohumları bitirelim.

Şarole yapsanız daha iyi olurdu

Ekli dosyayı görüntüle 23831

Melez iyidir

Maşallah.Kullandığın boğaları tohumlarını kendinmi alıyorsun yoksa veterinerde bulunan boğalardan mı kullanıyorsun.Biz geçen sene başladık tohumları kendimiz almaya.İneklerde döl tutma problemi vardı.İki üç seferde zor aşı tutuyordu inekler.Geçen sene çok şükür çoğunluğu tek seferde gebe kaldı.Tek yaptığımız veterinerle anlaşıp tohumları kendimiz almamızdı.Hatta veterinerin bile işlerinin açılmasına sebep bile oldu.Biz şuan cogenetiğin tohumlarını kullanıyoruz.Tavsiyede ederim.Çok güzel boğalar var etci ırklarda.

http://www.co-genturk.com/bulls.asp

Daha once etci irk dana 6.000 e rahat satilir dedigim de pahali dediler, 6500 ortalamayi duyunca sevindim. Safkan ya da kirma etci irk dana 7-8 ay kilolu ve ya 11 ay kilolu bu fiyat iyi, vakit ve para harcayip beslemektense satip sermayeyi yeni danalar icin kullnmak daha akillica saniyorum. Dana satmak son besiye nazaran daha karli gibi. Allah bereket versin.
Disiden kasit safkan degil de kirma, melez, ise sanirim normal fiyata vermissiniz.

Arkadasin dedigine gore ortalama 380 kg felan gelmis bu danalar 700 kg gelene kdar bakilacak bunlara 8 ay baksan o kiloya ulasir bu asamada masrafimiz ne olur karimiz ne olur ustatlar cevaplar insallah

Parmak hesabi yapiver.
8 ay eder 240 gun, gunde 10 TL harcasan eder 2400 TL.
Yemini kendin yaparsan ve ya hazir alirsan rakam epey degisir, hastalik. ilac, doktor icin de hesaba birseyler koy. Yemi kendin yapsan ucuza gelecek o fark hastaliga falan gider dersen yine 2.500 un altina gelir. Zaten 10 TL/gun fiyattan ucuza gelecektir, bu parmak hesabi en pahali olana gore oldu herhalde. En onemlisi de evdeki hesap pazara uymuyor, ne de olsa her yigidin bir yogurt yigisi var, degil mi ? Bence en kazancli olan anali danali yapip danayi satmak.

Maşallah.Kullandığın boğaları tohumlarını kendinmi alıyorsun yoksa veterinerde bulunan boğalardan mı kullanıyorsun.Biz geçen sene başladık tohumları kendimiz almaya.İneklerde döl tutma problemi vardı.İki üç seferde zor aşı tutuyordu inekler.Geçen sene çok şükür çoğunluğu tek seferde gebe kaldı.Tek yaptığımız veterinerle anlaşıp tohumları kendimiz almamızdı.Hatta veterinerin bile işlerinin açılmasına sebep bile oldu.Biz şuan cogenetiğin tohumlarını kullanıyoruz.Tavsiyede ederim.Çok güzel boğalar var etci ırklarda.

http://www.co-genturk.com/bulls.asp

Pedigri okumayı hala öğrenemedim tam olarak ve eminim birçok kişide bilmiyordur . Çalıştığım veterinerin tohum aldıkları veterinerle iletişim içindeyim , genelde dediğim boğanın spermasını getirtebiliyorum.

Melez işine 4 sene önce başladım , bu seneki Angus doğumlarım DYNTO isimli boğa attık komple , genetik aktarım konusunda bence zayıf bir boğa , %20 boynuzlu çıktı buzağlardan ve bu boğayı eledim bu sezon farklı bir boğa arayışı içersindeyim

Asıl tecrübeyi Şarole lerde yaptım ; 4 sene önce ilk spermalar LUDWİG diye bir boğaydı , gelişimleri çok iyi fakat boğa PP olmasına rağmen yine boynuzlu olan buzağlar çıktı
Ondan sonraki sene MENTOR diye bir boğa kullandık oda aynı şekilde
Bu sene birazdaha tecrübe ettikde güvendiğim bir veterinerin tavsiyesi üzerine GURKHA yi kullanmaya başladım hepsinde

İneklerde tohumlarken GNrh kullanıyormusunuz ?

Arkadasin dedigine gore ortalama 380 kg felan gelmis bu danalar 700 kg gelene kdar bakilacak bunlara 8 ay baksan o kiloya ulasir bu asamada masrafimiz ne olur karimiz ne olur ustatlar cevaplar insallah

Canlı baskül satışlarında anlaşmaya göre fire yüzdesi belirlenir . Ben % 4 fireli verdim. Yani ortalaması 400 kg dı , o 7 taneyi aslında aklımdaki rakam 50 bin tl idi , baskül ile 45 bin tuttu , açıkcası zarar bile ettim diyebilirim
Bütün aşıları tamdı ve extradan pasturella, brusella ve 10 lu karma aşılarınıda yapmıştım , yani damızlık niteliğindeydi birçoğu ki sattığım kişi ertesi gün 2 tanesini 16 bine verdi boğalık.

