2635 tam anlamıyla berbat bi traktör!

Ynt: 2635 tam anlamıyla berbat bi traktör!

sebazios link=topic=72054.msg834674#msg834674 date=1390695911' Alıntı:
Çok güzel tespit. Phantom ile 26xx serisini karşılaştırma fırsatım oldu. Malzeme kalitesi, özellik, dayanıklılık ve güç konularında yanına gelemez. Her ne kadar kağıt üzerinde tork ve hap değerleri yakın olsada teorik ile pratik çok farklı.

Bu yaz en az 1000 saat 2007 model 4x4 phantom 3050 minimax kullandım. Biçme, çevirme, sürüm, çapa, en çok da balya bağlama. 2007 elibollar ile Temmuz sıcağında 30-35 derece dik bayırlarda tık demeden çalıştı. Fiziken kendinden büyük duran 2 tonluk balya makinasıyla top gibi oyun oynuyor resmen. Kendim kullanmasam inanmazdım. Minicik ama 2700 kg traktör. Turbo yok ama ona rağmen korkunç bir tork var. 265 ' in çıkamadığı yerden çıkıp 265 ' in çekmediğini çekiyor.

Bunu neden anlattım? Aynı balya makinasını 3050 ' nin muadili olan 2615 ' e taktık. Makinayı çevirene kadar akla karayı seçti. Daha sardığı ilk bayırda da hararete kalktı. Baktık arıza açacak, kol falan çıkartacak. Söktük makinayı.

Şimdi burdan çıkan sonuç şu: Mf 2003 ' ten sonra ucuz ve kalitesiz mal üretmemeye başladı. Fakat kalitenin bedeli olarak fiyatlarını yükseltti. Ben şu ana kadar phantom kullanıla memnun olmayan görmedim. Zaten çoğunlukla alan satmıyor. Ama öte yandan ikinci el, 2006-2007 model 4000 saatte bi phantom 3095 ' in ikinci eli 70.000 liraya müşteri bulabiliyor. Bu malın kalitesinin bir ürünü.

Bu özellikle firmanın pirestijini arttırdı ama bir de kötü sonuç doğurdu. Yüksek fiyat yüzünden Türkiye ' de traktör piyasasının sıcak olduğu alt segment ucuz traktör piyasasında satış rakamları düştü. MF ' den artan pazar boşluğunu da NH 54C, t480, tt55, tümosan, başak ve erkunt gibi firmalar çok güzel doldur. Bir bakıma MF lider olduğu sektörde geriledi.

İşte MF pazardaki hem kaliteli ürünlerine devam etmek, hem de alt segmentteki eski yerini geri almak için ucuz traktör de üretmeye başladı. Fiyatı düşürmek için de kaliteyi düşürdü. Sonuç: hüsran. Çünkü Türk Çiftçisi, 265 yada 285 gibi traktörlerle yetinen eden eski Türk Çiftçisi değil artık.

Kısaca özet şu: Nasıl 54xx, 64xx, phantom gibi serilerden alıp da memnun olmayan yoksa 26xx serisinden alıp da memnun olan görmedim. Çoğu kişinin açıklaması da şu: bu kadar kötü olduğunu bilseydim, 240 alırdım.' En azından kafam rahat olurdu, satarken para ederdi.'

uzel grubu dağılmasaydı bence mf çok daha yeni ve kaliteli ürün gamları çıkarcaktı. Bende 3.060 phantoom var. 2007 model ve yakıtı biraz fazla gibi ama alıştık. tek eksiği yolda biraz yavaş kalıyor. ama çekişinden filan çok memnunum ve sürüşü bence harika.. mf 3600 ge serisi cidden kaliteli ama fiyatları çok pahalı. ve dikkat ettim köylü 4 çeker bağ bahçe alırken mf 3600 ge serisi çok pahalı oldu ğu için new holland , erkunt , tümosanı vb. daha ucuz traktörleri tercih ediyor. aralrında 20 binden fazla fark olunca köylü ucuz olana yöenliyor.. Mf eski konumunu kaybetti ve böyle kalitesi düşük trkatörler üreterekte dolduramaz konumunu bence.. Uzelin iflası türkiyede mf satışlarını çok düşürdü

çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg834654#msg834654 date=1390692274' Alıntı:
Haklısınız. Çok ucuza mal etmek içi yapmışlar bu anlattıklarınızı. MF 3600 GE serileri çok daha kaliteli galiba. Bayide inceledim. MF 3655 GE serisi almayı düşünüyorduk ancak fiyatı çok fazla geldi bize. Geçen yıl 90 bin tl demişlerdi. Same frutteto aldık bu ay. Fiyatı çok daha uygun hem. Çok soruşturduk same de karar kıldık..

satış fiyatına göre çokta ucuza mal edememişler sanırım :) ben 3600 serisini hasyurt tarım fuarında incelemiştim o sıralar döviz düşüktü fakat satıcı bayinin bana karşı olan ilgisizliğinden dolayı almadım birkaç ay daha markalara bakındık sonrada dövizler yükseldi mfden mecburen vazgeçtik bu sırada yapıkredi bankası kampanya başlattı nhlerde diğerlerine göre kalite/fiyat yönünden makul gelince nhde karar kıldık ve aldık samelere bakma fırsatı bulamadım burada bayiside yok sanırım ama onlar içinde güzel traktör diyorlar...

kardeş öncelikle geçmiş olsun massey ferguson nun yaptığı en büyük hata bu 2600 ve 3600 serilerini hindistan da tafe ile ortak üretim yapması ve dünya piyasasına sunması oldu. alanların çoğu bin pişman zaten teknik özelliklerine bakıldığında kullanılan parçaların kalitesi de düşük örnek perkins motor yerine simpson motoru kullanmışlar

http://www.tafe.com/index.html tafenin resmi sitesine girmiştim ana sayfada traktör resimleri geçerken arada massey ferguson 2605 ve 2615 serisinin resmi geçiyor mf ile tafe nin ortak üretimi olabilir mi? tafe bozok mf bu üç marka nın ortak çalıştığını düşünüyom ülkemiz de tafe traktörlerinin montajını bozok traktör yapmaktaymış bilginize hint malı benden uzak olsun........ http://traktorler.wordpress.com/2009/03/27/bozok-traktor/Bozok traktör Adem Karacabay tarfından kurulmuş olup;Gebze Şekerpınarı’ndaki 20.000m2′lik fabrikasında Massey ferguson-Hint ortaklığı ile üretilen Tafe Traktörlerin üretim ve montajını yapmakta olup, 1000. traktörü üretmiş bulunmaktadır.
okuyalım bilgilenelim diye yazıyorum arkadaşlar.............

jasadar42 link=topic=72054.msg834835#msg834835 date=1390739633' Alıntı:
http://www.tafe.com/index.html tafenin resmi sitesine girmiştim ana sayfada traktör resimleri geçerken arada massey ferguson 2605 ve 2615 serisinin resmi geçiyor mf ile tafe nin ortak üretimi olabilir mi? tafe bozok mf bu üç marka nın ortak çalıştığını düşünüyom ülkemiz de tafe traktörlerinin montajını bozok traktör yapmaktaymış bilginize hint malı benden uzak olsun........ http://traktorler.wordpress.com/2009/03/27/bozok-traktor/Bozok traktör Adem Karacabay tarfından kurulmuş olup;Gebze Şekerpınarı’ndaki 20.000m2′lik fabrikasında Massey ferguson-Hint ortaklığı ile üretilen Tafe Traktörlerin üretim ve montajını yapmakta olup, 1000. traktörü üretmiş bulunmaktadır.
okuyalım bilgilenelim diye yazıyorum arkadaşlar.............

Güzel bilgiler. Teşekkürler.

kubilay07 link=topic=72054.msg834785#msg834785 date=1390733081' Alıntı:
satış fiyatına göre çokta ucuza mal edememişler sanırım :) ben 3600 serisini hasyurt tarım fuarında incelemiştim o sıralar döviz düşüktü fakat satıcı bayinin bana karşı olan ilgisizliğinden dolayı almadım birkaç ay daha markalara bakındık sonrada dövizler yükseldi mfden mecburen vazgeçtik bu sırada yapıkredi bankası kampanya başlattı nhlerde diğerlerine göre kalite/fiyat yönünden makul gelince nhde karar kıldık ve aldık samelere bakma fırsatı bulamadım burada bayiside yok sanırım ama onlar içinde güzel traktör diyorlar...

