288 ve psımanlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: 288 ve psımanlık

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303088#msg303088 date=1287676385' Alıntı:
nail abi gülüdürme bizi ... MF nin motor olmadığı bu sitede tescillendi onaylandı ... herkes hemfikir bu konuda ... ben bu NH mf kavgasına sonuna kadar varım ... :) ( tabiki bu dediklerim tamamen şaka , bunu belirtmek istedim kimse yanlış anlamasın , çünki bu konu hassas vede lanetli bir konu )
kız-*sw şyt-*-sa Kızdırmayın bizi..Hindistan TAFE yi bile MF armasıyla donatıp MF diye satıyoruz.. Yapabiliyosanız sizde Çin Traktörlerinden birine NH arması yapıştırıp satmayı deneyin.:D Bakalım kaç kişi alıcak..?:D

MF ' ye laf eden karşısında bizleri bulur :D .Ama nail abi 288 in de hiç savunulacak yanı yok,bizim biçerci aldı,bir sezon harmanda kullandık lazım oldu.Bence bir kez daha düşünsün niyeti olan varsa,hatta düşünmesin vazgeçsin :) .Sarı tutkunun abileri vardı bugün fuarda 66bincik soyulmuş ekonomik erkuntlar vardı onlara yönelsin hiç olmazsa 288 alacaklar :) .

Dipnot :Traktör almaya niyetliler ankaraya gelsin.New holland,tümocan,e erkunt,valtra kubota fendt var fuarda fiyatlat epey güzel uygun bir fiyata alabilirler.Güzel romoklar da var,diğerleri bilindik bir yenilik yok.

:) NH nın liftomatiğini Çinliler bile taklit edemedi abi sen diyon ... Liftomatik demek , bugün uzay araçlarında kullanılan teknoloji demek ... mesela bizim yan köyde uzay aracı var bizim eski 640 uçamadığı için çekemedi .... onunda yanında bir köy ordada MF var onu dahada yandaki köyden bir dana çekti ... uzay aracının sahibi geldi bana sordu dediki ben araca intercool taktıracam tanıdığın usta varmı nasıl olur diye bende intercoole gerek yok önemli olan liftomatik dedim ... ama o uzay aracına beşli 16 numara pulluk takmış , erkunt ona tarlada tur bindirmiş ... ama uzay aracıda az yakmış erkunttan falan filan işte .... muhabbet karıştı çorbga oldu ... anlıycağı nail abi ... MF sadece bir MF dir .. hepsi o kadar .... :))))))

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303101#msg303101 date=1287677333' Alıntı:
:) NH nın liftomatiğini Çinliler bile taklit edemedi abi sen diyon ... Liftomatik demek , bugün uzay araçlarında kullanılan teknoloji demek ... mesela bizim yan köyde uzay aracı var bizim eski 640 uçamadığı için çekemedi .... onunda yanında bir köy ordada MF var onu dahada yandaki köyden bir dana çekti ... uzay aracının sahibi geldi bana sordu dediki ben araca intercool taktıracam tanıdığın usta varmı nasıl olur diye bende intercoole gerek yok önemli olan liftomatik dedim ... ama o uzay aracına beşli 16 numara pulluk takmış , erkunt ona tarlada tur bindirmiş ... ama uzay aracıda az yakmış erkunttan falan filan işte .... muhabbet karıştı çorbga oldu ... anlıycağı nail abi ... MF sadece bir MF dir .. hepsi o kadar .... :))))))
Mfyi satıp da valtra cultra alalım da ikiye mi bölünsün sayın genç meselektaşım :D :D MF de baktı iyi güzel koydu liftotomatiği.Geç olsun güç olmasın demişler ;D

Çağrı; 288 de e serisi bir MF idi..:D Yanlışlıkla G yazmışlardır ne dersin..? Buraya kadar aslında işin esprisindeydik.
2000 li yıllarda MF üreticisi Uzel kullanmış olduğu 200 serisi Perkins motorlarda bir değişiklik yapma ihtiyacı duydu.. Baktılarki 4 silindirde elde edilen 62 hp gücü 3 silindirli turbo motorlar veriyor. Vatandaşta zaten 3 silindirin az yaktığı 4 silindirin de çok yaktığı durumda hemfikir olmuştu..
Uzel bastı piyasaya 266 Gold u, motor zayıf geldi bir başka seri 3 silindir perkins motoru değiştirdi ve sürdü piyasaya.. Derken vatandaş yakıttan memnun oldu olmasına da, daha büyük lastikli daha heybetli traktörler istedi ve,:D

Sonuç ve slogan..:D ' Siz istediniz biz yaptık. ' :D:D
277 Gold, 288 Gold ve bunların 4x4 modelleri..
Aslında bu furyayı başlatan, Valtra ' lar olmuştu. V harfinden esinlenerek VOLVO ile bağlantı bile kurarak vatandaşımıza satılmıştır.. 3 silindir 60 hp traktörlerin bu kadar çoğalmasında VALTRA nın payı çok fazladır..

ikiye bölündü evet valtra çekiştirmede ... yani tümosan valtranın yarısını çekebildi sadece tamamını çekemedi ... asılıcı makine valtra ... tebrik ediyorum ... ben teknolojiye kefilim , herkes paraya kefil olur önemli değil .... tetikçi meslataşıma saygılar ....

nailyetek link=topic=11847.msg303104#msg303104 date=1287677842' Alıntı:
Çağrı; 288 de e serisi bir MF idi..:D Yanlışlıkla G yazmışlardır ne dersin..? Buraya kadar aslında işin esprisindeydik.
2000 li yıllarda MF üreticisi Uzel kullanmış olduğu 200 serisi Perkins motorlarda bir değişiklik yapma ihtiyacı duydu.. Baktılarki 4 silindirde elde edilen 62 hp gücü 3 silindirli turbo motorlar veriyor. Vatandaşta zaten 3 silindirin az yaktığı 4 silindirin de çok yaktığı durumda hemfikir olmuştu..
Uzel bastı piyasaya 266 Gold u, motor zayıf geldi bir başka seri 3 silindir perkins motoru değiştirdi ve sürdü piyasaya.. Derken vatandaş yakıttan memnun oldu olmasına da, daha büyük lastikli daha heybetli traktörler istedi ve,:D

Aslında bu furyayı başlatan, Valtra ' lar olmuştu. V harfinden esinlenerek VOLVO ile bağlantı bile kurarak vatandaşımıza satılmıştır.. 3 silindir 60 hp traktörlerin bu kadar çoğalmasında VALTRA nın payı çok fazladır..

nail muhtarım lütfen ... VALTRA nın VOLVO ile ilişkisi V harfinden daha derindir ... daha önce VALTRA bölümünde paylaşmıştım ... nail muhtarım .... nohuttan ne haber .... teknolojik muhtarsın ama MF cisin ... :))))) nail muhtardan sitedeki tüm teknolojik arkadaşlara bir teneke nohut ....

nailyetek link=topic=11847.msg303104#msg303104 date=1287677842' Alıntı:

Şimdi 211 vario var 3 silindir 110 hp
ağırlık takviyesi yapılsaydı belki de çekerdi,mf sevdası kalbime bir gecekondu deyip,acaba valtra cultra mı alsak,66bin kamerası bilem var,meslektaşlarıma saygılar...

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303105#msg303105 date=1287677969' Alıntı:
ikiye bölündü evet valtra çekiştirmede ... yani tümosan valtranın yarısını çekebildi sadece tamamını çekemedi ... asılıcı makine valtra ... tebrik ediyorum ... ben teknolojiye kefilim , herkes paraya kefil olur önemli değil .... tetikçi meslataşıma saygılar ....
Abi o videoda hala takılı kaldımda; acaba diyorum VALTRA sadece ön çekeremi bağlıydı.? Bu sene başımıza geldi de; 65-46 dt ile balya bağlıyo arkadaş, yahu diyo tarlada çok meyilli değil yukarı doğru motorun ön lastikler patinajlı gidiyo.:( Derken düz tarlaya inmiş ve traktörü çekerden çıkartmış, o da ne.? Traktör yürümüyo.. Meğer bay bi uzun süre sadece ön çekerle balya bağlamış, arka diferansiyel içindeki adını bilemediğim dişlilerin milini kesmiş ve iptal..:D

ayrıca üç silindirin faydaları saymakla bitmez ... mesela köyde sizin ne iş yaptığınızı herkes bilir .... tarlada hiç uykuuz gelmez ... yokuşlarda gösterdiği üstün performans sayesinde vites değiştirme konusunda büyük gelişim sağlarsınız ... üç silindirli olduğu için çok az yakar hatta bazen olduğu yerde durup stop eerek sizi yaskıttan görülmedik derecede tasarruf ettirir .. bak bizim motor FENDT in turbomatiğinden daha teknolojik .. çekemediği zaman durmakla yetinmeyip üzerinede motoru durduruyor .... daha ne olsun ... ben memnunum arkadaş ...

nailyetek link=topic=11847.msg303111#msg303111 date=1287678276' Alıntı:
Abi o videoda hala takılı kaldımda; acaba diyorum VALTRA sadece ön çekeremi bağlıydı.? Bu sene başımıza geldi de; 65-46 dt ile balya bağlıyo arkadaş, yahu diyo tarlada çok meyilli değil yukarı doğru motorun ön lastikler patinajlı gidiyo.:( Derken düz tarlaya inmiş ve traktörü çekerden çıkartmış, o da ne.? Traktör yürümüyo.. Meğer bay bi uzun süre sadece ön çekerle balya bağlamış, arka diferansiyel içindeki adını bilemediğim dişlilerin milini kesmiş ve iptal..:D

harika bir şöförmüş ... ayakta alkışlıyoruz kendisini .. motor difransiyel dağıtmış haberi yok .... :))))

OkayKANGAL link=topic=11847.msg303105#msg303105 date=1287677969' Alıntı:

valtranın teknolojısıne kefıl olacaksan hıc olma :D mf teknolojisi ondan iyidir en azından tospa tavşan salyangoz var :D :D :D

nailyetek link=topic=11847.msg303146#msg303146 date=1287681650' Alıntı:
Valtra Teknolojisimi.? :D Sahipsiz teknoloji.. :S
öyle demeyin kamerası bile var...viteslerinin boyu biraz uzun olsa da...kafa ile vites değiştirme olanağı sağlamış kısa boylu insanlar için...alışılanı herkes yapar...değişiklikler ve takviyeler gereklidir diye düşünüyorum... :D

işte bir MF klasiği ... hiç bir traktörcü kendisini kullanmayınca kendisini ağlayarak kuytu bir dağ dibindeki tarlaya vuran MF nin dramı ..... yazık yazık .... ben artık acımaya başladım wallahi .... acaba bir MF mi evlatlık edinsem . :)))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...