Sizin orda daha mı ucuz atabey
bende en ucuz tarla konyada zannediodum
2000 tl gözüm
Sizin orda daha mı ucuz atabey
bende en ucuz tarla konyada zannediodum
ustam 6000 dönümü bizim oraya göre çok ucuz en son geçen ay bir tarla satıldı dönümü 22000tl bursa mustafakrmalpaşa
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
2000 tl gözüm
Kıraç mı sulakmi bu fiyat çok ucuzmuş gercekten
Kardeşim gözünü seveyim dekarı 6000 diyosun ne diyosun sen. Sizin orada ne ekip biçiyorlarda bu paraları veriyorlar. Sana zahmet eğer özel değilse ilçen ve köyün neresi söyleyebilirmisin?
Kardeşim gözünü seveyim dekarı 6000 diyosun ne diyosun sen. Sizin orada ne ekip biçiyorlarda bu paraları veriyorlar. Sana zahmet eğer özel değilse ilçen ve köyün neresi söyleyebilirmisin?
Mısır, patates, havuç, lahana, fasulye, salatalık, ayçiçeği vs. vs. güzel bitiyor.. Mısırdan başkasını ekmediğim için net konuşamayacağım ama mısırda dekara 1800 kg rahat alınabiliyor biraz daha zorlarsan 2 tonda almışlığım var.. Üstelik ben çok masraf etmeyi sevmem. (Köyüme gelirse bizim burda bir köy atladınmı toprak değişir, su değişir..)
Kıraç Tarla Konya fiyatı m2'si 1 TL Köyün şehir merkezine yakınlığı uzaklığı ile de değişiyor tabi. Yunak-Sarayönü falan 1 tl bile çok..
Sizin oralarda ne kadar ? Valla 1000m2 6000TL altındaysa gelip sizin ordan alalım resmen bedavaya veriyorlarmış.
ustam verim durumu köye olan uzaklık bölgenin mevsim şartları fiyatları belirliyor senin hesaba göre fiyatınız normalBenim hesaptan sonra hala almaya kararlımısın?
Adam doğru söylüyor. Benimde 8095 var. Konfor düşük diye traktörü değşiltirmektense erkunt 80 lüks kabinli ikinci el traktör aldım. Memnunum. Tasviye ederim. Aklın yolu bir. Ağır işleri pulluk gibi 8095 yapıyor. İlaçlama,gübre serpme,tırmık,tapalı lo...v.s. hattâ goble işini yapıyor. Mükemmele yakın sonuç.Biz marabayız, elimize ne geçerse onu sürüyoruz.Sezonluk şoför diyebilirsiniz.En çok TD serisi kullandığımız için söyledim, herkesin kantarı belindedir, ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız.
Ekonominin %3,5 büyüme hedefi var.Döviz kurları malum, ekonomi okumadım ama döviz yükselince cebimdeki 100 TL 75 TL ye düştü.Alım gücümüz zayıfladı gibi geliyor.
Turbolu bir motor kullanıyorsunuz, CRD motor yakıt avantajı olur.İkinci elde güzel motorlar var, yerinizde olsam yardımcı ikinci motor düşünürdüm.Bütçe belirtmediğiniz ve ayrıca üst seriden motor hoşuma gidiyor dediğiniz için böyle bir öneri sundum, forumda her türlü traktör kullanan arkadaşlar var.
Hocam peki bu engin bilginin kaynağı nedir bir okul mezunu olmak mı yoksa çok okuyup araştırmak mı
100 000 lik kümes var, 3 tane jeneratör kullanıyoruz.Biçerdöver işleri var, kamyon ve tır var , taş ocağı işleri var, iş makinesi kullanılıyor v.s. Motorun her çeşidini araştırmak durumundayız.
Hocam orasını bilemem tabi. Buğday ekmediğiniz, boş bıraktığınız yıllar fasulye, nohut gibi bakliyatlardan ekerseniz bence en azından boş bırakıp mazot yakıcağınıza en azından herg ederken yaktığınız mazotu çıkarırsınız ?Benim hesaptan sonra hala almaya kararlımısın?
Bizim orada buğday biter 16000m2 yerden en iyi ihtimal 4 ton bilemedin 4.5 ton buğday çıkar. Bu tarla bir yıl boş durur bir yıl ekilir. 16000m2 tarlanın fiyatıda 30000 TL dir. Siz bu tarlaya 1000 m2 karesine 6000TL verdiğiniz zaman 96000TL yapar değil sen senin çocuklar bile verdiğin bu parayı bu tarladan çıkaramaz. Sizin hesap bana değişik geldi.
Dostum 16 dekar yerden 26 ton mısır çıkar 2 senede 52 ton yapar bu sene 900 liradan sattım baharın 47 bin lira para yapar. Hadi buğdayıda 1200 liradan sattık diyelim (kıraç tarlanın buğdayının 1200 etmesi imkansız) 5 bin lira para yapar. 47 ve 5 bin. Şimdi bidaha hesapla saygılar.