Zaten bazı bayilerin satış sorumlularını o ahmak tavırları, afedersin ama öküz gibi adama didk dik bakmaları, almayacaksan sorma kardeşim tavırları insanı fena uyuz ediyor..Kubilay bey sizn aldığınız NH hangi model bağ-bahçe serisi.? Same kullanıcı olan biriyle direk konuştuk zaten tanıdıktı. Çok memnunmuş öncede 3.060 phantom minimax 4*4 kullanıyormuş.. Same yi phantoma değişmem diyordu.. MF de güzel ama sameyi daha çok seviyomuş..yakıtı hızı çok daha iyi diyor..

kardeşim allah yardı etsin sana bu mf eski mf deyil nezaman uzelle ortaklık bozuldu artık traktörleri beş para etmez oldu sadece bu 5400 serileri biraz güzel bu 2600 serisi ve 3000 serisi berbat dedikleri gibi bizim köydede var adamlar elinde bıkmış aynı şekil nh de var onlarda aynı yeni model nh ve mf bahce serisi traktör alacağınıza gidin temiz ikinci el alın kafa rahatlığına bakın ok-*-s ;)

zehriduman link=topic=72054.msg835025#msg835025 date=1390760613' Alıntı:
kardeşim allah yardı etsin sana bu mf eski mf deyil nezaman uzelle ortaklık bozuldu artık traktörleri beş para etmez oldu sadece bu 5400 serileri biraz güzel bu 2600 serisi ve 3000 serisi berbat dedikleri gibi bizim köydede var adamlar elinde bıkmış aynı şekil nh de var onlarda aynı yeni model nh ve mf bahce serisi traktör alacağınıza gidin temiz ikinci el alın kafa rahatlığına bakın ok-*-s ;)

Uğur Aslan MF 3600 GE serilerine iyi diyorlarbende bilmiyorum hemşerim ama ..benim cevrede bildiğim çok az kişide var maltyada yani bizim doğanşehir civarında.. birilerini görsem kullanan hemen rica edicem biraz kullanmak için.. Tek bildiğim cidden pahalı olduğu. Ben 102 bg liği sormuştm iki yıl önce 98 yada 96 dediler. malatya serinler MF bayi demişti. 96 bg liği de 90 bin tl den fazlaydı o zman.. el yakıyor ya fiyatları..

çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg835030#msg835030 date=1390761228' Alıntı:
Uğur Aslan MF 3600 GE serilerine iyi diyorlarbende bilmiyorum hemşerim ama ..benim cevrede bildiğim çok az kişide var maltyada yani bizim doğanşehir civarında.. birilerini görsem kullanan hemen rica edicem biraz kullanmak için.. Tek bildiğim cidden pahalı olduğu. Ben 102 bg liği sormuştm iki yıl önce 98 yada 96 dediler. malatya serinler MF bayi demişti. 96 bg liği de 90 bin tl den fazlaydı o zman.. el yakıyor ya fiyatları..

[/quote malatya piyasasında ge serisi pek gitmez elma işi ile uğraşanlar alır ben nette bazı sitelerde gördüm inceledim bir kere çok düşük bizim toraklarda erken askıya çıkar birde çok dar mehilli yerlerde yana devrilme riski olur birde dik yerlerde teker çapı düştümü çekişde ona göre azalıyor ve yakıtda fazlalaşıyor malatya piyasası f serisi ve f serisside okadr incik boncukluki kayısının altına gir ertesi gün bouzk bi yer çıkar tazikli suyla yıka hemen bir yer bozulur ama vitez seçenekleri iyi dün izzet ustanın yanınaki yıkamacıya gittim arabayı yıkatmaya orda bir slm verdim hep yeni nesil traktörler bozuk gelenelrin çoğuda hep çekişden şikayetci sen futteto almakla en iyisini yaptın işlh sama bu parça sıkıntısıda ucuza çekmeyi başarır sanada tavsiyem fazla tazikli suyla yıkama ve ağaç atlarına çok yanaşma samede inciği boncuğu çok biraz ben 2 enedir gold kullanıyorum bir tek yüksek basınç müşiri bozuldu başkada hiç sanayide gitmedim ilerde değiştirirsem 3060 veya 3070 alırım sıfırlar çok pahalı ve parasını hakketmiyor çoğu marka