Bunlar 17 aylıkken 400 kg üzeri karkas çıkarabilecek kalitedeydi , bazısına 5 ay bazısına 10 ay beside tutacaktı , yine bir ortalama yaparsak 7,5 ay diyelim , günde 10 tl maliyet ile 225 gün , takviye ademin vursa vs 2500 lira üstüne masrafı olur , 9000 e gelir. Bugünki kesim fiyatı 28 tl den 400 kg baskül 11200 eder ... kağıt üzerinde ortalama mal başı 2000 tl kar ediyor

Canlı baskül satışlarında anlaşmaya göre fire yüzdesi belirlenir . Ben % 4 fireli verdim. Yani ortalaması 400 kg dı , o 7 taneyi aslında aklımdaki rakam 50 bin tl idi , baskül ile 45 bin tuttu , açıkcası zarar bile ettim diyebilirim
Bütün aşıları tamdı ve extradan pasturella, brusella ve 10 lu karma aşılarınıda yapmıştım , yani damızlık niteliğindeydi birçoğu ki sattığım kişi ertesi gün 2 tanesini 16 bine verdi boğalık.

Bunlar 17 aylıkken 400 kg üzeri karkas çıkarabilecek kalitedeydi , bazısına 5 ay bazısına 10 ay beside tutacaktı , yine bir ortalama yaparsak 7,5 ay diyelim , günde 10 tl maliyet ile 225 gün , takviye ademin vursa vs 2500 lira üstüne masrafı olur , 9000 e gelir. Bugünki kesim fiyatı 28 tl den 400 kg baskül 11200 eder ... kağıt üzerinde ortalama mal başı 2000 tl kar ediyor
Abi holsteine angus nasıl performans verir

Pedigri okumayı hala öğrenemedim tam olarak ve eminim birçok kişide bilmiyordur . Çalıştığım veterinerin tohum aldıkları veterinerle iletişim içindeyim , genelde dediğim boğanın spermasını getirtebiliyorum.

Melez işine 4 sene önce başladım , bu seneki Angus doğumlarım DYNTO isimli boğa attık komple , genetik aktarım konusunda bence zayıf bir boğa , %20 boynuzlu çıktı buzağlardan ve bu boğayı eledim bu sezon farklı bir boğa arayışı içersindeyim

Asıl tecrübeyi Şarole lerde yaptım ; 4 sene önce ilk spermalar LUDWİG diye bir boğaydı , gelişimleri çok iyi fakat boğa PP olmasına rağmen yine boynuzlu olan buzağlar çıktı
Ondan sonraki sene MENTOR diye bir boğa kullandık oda aynı şekilde
Bu sene birazdaha tecrübe ettikde güvendiğim bir veterinerin tavsiyesi üzerine GURKHA yi kullanmaya başladım hepsinde

İneklerde tohumlarken GNrh kullanıyormusunuz ?

Bazı ineklerde GNrh kullanıyor veteriner.Aldığımız tohumlar ilk tohumlamada gebelik oranı artırdı.Bir iki inek haricinde ilk seferde gebe kaldılar.Bu sene ektra olarak doğumdan sonraki 14.günde 5 ml receptal vurmaya başladık.Bakalım sonuçları nasıl olacak.Tohum aldığımız firmada Alwent Goldbar isimli şarole boğa var.Tek sıkıntısı iri doğum.Çok güzel bir boğa

http://www.co-genturk.com/bulls/Charolais/AlwentGOLDBAR.asp

https://www.youtube.com/watch?v=QVO4fqONbaA

Buda kullandığımız Angus boğa

https://www.youtube.com/watch?v=xe5hp1XR_PM

Bazı ineklerde GNrh kullanıyor veteriner.Aldığımız tohumlar ilk tohumlamada gebelik oranı artırdı.Bir iki inek haricinde ilk seferde gebe kaldılar.Bu sene ektra olarak doğumdan sonraki 14.günde 5 ml receptal vurmaya başladık.Bakalım sonuçları nasıl olacak.Tohum aldığımız firmada Alwent Goldbar isimli şarole boğa var.Tek sıkıntısı iri doğum.Çok güzel bir boğa

http://www.co-genturk.com/bulls/Charolais/AlwentGOLDBAR.asp

https://www.youtube.com/watch?v=QVO4fqONbaA

Buda kullandığımız Angus boğa

https://www.youtube.com/watch?v=xe5hp1XR_PM

Gnrh ın eksi yönü yoktur basın her tohuma bence,

Benim amacım ineği düveyi sezelemeden Doğum almak , 40 günde tekrar tohumlamak

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt