288 ve psımanlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 288 ve psımanlık

evet bir buz pencisi gibi dans eden bir valtra paylaştı nail abimiz bizlerle ... dikkatle incelediğimizde videoyu traktörün bir kullanıcısı var ... MF yi kimse kullanmıyordu diğer videoda çünki kimse bir MF kullanmak istemez ..... diğer tğüm traktörler kışı garajda geçirirken VALTRA kışın canı sıkılan kullanıcısına eğelenceli dakikalar yaşatarakta ön plana çıkmakta .... bu video sanırım forumumuzun eski üyesi haymana valtra bayiisinin performansı ... :)))) ortadan ikiye yarılması , buzda dans etmesi gibi magazinel çıkışları ile valtra traktör severlerin gündeminden düşmüyor ...

nail bey son iki videodada danadan biraz hallice traktörler var gibi geldi bana ... diğerleri yokkan dediğiniz yıllarda BOLİNDER - MUNKTELL - VOLVOBM - VALMET - VALTRA kronolojisine dikkat etmenizi tavsiye edeceğim sizlere .... :))

MF nin insanlığa tek faydası 265 ve 285 modellerindeki tasarımla cimlastik alanında olmuştur bence ... koltuk altındaki debriyaj , omuz hizasındaki gaz pedalı vede kafa hizasındaki direksiyonla bir dönem türk çiftçisi insan vücudunun ne kadar elastik bir yapıda olduğunu öğrenmiştir .... :)))

boyu 1.90 dan kısa bir çiftçinin 285 ile sürüş anında ne şekilde olduğunu izlemek gayet komik oluyor bence ....

Okay bey; son videonun orta kısımlarını ve son kısmını dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim. Paletli traktör ve ilk döner kulaklı pulluk kullanımı yanılmıyorsam 2.dünya savaşı yıllarına dayanıyor.

'ilk döner kulaklı pulluk' bunda pulluk üretenlerinde katkısı vardır düşüncesindeyim ... neyse şaka bir yana ... biz akıllıyızda onca çiftçi akılsızmı ... yıllarca insanlar türkiyede bu traktörle ev geçindirdi , işini yürüttü ... helal olsun ... iyisiyle kötüsüyle hala 80 model MF ler çatır çatır iş yapıyor .. bakalım bizimmotor o yaşa gelince ne olacak .... birde bilgi aktarayım traktörde hidrolik kolları dediğimiz , üç askı sistemini kullanan ilk marka MF dir ... liftomatiğe geç geçsede hidroliği ilk kullanan oldu ...

eski ingiliz MF ler daha sonra 398 ler vede yeni 5000 ve 6000 serisi mf ler haysiyetli makineler .... ilk seri 285 lerde dönem şartlarına göre iyi ve babayiğit motorlar .... daha büyükleri ise zaten tüm markalarda belirli bir standartın üzerinde ...

tabiki yıllarca UZEL tekelinde türkiyede üretilip çiftçiye satılan MF lerin yurtdışı muadilleri ile karşılaştırılmalı ... kesinlikle daha kullanışlı ve iyidir .... :)

ne numara yaptım ama ... biz düşmanımızı tanırız ... daha dikkatli olun diye yazdım bunları ... :) MF ciler çok olabilir ama bizlerde az ve öz sayıdayız ... kontrolsüz güç , güç değildir ... 240 ordusu ile kimseyi alt edemezsiniz ....

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303203#msg303203 date=1287693488' Alıntı:
ne numara yaptım ama ... biz düşmanımızı tanırız ... daha dikkatli olun diye yazdım bunları ... :) MF ciler çok olabilir ama bizlerde az ve öz sayıdayız ... kontrolsüz güç , güç değildir ... 240 ordusu ile kimseyi alt edemezsiniz ....
pişmanlıkla yazılan bir yorum olarak düşünüyoruz.Biz 240 değil,265 265s 285 285s 398 5000-6000 ve de asıl komutanımız 8000le tam tekmil burdayız.birgün herkes mf alacak o güne kadar tam gaz devam :D .bi valtrayı ikiye bölse,tamam olacak ama denk getiremedik.yakında artık.ağırlık takviyesi de yaparsak önümüze çıkan olmaz diye düşünüyorum...

ÇağRı link=topic=11847.msg303209#msg303209 date=1287694825' Alıntı:
pişmanlıkla yazılan bir yorum olarak düşünüyoruz.Biz 240 değil,265 265s 285 285s 398 5000-6000 ve de asıl komutanımız 8000le tam tekmil burdayız.birgün herkes mf alacak o güne kadar tam gaz devam :D .bi valtrayı ikiye bölse,tamam olacak ama denk getiremedik.yakında artık.ağırlık takviyesi de yaparsak önümüze çıkan olmaz diye düşünüyorum...

beni bir valtram olsada FIAT çı NH cı olduğumu herkes bilir .... şimdi bana kadroyu saydırma çağrı bana :)))

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303220#msg303220 date=1287695491' Alıntı:
beni bir valtram olsada FIAT çı NH cı olduğumu herkes bilir .... şimdi bana kadroyu saydırma çağrı bana :)))
Fiat kısmı demode oldu diye düşünüyorum, NH konusunda araştırmalarım devam ediyorda, son şansımı nh de kullanmak istemem.:) Piyasanın yenileride ilgi çekici.. Mesela CASE IH, MC Cormick.. 100 hp altı uygun traktörleri var.. Gerçek MF ler bizim için ufuktan öte oldu. Çakmaları desen elimizin altında.:D

nailyetek link=topic=11847.msg303231#msg303231 date=1287696070' Alıntı:
Fiat kısmı demode oldu diye düşünüyorum, NH konusunda araştırmalarım devam ediyorda, son şansımı nh de kullanmak istemem.:) Piyasanın yenileride ilgi çekici.. Mesela CASE IH, MC Cormick.. 100 hp altı uygun traktörleri var.. Gerçek MF ler bizim için ufuktan öte oldu. Çakmaları desen elimizin altında.:D
case de olur abi yakışır nede olsa nh kopyası :D

kim demiş FIAT demode olmuş diye ... örneğin siteye bir 95 66 bir 110 90 resmi gelince altında tek bir kötü yazan duyulmuşmu ... 80 66 ya kimse bir şey demişmi .. ama bakalım 285 nerde adı geçse orada bir tartışma başlıyor :)

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303220#msg303220 date=1287695491' Alıntı:

kadromu ne kadrosu ortada kadromu kaldı beyaw herkez bi köşeye dağıldı kımbılır blkı nh lerı bıle degstırdıler ama biz mf ciler dağılmadık ayaktayız :D:D

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303234#msg303234 date=1287696300' Alıntı:
kim demiş FIAT demode olmuş diye ... örneğin siteye bir 95 66 bir 110 90 resmi gelince altında tek bir kötü yazan duyulmuşmu ... 80 66 ya kimse bir şey demişmi .. ama bakalım 285 nerde adı geçse orada bir tartışma başlıyor :)

abi duymadın galiba iyiyi yerden yere vururlar boşuna meyva veren ağaç taşlanır demişler kim netsin ahlat armudunu taşlayıp zuha-*-s zuha-*-s

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...