zehriduman link=topic=72054.msg835034#msg835034 date=1390761619' Alıntı:
çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg835030#msg835030 date=1390761228' Alıntı:

[/quote malatya piyasasında ge serisi pek gitmez elma işi ile uğraşanlar alır ben nette bazı sitelerde gördüm inceledim bir kere çok düşük bizim toraklarda erken askıya çıkar birde çok dar mehilli yerlerde yana devrilme riski olur birde dik yerlerde teker çapı düştümü çekişde ona göre azalıyor ve yakıtda fazlalaşıyor malatya piyasası f serisi ve f serisside okadr incik boncukluki kayısının altına gir ertesi gün bouzk bi yer çıkar tazikli suyla yıka hemen bir yer bozulur ama vitez seçenekleri iyi dün izzet ustanın yanınaki yıkamacıya gittim arabayı yıkatmaya orda bir slm verdim hep yeni nesil traktörler bozuk gelenelrin çoğuda hep çekişden şikayetci sen futteto almakla en iyisini yaptın işlh sama bu parça sıkıntısıda ucuza çekmeyi başarır sanada tavsiyem fazla tazikli suyla yıkama ve ağaç atlarına çok yanaşma samede inciği boncuğu çok biraz ben 2 enedir gold kullanıyorum bir tek yüksek basınç müşiri bozuldu başkada hiç sanayide gitmedim ilerde değiştirirsem 3060 veya 3070 alırım sıfırlar çok pahalı ve parasını hakketmiyor çoğu marka

valla bende tankerle yada basınçı suyla yımıyorum. hatta o direksiyon kısmına hiç su gelmesin diye uğraşıyorum yıkarken. bezden bol ne var köyde :) ıslak bezle siliyorum. Bizim 3.060 phantomu mesela tankerle hiç yıkamadım. Ama teşşkür ederim uyardığın için . ağaç altı konusunda. dikkat edeceğim kullanırken..Same en uygunuydu. babama kalsa mf uygun para olsa mf alırdı. Ama yoğu kulis yaptım aslında same alması için.. Teker çapı küçük olan altı alçak olan dediğin gibi bize gelmez.. Uzelin dağılması MF yi bence çökertti türkiyede resmen..Ve bildiğim kadarıyla uzel dağılmasaydı yeni modeller çıkartacaktı phantom serileri dışında. daha kaliteli ve daha teknolojik modeller olacaktı. kısmet olmadı.. Aslında Uğur bizm pederin aklına fendt 200 vario modelleri düşmüş :) ama fiyat ne kadar abi 80 bin Euro dan fazla diye biliyorum.. Tüm traktörler içinde en iyisi diyorlar fendt traktörlere. ama bizi çok çoook aşar onlar..

Bence bu yeni üretilen traktörlerin aşırı şikayet almaları üreticeilerin kendisine bi çeki düzen getirmesini sağlıyacaktır. özellikle 2011 yılında sonra satışlar çok arttı yeni modellerde. bide bilrsin yeni malı herkes sever.. yeni olsun banka kredisiyle alayım olayı var. bizde öyle yaptık ama bizimki cidden ihtiyaçtı artık. Yeni traktör alıp arızlar çıkınca heves çifçinin kursağında kalıyor.. o kadar paray yazık. çiftçinin morali alt üst oluyor traktöre bişey olunca zaten.. ya üreticeiler kendine çeki düzen verecek yada traktör satışları düşecek bazı firmalr türkiyeden çekilecek..

öcelikle o fent di kafanda at traktörün al benisi çok ama satışıda hiç yok malatyada yeni model bahce tiplerinin en çok arızası deiğin gibi bu incik boncuk dan oluyor tarla traktörlerinde pek olmaz bahce modellerine bu plastik kaportlar ondan elektranik sistemler gitmiyor burda bir 165 var adam ağaca çarpıyor sonra yine yola devam ediyor bozulursa gidiyor 3 tl veriyor rektefe yapıyor sonra yola devam bizim traktörlerin rektefeside pahalı aslında malatya piyasası 3060 ve td65 bunlar malatyada peynir ekmek gibi gidiyor td lerin tutulanalrı 2007 2008 dir dierleri pek tutulmuyo nezamanki nh mozot deposunu yna aldı ozaman malatayda tutulmadı bu same bayinin önünde geçtim bugun nie hiç traktör modeli getirmiyor iki nh var baka birşey yok

Dediğin gibi eski traktörler cidden çok sağlam. bi çok markanın 80-90 model arası çok beğenilen modelleri var. Örneğin mf nin ingliz 135 ,165, 175, 188 gibi modelleri.. Kayısı işinde ve bizim maltya yöresi traktörü 50-80 bg arası altı yüksek boyu küçük çekişi iyi yakıtı düşük olanlar lazım. zaten senin dediğin gibi onlarda NH ve MF phantom serileri..

Same bayi siparişleri verdi. Ancak şubat başı gibi gelecekmiş traktörler. Yeni 2014 modeller gelceği için biraz zaman alcakmış Bize öyle söyledi.Keza frutteto siparişi verip bizim gibi bekleyenler var abi onuda biliyorum..geçen de söylediğim gibi elinde iki tane 2013 same frutteto 60 lık vardı hemen satmıştı.Talep var diyor same bayi. Galiba en büyük etkende MF nin bahsettiğimiz durmuları, fiyat ,müşterinin memnuyetinin Hem MF de Hemde NH da düşmesi sameye yöneltiyor insalrı.Tabi bu benim tahminim. İki tane NH onlar da galiba bir td 65 4*4 bağ bahçe olamsı lazım 2007 model galiba.Bende sabırsızlanıyorum ama beklicez abi.
Umarım bir aksilik olmaz.

zehriduman link=topic=72054.msg835132#msg835132 date=1390766087' Alıntı:
öcelikle o fent di kafanda at traktörün al benisi çok ama satışıda hiç yok malatyada yeni model bahce tiplerinin en çok arızası deiğin gibi bu incik boncuk dan oluyor tarla traktörlerinde pek olmaz bahce modellerine bu plastik kaportlar ondan elektranik sistemler gitmiyor burda bir 165 var adam ağaca çarpıyor sonra yine yola devam ediyor bozulursa gidiyor 3 tl veriyor rektefe yapıyor sonra yola devam bizim traktörlerin rektefeside pahalı aslında malatya piyasası 3060 ve td65 bunlar malatyada peynir ekmek gibi gidiyor td lerin tutulanalrı 2007 2008 dir dierleri pek tutulmuyo nezamanki nh mozot deposunu yna aldı ozaman malatayda tutulmadı bu same bayinin önünde geçtim bugun nie hiç traktör modeli getirmiyor iki nh var baka birşey yok

Ya zaten para olsada fendt almam. 250 bin tl bi bağ -bahçe traktörüne verilmez.o traktörü ancak büyük meyvecilik şirketleri kullanır. Benim gibi küçük çiftçi işi değil..yedek parça yok bişey yok..hayal işte :) ama same bizm işimizi fazlasıyla görür. Traktör heves, merak bende çok seviyorum biraz hastalık gibi aslında sanki :))

çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg835184#msg835184 date=1390769327' Alıntı:
Dediğin gibi eski traktörler cidden çok sağlam. bi çok markanın 80-90 model arası çok beğenilen modelleri var. Örneğin mf nin ingliz 135 ,165, 175, 188 gibi modelleri.. Kayısı işinde ve bizim maltya yöresi traktörü 50-80 bg arası altı yüksek boyu küçük çekişi iyi yakıtı düşük olanlar lazım. zaten senin dediğin gibi onlarda NH ve MF phantom serileri..

