500 dönüm arsam var buğday ekmeyi düşüniyorum.?

Abi teşekkürler öğütlerin için senin söylediklerinde kafama takılan şey Sulama yı en başta nasıl yapabilirm hangi. Sistemle hangi yöntemlerle onu bana biraz daha açabilir misin hidrant falan diyorsun o dili bilmiyorum biraz daha türkçe anlatsan bide başka yöntem varmı sulama ile ilgili su ile arsaların uzaklığını bilmiyorum ama su deposu var bizim yani hepsinin ona uzaklığı 500 800 metre uzaklığı olsun en fazla oda diğer türlü arsalrımıza yakın evler de var yani köyün merkezine uzak değil okadar da
Şimdi su dan bahsederken öyle kenarda akan bir parmak su değil dediğimiz en az saatte 300 ton su basacaksın 6 saat versen 15 dönüm yeri sular bu böyle dönecek
Senin dediğin su deposu köyün içme suyu deposudur bununla tarım yapılmaz
Su kaynagında su saate kaç ton çıkıyor
Su ile tarlanın rakım farkı ve uzaklığını bilmeden hicbirsey anlayamayız
[emoji4] Hidrant zaten herkes bilir tarlaya ana kanaldan gele dağıtım hattının ucundaki çiftçi çıkışı dır ucunda vana vardır ve kapalı bir kutudur boruyu buna bağlar suyu vanadan açarsın tamam ama sen hidrantı unut ona takılma senin onunla işin yok

Buğday susuz da yetişir su şart değil ama yağmur az olursa verim düşer. Yeterli yağış olursa verimin sulu arazi ye yaklaşır. Bu sene buğday Ekim zamani geçti. Baharda ekilen arpa lar var onu ekebilirsin susuz tarım la başla. Susuz tarım tamamen yağmura ve havanın sıcaklığı nemliliğine kalmış bişey 1 sene kar 1 sene maliyetine yaparsın ama kazanırsın
İşte yağmur az olduğu seneler oluyormuş burada bende sulama yaparsam nasıl yapabilirm su deposunun uzaklığı 500 metre civarı oradan tarlalara suyu nasıl verebilirim başladığımda açıkçası Hevesim var başarabileceğini düşüniyrum diğer türlü elimde belli miktar par a var ve çabalamak istiyorum çünkü annem biraz rahatsız ve hep cepten gitmesi olmuyor annemin hastane masraflarına biraz daha çok dayanmak için ekmeyi düşniyorım yeni geldim buralara

İşte yağmur az olduğu seneler oluyormuş burada bende sulama yaparsam nasıl yapabilirm su deposunun uzaklığı 500 metre civarı oradan tarlalara suyu nasıl verebilirim başladığımda açıkçası Hevesim var başarabileceğini düşüniyrum diğer türlü elimde belli miktar par a var ve çabalamak istiyorum çünkü annem biraz rahatsız ve hep cepten gitmesi olmuyor annemin hastane masraflarına biraz daha çok dayanmak için ekmeyi düşniyorım yeni geldim buralara
Hevesini yitirme olmaz diye bişey yok.
Büyük kanal suyumu 500 mt uzaklıkta olan su bide bahçeye konumu nasıl bahçenin rakımı dan daha yüksekte mi alçakta mı. Şırnakta sulama sistemleri yapan kişiler vardır muhakkak tanıdığın felan varsa beraber gidip bahçeye bakın yol göstereceklerdir sana

Şimdi su dan bahsederken öyle kenarda akan bir parmak su değil dediğimiz en az saatte 300 ton su basacaksın 6 saat versen 15 dönüm yeri sular bu böyle dönecek
Senin dediğin su deposu köyün içme suyu deposudur bununla tarım yapılmaz
Su kaynagında su saate kaç ton çıkıyor
Su ile tarlanın rakım farkı ve uzaklığını bilmeden hicbirsey anlayamayız
[emoji4] Hidrant zaten herkes bilir tarlaya ana kanaldan gele dağıtım hattının ucundaki çiftçi çıkışı dır ucunda vana vardır ve kapalı bir kutudur boruyu buna bağlar suyu vanadan açarsın tamam ama sen hidrantı unut ona takılma senin onunla işin yok
darende44 dölüme o kadar su tarlayı bitirir
ben domatese dölm 100 ton verdim masülü çürüttü normali 40 veya 50 ton dölme toprağın durumuna göre selem.

Hevesini yitirme olmaz diye bişey yok.
Büyük kanal suyumu 500 mt uzaklıkta olan su bide bahçeye konumu nasıl bahçenin rakımı dan daha yüksekte mi alçakta mı. Şırnakta sulama sistemleri yapan kişiler vardır muhakkak tanıdığın felan varsa beraber gidip bahçeye bakın yol göstereceklerdir sana
Abi büyük bi su deposu kanal suyumu bilmiyorum Fakat köyde. Sondaj yapan da varmış galiba ama suyunu herkes oradan çekiyor bildiğim kadarıyla sulama sistemi yapan birilerinden bilgi almaya çalışacağım amacım ekim zamanında ekmek ve şuan istediğim başlamadan önce bilgi almak sulama veseyre bi kenara başka türlü sulama olmayan şekilde nasıl yapabilirim

Hocam bizimkiler biçerdöverle gitmedi o tarafa ama Şırnak tarafına bir kaç senedir giden arkadaş var kuru tarımda 300 kg ile 500 kg arası aldıklarını söyledi. Yani ilk başta sulu tarıma gerek yok bence elinizdeki parayı sulama malzemelerine yatırmayın tarladan para kazanmaya başladığınız zaman bakarsınız. Sulu tarıma

darende44 dölüme o kadar su tarlayı bitirir
ben domatese dölm 100 ton verdim masülü çürüttü normali 40 veya 50 ton dölme toprağın durumuna göre selem.
Seker Rıfkı dönüme değil bu su saate 15 dönüme akacak 6 saat verse 120 ton eder pancar ve patates gibi ürünlerde biz bukadar veriyoruz tarlada bitmiyor ve haftayı zor tamaliyor yapraklar yere seriliyor son güne
domates dediğin gibi okadar su yemez okadar verirsen erir ürüne göre sulama yapacaksın oldu olacak çeltik ektirelim bu suda az gelir Anlata bildim umarım
Ama biz arkadaşa bu kadar suyun olaması gerektiğini söylüyoruz sulu tarım için
Buna suluya buğday ektiremeyiz sırf dekara boru maliyeti dekara 2 binden aşağı hesap çıkmaz yani bu iş karışık arkadas için

Aleykümselam

Abi büyük bi su deposu kanal suyumu bilmiyorum Fakat köyde. Sondaj yapan da varmış galiba ama suyunu herkes oradan çekiyor bildiğim kadarıyla sulama sistemi yapan birilerinden bilgi almaya çalışacağım amacım ekim zamanında ekmek ve şuan istediğim başlamadan önce bilgi almak sulama veseyre bi kenara başka türlü sulama olmayan şekilde nasıl yapabilirim
iyi günler kardeşim sen suyu bu yıl düşünme ,
ek arpayı bul parayı en az 1,bir buçuk millyon cepte
sana anlatılanların diyerleri sonraki iş
selam

bugday tohumu sertifikali 2100-2750tl ton fiyati
Taban Gubresi olarak 20-20 cinkolu tarim krediden 2100tl ton fiyati
Ust Gubre super inci 2600 tl veya ure 2000 tl ton fiyati
Biz bulundugumuz bolgede
Dekara 20-25kg tohum atiyoruz.
Taban gubresi 20 kg kullaniyoruz.
Ust gubre 15 kg ure atiyoruz
Bir de ot ilaci atiyoruz.
Kiracta 450-550 kg arasi aliyoruz.

O zaman baharda ekilen arpa çeşitleri var Bahçeyi pulluk la sürüp kesekler parçala taban gübreni al tohumunu alıp ekebilirsin parada bırakır sana

Elektrik nasıl 70 lira ben onu anlamadım.hesap yaptım bizim evde sadece derin dondurucu 70 lira yakıyo Türkiye'desin değil mi sen
Abicim selamlar evet Türkiyedeyim biliyorsun bizim buralar yüzde 90 ı kaçak kullanıyordu fakat bizim köydeki kaçak değildi fakat ücret fatura gelmiyordu işte köyde kavga falan oldu elektrik direğiyle ilgili snrasında devlet işte herkese saat çıkrttırıp sabit ücret ödetmeye başladı ne kadar kullansalar ev başı 70 lira geliyor üstelik köyümüz 30 ev tek var 150 170 arası nüfusu

bugday tohumu sertifikali 2100-2750tl ton fiyati
Taban Gubresi olarak 20-20 cinkolu tarim krediden 2100tl ton fiyati
Ust Gubre super inci 2600 tl veya ure 2000 tl ton fiyati
Biz bulundugumuz bolgede
Dekara 20-25kg tohum atiyoruz.
Taban gubresi 20 kg kullaniyoruz.
Ust gubre 15 kg ure atiyoruz
Bir de ot ilaci atiyoruz.
Kiracta 450-550 kg arasi aliyoruz.
Abi selamlar bana dekar başı maliyet ne kadar tohum gübre gider ve giden tohum gübre ve masrafları fiyatlarıyla birlikte tahmini bişeyler söyleyebilir misin

Abi teşekkürler öğüdün için ben im fikrim de ilk seeene kuru tarım Peki. Abi tam olarak maliyeti bana fiyatlarıyla birlikte az çok tahmini söyler misin dekar başı maliyet nedir kuru tarım da
Bak kardeşim yukarıda yazdım
dölüme 25 kg gübre eker iken 20 2o
25 kg tohum atacaksın
50 ton tabana eker iken 75 bin tl
50 ton üre üste 2 seferde atacan 100 bin tl
dölme 4 lt mazot 60 bin tl
ilaç atma, duruma göre
başarılı olursun inşallah.