Abiler merhaba benim memlekette toplam 2500 dönüm arsam var 500 dönümü düz arsa buna buğday ekmeyi düşünüyorum ekim zamanında traktörüm var arsa bana ait bu 500 dönümü eksem maliyet ne olur kazanç. Ne olur bi bilgi verir misiniz?
Maliyet belli olur bölgenizde hangi buğday ekilir hangi gübre kullanılır nekadar atılır buna göre maliyet çıkarAbiler merhaba benim memlekette toplam 2500 dönüm arsam var 500 dönümü düz arsa buna buğday ekmeyi düşünüyorum ekim zamanında traktörüm var arsa bana ait bu 500 dönümü eksem maliyet ne olur kazanç. Ne olur bi bilgi verir misiniz?
Hemşerim Az arazi değil 500 dönüm Bi artizenle çok güzel verimli olur tabi su çıkıyorsa o bölgede birde büyük ihtimalle bayadır ekilmiyodur toprak içerik olarak zengindir şu anda benim düşüncem böyle güzel olmazmıMaliyet belli olur bölgenizde hangi buğday ekilir hangi gübre kullanılır nekadar atılır buna göre maliyet çıkar
Kazanca gelince eğer kıraç sa yağışlara bağlı
Sana tavsiyem 500 dönüm maliyeti zarar eder de seni sıkıntıya sokarsa ona göre davran zararın altından kalkabilecegin kadar ek
Abiler merhaba benim memlekette toplam 2500 dönüm arsam var 500 dönümü düz arsa buna buğday ekmeyi düşünüyorum ekim zamanında traktörüm var arsa bana ait bu 500 dönümü eksem maliyet ne olur kazanç. Ne olur bi bilgi verir misiniz?
Normal okadar da çok değil 500 dönüm kiracta hiç bir hükmü yokHemşerim Az arazi değil 500 dönüm Bi artizenle çok güzel verimli olur tabi su çıkıyorsa o bölgede birde büyük ihtimalle bayadır ekilmiyodur toprak içerik olarak zengindir şu anda benim düşüncem böyle güzel olmazmı
Abi tam olarak masraf neye gider onu bilmek istiyorum ilk başta arsalar yılardır ekilmemiş ben yeni bu sene geldim memlekete ve arsalrı değerlendirmek istiyorum traktörüm de var kamyonetim de var binek aracım da yani alet edavat herşey de köyde var yani elimde de birikimim var eksem simdi buğday kazanç masraf tam olarak açıklarmısınBenim hesapladıma göre dönüme yani dekara 1000 kareye 125-150 kg bugday olarak maliyet oluyor.gerisi artık nasip benim soyledigim kuru tarım
Abi sudan çok birşey yok köydeama arsalara suyu nasıl çekebilirm hepsi bir değil biyerde 70 biyerde 30 biyerde 170 öyle parça parçaNormal okadar da çok değil 500 dönüm kiracta hiç bir hükmü yok
Ama su varsa arazide iş değişir tabi uzun süre ekilmemesi verimi etkiler biraz toprak işlemeye fazla mazot yakabilir
Bölgesi nasıl bilmiyorum da ben Şırnak ta askere gidiş ve geliş de uçaktan gördüğüm kadarı ile hep bayır araziler bide küçük parsel ler hep
Suya uzaklık ne kadar tarlalara mesela elektirik ile sulamada kar edersin ama mazot la zorAbi sudan çok birşey yok köydeama arsalara suyu nasıl çekebilirm hepsi bir değil biyerde 70 biyerde 30 biyerde 170 öyle parça parça
Abi merhaba öncelikle babam amcalarım tarımla yıllarca uğraştı eskiden şuan ben memlekete yeni geldim arsalar beni elim de ve değerlendirmek istiyorum sadece şuan bişey ekmedim ama ekmeyi düşünürsem ortak ekmeyi düşüniyırum ama şuan biraz bilgi almak istiyorum yapıp yapmamak için bu arada arsaların 500 dönümü tek düz alan diğerleri normal engebeli arazi dağlık biraz orman yani onlarda da ağaç çıkmış kesip fırınlara satıyoruz2500 dönüm baya cok bi arazi, ne ekip biciyorsunuzda buğday tarımı hakkında bilgi istiyorsunuz.
500 buğday ekip kalan 2000 bine ne ekmeyi planlıyorsunuz,bu kadar cok arazi sahibi olduğunuza göre baya bi çeşit ürün ekiyorsunuzdur.
Abi uzaklığı tam bilmiyorum suya olan uzaklığı ne desem yalan olur ama su bizim köyde hiç kesilmez çok var üstelik suya ücret ödemiyıruz elektrik ise sabit aylık ev başı ne kadar harcarsak harcayalım 70 lira sabit geliyorSuya uzaklık ne kadar tarlalara mesela elektirik ile sulamada kar edersin ama mazot la zor
Tabi Şırnak'ta herşeyin kaçağı var yarı fiyatına
Bölgede yanında sulu tarım yapan varmı
Bizim köyde ırmak var ama su yun bulunduğu kaynak 750 metre diklik var sadece tarlalara uzaklığı da var onun için başka köylerin işine yarıyor
Başka köyün suyuda bize geliyor onlara yaramıyor mesela
Abi zarar derken nasıl zarar olabilir yaniMaliyet belli olur bölgenizde hangi buğday ekilir hangi gübre kullanılır nekadar atılır buna göre maliyet çıkar
Kazanca gelince eğer kıraç sa yağışlara bağlı
Sana tavsiyem 500 dönüm maliyeti zarar eder de seni sıkıntıya sokarsa ona göre davran zararın altından kalkabilecegin kadar ek
Abi artizen nedir acaba abi su çıkıyormudur derken su bizim köyde çok var kesildiğini bi gün duymadım köylülere sorduğumda fakat arsalara uzak olma ihtimali yüksek nasıl bi su ayarlayabilirim elektrik de bizim sabit ne kadar kullanmak kullanalım 70 lira sabit ücret geliyormuş diyoe köylüler yani nasıl bir sistem yapsam tarlaalra uygun şekilde su çekebilirm tüm parçalaraHemşerim Az arazi değil 500 dönüm Bi artizenle çok güzel verimli olur tabi su çıkıyorsa o bölgede birde büyük ihtimalle bayadır ekilmiyodur toprak içerik olarak zengindir şu anda benim düşüncem böyle güzel olmazmı
Kısmet eksikliği yaptığın tevekkülden Allah'ın sana verdiği kısmetAbi zarar derken nasıl zarar olabilir yani
Şöyle zarar olabilir;Abi zarar derken nasıl zarar olabilir yani
Bence çevrendekilere sor hngi türleri ekliyorlar ve bu sene deneme amaçlı cevrendekilerin dediklerini ayrıca da sertifikalı (tiziana buğday makarnalık v. S) sizin yöreye uygun tohumlardan bir deneme yap 2 şer 3 er dönüm Ekim yap verime göre hangi si avantajlı karlı geliyorsa sonraki sene bütün arazilerine dikersin.Abi artizen nedir acaba abi su çıkıyormudur derken su bizim köyde çok var kesildiğini bi gün duymadım köylülere sorduğumda fakat arsalara uzak olma ihtimali yüksek nasıl bi su ayarlayabilirim elektrik de bizim sabit ne kadar kullanmak kullanalım 70 lira sabit ücret geliyormuş diyoe köylüler yani nasıl bir sistem yapsam tarlaalra uygun şekilde su çekebilirm tüm parçalara