Same bayi siparişleri verdi. Ancak şubat başı gibi gelecekmiş traktörler. Yeni 2014 modeller gelceği için biraz zaman alcakmış Bize öyle söyledi.Keza frutteto siparişi verip bizim gibi bekleyenler var abi onuda biliyorum..geçen de söylediğim gibi elinde iki tane 2013 same frutteto 60 lık vardı hemen satmıştı.Talep var diyor same bayi. Galiba en büyük etkende MF nin bahsettiğimiz durmuları, fiyat ,müşterinin memnuyetinin Hem MF de Hemde NH da düşmesi sameye yöneltiyor insalrı.Tabi bu benim tahminim. İki tane NH onlar da galiba bir td 65 4*4 bağ bahçe olamsı lazım 2007 model galiba.Bende sabırsızlanıyorum ama beklicez abi.
Umarım bir aksilik olmaz.
aslında görmeden binmeden byle siparişzeri araç almak biraz insanı endişelendiriyor şahsen ben böyle düşünüyorum samenin fiyatı dierlerine uygun satıyor ama vitrininde hiç traktör görmedim ben bunkonuda yanlış yapıyor biraz

çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg835195#msg835195 date=1390769717' Alıntı:
Ya zaten para olsada fendt almam. 250 bin tl bi bağ -bahçe traktörüne verilmez.o traktörü ancak büyük meyvecilik şirketleri kullanır. Benim gibi küçük çiftçi işi değil..yedek parça yok bişey yok..hayal işte :) ama same bizm işimizi fazlasıyla görür. Traktör heves, merak bende çok seviyorum biraz hastalık gibi aslında sanki :))
heves konusuna katılıyorum arabada aldım kendime ama hala aklım iş sezonu açılsında gidip traktöre bineyim ne bilim traktör bana daha çekişi geliyor yanımda porshe araba geçiyor onun arkasında 240 geliyor 240 bana daha cazip geliyor hemen inceliyorum kapataslak model yılını çıkaratmaya çalışıyorum felan filan araba öyle deyil

çiftçilikhayatı link=topic=72054.msg834977#msg834977 date=1390757168' Alıntı:
Zaten bazı bayilerin satış sorumlularını o ahmak tavırları, afedersin ama öküz gibi adama didk dik bakmaları, almayacaksan sorma kardeşim tavırları insanı fena uyuz ediyor..Kubilay bey sizn aldığınız NH hangi model bağ-bahçe serisi.? Same kullanıcı olan biriyle direk konuştuk zaten tanıdıktı. Çok memnunmuş öncede 3.060 phantom minimax 4*4 kullanıyormuş.. Same yi phantoma değişmem diyordu.. MF de güzel ama sameyi daha çok seviyomuş..yakıtı hızı çok daha iyi diyor..

benim NH td75b modeli traktör çiftçeker ve shuttle

geçen haftalarda geldi o MF bayisi fuarda benimle ilgilenmeyen adam bir tanıdık vasitasıyla iletişime geçti demre pazarına pek giremediler tümosan ile tdb arasında bir yakıt denemesi yaptık onu duyup gelmişler bize yardımcı ol buranın pazarına girmemizde dediler arada hatrını kıramayacağım tanıdık olmasa yardımcı olmazdım ama aradaki kişi hatırlı bir insan anlatıyorum fuara geldim benimle ilgilenmediniz gittim başka marka aldım diye stand çok kalabalıktı ilgilenme fırsatı bulamamışızdır diyor şimdi benden yardım istiyorsunuz nasıl olcak bu iş dedim önce bozuldu sonra teklif hazır tdyi alalım takasta sana çok uygun 3600 verelim diyor bende gerek yok size yardım edeceğim dedim bi kaç traktör alacak arkadaşa tanıtım yaptılar sonra gittiler bi daha geldiğimizde yakıt testi yapacağız diye diye gittiler bakalım mf alacaktın neden nhye döndün diyen adamlara anlatıyorum bu durumu kimse inanmıyor cebi paralı müşteri ile ilgilenilmezmi diye...

zehriduman link=topic=72054.msg835199#msg835199 date=1390769872' Alıntı:
heves konusuna katılıyorum arabada aldım kendime ama hala aklım iş sezonu açılsında gidip traktöre bineyim ne bilim traktör bana daha çekişi geliyor yanımda porshe araba geçiyor onun arkasında 240 geliyor 240 bana daha cazip geliyor hemen inceliyorum kapataslak model yılını çıkaratmaya çalışıyorum felan filan araba öyle deyil

hayırlı olsun arban . kazasız belasız kullanmalr. Aynen bu traktör sevdası ayrı bi sevda. Bilen bilir ancak. Bağ- bahçe traktörlerine ayrı bi hevesim var benim bide 4 çeker olsun tamam :) akşma kadar inclerim.

[[aslında görmeden binmeden byle siparişzeri araç almak biraz insanı endişelendiriyor şahsen ben böyle düşünüyorum samenin fiyatı dierlerine uygun satıyor ama vitrininde hiç traktör görmedim ben bunkonuda yanlış yapıyor biraz]]

Uğur haklsın aslında denmeden alınmaz. Abimle babam traktörü incelmişler. abim özellikle bayağı incelemiş hatta. same bayinin oğlu ile gitmişler traktörü incelmeye. ama hakkın var bayide bi kaç modelin olması gerek daima. mesela mf , nh bayilerinde en az 4-5 tane model hep olur. Keza bu yıl satışları artarsa bayi de dewamlı getirir diye düşünüyorum. ama orda traktör olmaması kendi zararına aslında. çok işlek bi yerde bayi.. Hatta bence en iyi yer diyebilrim bir traktör bayisi için..Satış stratejişini değiştirmesi lazım hakslısın ;)

kubilay07 link=topic=72054.msg835201#msg835201 date=1390769954' Alıntı:
benim NH td75b modeli traktör çiftçeker ve shuttle

geçen haftalarda geldi o MF bayisi fuarda benimle ilgilenmeyen adam bir tanıdık vasitasıyla iletişime geçti demre pazarına pek giremediler tümosan ile tdb arasında bir yakıt denemesi yaptık onu duyup gelmişler bize yardımcı ol buranın pazarına girmemizde dediler arada hatrını kıramayacağım tanıdık olmasa yardımcı olmazdım ama aradaki kişi hatırlı bir insan anlatıyorum fuara geldim benimle ilgilenmediniz gittim başka marka aldım diye stand çok kalabalıktı ilgilenme fırsatı bulamamışızdır diyor şimdi benden yardım istiyorsunuz nasıl olcak bu iş dedim önce bozuldu sonra teklif hazır tdyi alalım takasta sana çok uygun 3600 verelim diyor bende gerek yok size yardım edeceğim dedim bi kaç traktör alacak arkadaşa tanıtım yaptılar sonra gittiler bi daha geldiğimizde yakıt testi yapacağız diye diye gittiler bakalım mf alacaktın neden nhye döndün diyen adamlara anlatıyorum bu durumu kimse inanmıyor cebi paralı müşteri ile ilgilenilmezmi diye...

Aslında terbiyesizlik yaptığı o bayinin . Çok para kazandıklarındanmıdır nedir bilmiyorum bu tavırları..Senin traktörün de çok güzel traktör. tdb serilerini beğeniyorum. benim çok iddiam yok en iyisi budur diye. her traktörün kendine göre avantajı vardır. ama en lazım olan şu anda iyi çekiş yolda nakliyat için hızlı bir şanzuman, çok vites seçeneği , tabi ki fiyat ve yakıt..Tabi durmun iyiyse yakıt göze çok gelmez..Biz same aldık bakalım nasıl bi makineymiş kullnıp görcez..ancak şunu biliyorum mf ne yazık ki eskisi gibi değil artık.. pazarını kaybetti ve yorumlarıda okuyorsan çok şikayet geliyor özelliklede 2600 serileri için. tabi memnun olanda çok.. ama ben yenilik taraftarıyım. halen 90 model mf ler ile aynı şanzuman aynı sistemler bana biraz hoş gelmiyor. sanki kazıklanıyormuşuz hissi uyandırıyor..: karış-*-s ıh-*-s slk-*-s